Barion Pixel

A szeretet és hála olyan jó szokások, amely megváltoztathatják az életedet, a hét minden napján.

Ezen a héten a hét minden napjához egy jó szokást és egy természetes illatot társítottunk, hogy bemutassunk Neked egy minta hetet, melyből ihletet merítve egyensúlyban élheted a mindennapjaidat.

 

Folytassuk hát a PÉNTEK-kel, tarts velünk a hét minden napján! Építsd be a jó szokásokat az életedbe!

 

A szokásokról

Sok helyen olvashattad már, hogy az olyan ismétlődő tevékenységet, cselekvést amelyeket rendszeresen elvégzünk, az agyunk energia spórolás céljából kontroll nélküli kézséggé alakítja át. Tehát nem kell újra és újra gondolkoznunk rajta, hanem automatikussá válnak.

Ez azt jelenti, hogy sokszor a régi berögződött szokások alapján éljük a mindennapokat. Fontos ezért, hogy jelen legyünk a pillanatokban, tudatosan figyeljünk, felismerjük a rossz szokásokat, és felülírjuk őket.

Az, hogy mennyire vagyunk boldogtalanok, az többségben a szokásainktól függ. Amennyiben megtanulod átalakítani a rossz szokásaidat, és felvenni új, jó szokásokat, az életed pozitív irányban változik majd.

Sokan egyetértenek azzal, hogy nagyjából 21-30 nap kell egy új szokásnak a kialakításához, hogy automatikus cselekvéssé váljon. Ennyi idő kell ahhoz, hogy új idegpályák alakuljanak ki.

Kutatások szerint megmaradnak a neuronok között létrejött kapcsolatok, és ezért, egyből működésbe lépnek a régi szokásaink, hogyha nem vagyunk jelen a pillanatokban.

Ahhoz, hogy sikeres legyél, önismeret, komoly szándék és kitartás kell.

Ne add fel! A fejlődés mindig sok fájdalommal jár, főleg valamit másképp csinálni, mint az évek alatt, de a végén kifizetődik.

 

PÉNTEK – Az 5. JÓ SZOKÁS! – SZERETET ÉS HÁLA

Illat: Afgán rózsa, grapefruit, szantálfa

Jó szokás: Szeretet és hála

A boldogsághoz önmagunk szeretete a legfontosabb.

A szeretet és hála gyakorlása segít abban, hogy az apró örömöket is észre tudjuk venni, és elégedettek legyünk magunkkal, és azzal, amink van.

 

Moscan illatgyertya, aromaterápia, PÉNTEK

AROMATERÁPIÁS ILLAT

Fejillat: Grapefruit, neroli virág

Szívillat: Magnólia virág, afgán rózsa

Alapillat: Pacsuli, új-kaledóniai szantálfa

 

Kattints ide a 100 % természetes szója illatgyertyákhoz!

A -10 % kedvezményhez írd be a NATURPORTAL10 kódot!

Jótékony hatása

A rózsa az illóolajok királynője, hatását tekintve univerzális. Illata kinyitja a szívet a szeretet és gyógyulás felé.

A neroli illóolaja nyugtató, melynek pozitív hatása van a szívre, amit tovább erősít az édes és gyümölcsös illatú magnólia virága.

 

Érdekesség – Hogyan készülnek a szójagyertyában felhasznált 100 % természetes illóolajok?

Országos Természetgyógyász Napok Kecskemét

Magnólia

Illóolaja a ritka és drága olajok közé sorolható, mert mind a termesztése, mind az illóolaj kinyeréséhez szükséges virágok szüretelése körülményes. A Kínában őshonos magnólia fa virágait csak bizonyos napszakban lehet leszedni, jellemzően késő este vagy kora reggel, mikor illata a legintenzívebb.

rózsa, illóolaj, ízesített méz

Afgán rózsa

Legismertebb fajták a bulgár, a török és a perzsa rózsa. Ebben a gyertyában a ritkábban használt afgán rózsát tettük, melynek egészen különleges, finom illata van.

Nagyon időigényes főzési és gőzölési eljárással nyerik ki és csupán nagyon csekély mennyiségű olajat kapunk, emiatt 1 kg olajhoz 3500-8000 kg virágot kell learatni, ami a különböző ország klímájától függ. 1 csepp illóolajhoz 30-50 kg virág szükséges!

Így nem véletlenül tartozik a legdrágább olajok közé!

Neroli

Számtalan fehér virágot kell fáradtságosan, kézzel leszedni, hogy 1000 kg virágból 1 kg olaj készüljön el vízgőz-desztillációval ebből az értékes olajból. Illata 10 %-os hígításban érvényesül igazán!

Patchuli

Az erjesztett levelekből nyerik ki a nyúlós, dohos-édeskés illatú olajat.

8 millió virágból 1 kg illóolaj nyerhető, intenzív illata miatt csak hígítva használható. 4 %-os hígításban bontakozik ki a legjobban az aromája.

Összetevő

Citrus paradisi oil (grapefruit illóolaj), Rosa damascena (afghan) oil (afgán rózsaolaj), Citrus aurantium subsp. amara oil (keserű narancs illóolaj), Michelia alba flower oil (magnólia virág illóolaj), Santalum album oil (fehér szantálfa illóolaj), Pogostemon cablin (patchuli) oil (patchuli illóolaj)

művészetterápia

SZERETET ÉS HÁLA

Jótékony lélektani hatása

A szeretet mindennek az alapja, ennél nincs jótékonyabb lélektani hatás. A hála elégedettséggel, önbizalommal és nyugalommal tölt el. Segít saját magunk megismerésében és a pozitív önkép kialakításában.

Jótékony hatása a testre

A szeretet kifejezetten jót tesz a vérnyomásnak, valamint természetes fájdalomcsillapító. Csak pozitív erővel bír, hogyha hálával gondolunk a saját szervezetünkre, hogy minden nap keményen dolgozik értünk.

TIPP

Reggel és este sorold fel miért lehetsz hálás az életedben.

Írj le egy lapra 10 dolgot, amit szeretsz magadban.

Moscan illatgyertya, aromaterápia, PÉNTEK

Hogyan csináld?

Szeretet és hála: Kezdd 30 perccel! 

Gyertya égetés: 30 perc

Tedd a gyertyát melléd biztonságos helyre!

Kattints ide a 100 % természetes szója illatgyertyákhoz!

A -10 % kedvezményhez írd be a NATURPORTAL10 kódot!

 


ALAPFOGALMAK

 

Szokás / Rutin

Olyan ismétlődő tevékenységek, amelyeket rendszeresen elvégzünk, majd rövid időn belül beépülnek a mindennapjainkba.

Illóolaj

Növényi részekből, különböző eljárásokkal kinyert természetes esszenciák. Szénhidrogén-vegyületek, amelyet a növények illatanyagának is neveznek.

Illatolaj

Szintetikus olaj, aromás vegyületekkel, melyek hasonlóak az illóolajokéhoz. Utánozni tudja a természetes növények illatát.

Fejillat

A fejillatok alkotják az első benyomást, amit egy illatkompozíciótól kaphatunk. Világos, könnyű, illékony illatok, melyek viszonylag hamar elszállnak. Általában frissítő, élénkítő hatásúak.

Szívillat

Illatjegyei alkotják a kompozíció “szívét”, miután a fejillatok elillantak. Illata hosszabb ideig érezhető. Stabilizáló, kiegyensúlyozó hatásúak. Jellemzően virágos, fűszeres illatok dominálnak.

Alapillat

Gyakran erősítő, nyugtató hatásúak. Komplexitást és mélységet adnak egy kompozíciónak, ami tartós benyomást eredményez. Ezek az illatjegyek érezhetőek a leghosszabb ideig.


 

HOLNAP JÖVÜNK A KÖVETKEZŐ JÓ SZOKÁSSAL ÉS AZ AHHOZ KÖTHETŐ AROMATERÁPIÁS ILLATTAL!

Figyeld a magazinunkat!

 


 

MOSCAN X VIKTÓRIA JILEK A szójagyertyákhoz ökológiailag ellenőrzött gazdaságból származó illóolajokat a Viktória Jilek Bio Beauty & Health Care megálmodója, Jilek Viktória alkotta meg.

 

 

A szerző