Barion Pixel
A böjtölés egyidős az emberiséggel. Ennek ellenére az áldásos hatásait csak kevesen ismerik fel.

Vajon mi a modern kor legjelentősebb “újra” felfedezése?

Azoknak a dinoszaurusz tojásoknak a megtalálása Mongólia síkságain, amelyeket a tudósok állítása szerint több mint 10 millió évvel ezelőtt raktak le? Régi sírok és városok feltárása, amelyek igazolják a bibliai történeteket, és eltűnt civilizációk nyomára vezetnek? A rádióaktív óra, amelynek segítségével Lane professzor a Tufts Collage-ben 1 milliárd 250 millió évre becsüli a Föld korát? A szuperszónikus repülőgépek? A televizió? A számítógép? Az atomenergia? A hidrogénbomba?
Nem, egyik sem ezek közül!
Korunk legnagyobb újbóli felfedezése az a felismerés, hogy ésszerű bőjtöléssel az ember képes önmagát megfiatalítani testileg, szellemileg és lelkileg egyaránt.
A tudományos böjt program  segítségével “kortalanok” lehetünk, megfiatalodhatunk, mert késleltethetjük az idő előtti öregedést.
harag, méreg, romboló érzelem, bivaly, állat, ösztön, rombol

A romboló érzelmek

Mindannyian félünk attól, hogy megöregszünk és mások és önmagunk terhére leszünk. A szenilitástól, a tehetetlenségtől és az öregkori cselekvésképtelenségtől való rettegés mélyen benne van minden gondolkodó ember szívében.
A valódi böjtölés pozitívan hat mind a testre, mind a lélekre. Megvalósítja azt, amit az ókori görögök úgy fogalmaztak, hogy “Ép testben, ép lélek”.
Rengeteg olyan romboló gondolat van, amely testünk minden sejtjére negatívan hat.
Ilyenek például: a félelem, az aggodalmaskodás, a kétségbeesés, a levertség, a nyugtalanság, az irigység, a féltékenység, a rosszakarat, a mohóság, a harag, a gyűlőlet, a sértődés és az önsajnálat.
Mindezek az érzések feszültséget okoznak a testben és az agyban, amely energia pazarláshoz és enerváltsághoz vezet.
Emellett ilyenkor testünkben káros anyagok rakódnak le: a düh, az erős félelem, a sokk, az aggodalmaskodás és más romboló érzések pedig lassanként mérgezik a szervezetünket. A harag és az erős félelem érzés akadályozzák az emésztést és felborítják a vesék és a belek műkődését. Ezek nem puszta feltevések, hanem tudományosan bizonyított tények.

A böjtölés fiziológiája

A böjtölés önmagában semmit sem gyógyít meg, hanem egy olyan állapotot teremt szervezetünkben, amely mozgósítja teljes életerőnket a felhalmozódott mérgek eltávolítására.
Az agyondolgoztatott és túlterhelt belső szerveink a böjt során pihennek és regenerálódnak, életerőnk megújul és aktivizálódik és egész testünk megszabadul az évek során lerakódott káros hulladék anyagoktól és mérgektől.
Ilyenkor olyan szervetlen vegyi anyagok és egyéb szennyeződések is távoznak a szervezetből, amelyeket  semmilyen más módszerrel sem lehet eltávolítani.
Keringésünk, emésztésünk javul, testünk “vegyi laboratóriuma” a máj, amely az egyik legtúlterheltebb szervünk regenerálódik és a böjtöt követően sokkal hatékonyabban működik.
Az összes érzékszervünk jobban fog működni, egész lényünk újjászületik. Semmiféle más gyógymód nem képes ilyen széleskörű, mindenre kiterjedő javulást létrehozni.
Testünk milliónyi sejtje megújul és energiánk, állóképességünk, életerőnk megnő, gondolkodásunk logikusabb lesz és fogékonyabbá válik a természetes életmód iránt.
A böjtöt követően elménk már képes arra, hogy ellenőrzése alatt tartsa egész testünket.

A böjtölés és a szennyezettség

Az erőművek által kibocsátott korom és füst, a levegőbe jutó ipari melléktermékek, az autók és a teherautók kipufogó gázai a levegő nagy részét gusztustalan rondasággá változtatják az iparvidékeken. A légszennyezés valós veszélyt jelent az egészségünkre és életünkre.
Csak a böjt segíthet,hogy testünket megtisztítsuk ezektől a mérgektől.
Majdnem az egész világon szennyezettek a vizek. Ám nagyon sok vízre van szükségünk, ezért erős vegyszereket kell használni, hogy a megfelelő mennyiséget ihatóvá tegyük. Ezzel szemben az összes szervetlen vegyszernek ki kell ürülni a testből, különben nagy kárt tehetnek bennünk.
Ha meg akarunk szabadulni a mérgektől, böjtölnünk kell. A böjtölés pihenést jelent a testnek, ez a pihenés pedig építi az életerőnket.
Ha böjtölünk, vagyis nem eszünk, akkor összes életenergiánkat, amelyet eddig arra használtunk, hogy az ételt energiává és test szövetté alakítsa át, a mérgek kiürítésének szolgálatába állítjuk.

Böjtöljünk hetente 24-36 órát, hogy megszabaduljunk a mesterséges mérgektől!

“Ebédelj keveset
ne vacsorázz semmit,
egészséged megér ennyit!”
Benjamin Franklin

A szerző