Barion Pixel

Az ananász hatása sokkal sokoldalúbb, mint azt sokan gondolnák. Az ananász az egyik legsokoldalúbb gyógynövények egyike.

Lássuk, hogy mire jó és hogy hogyan használható fogyasztószerként. Bemutatunk egy olyan életmódi receptet, mellyel elősegíthetjük a fogyásunkat az ananász segítségével.

ananász, ananász hatása

Először is lássuk, hogy mi mindenre jó az ananász. Az ananász hatása:

 1. Alkalmas az agyi katasztrófa (stroke) megelőzésére
 2. Bechterew-kór (spondylitis ankylopoetica) kezelése
 3. Bőrpanaszok
 4. Bütyök
 5. Csuklóalagút-szindróma
 6. Duzzanat
 7. (Bél)férgek
 8. Gyomorégés
 9. Gyomorrontás
 10. Ínygyulladás
 11. Ízületi gyulladás (arthritis)
 12. Köszvény
 13. Menstruáció korai elmaradása (amenorrhoea)
 14. Nyálkatömlő-gyulladás (bursitis)
 15. Orrmelléküreg-gyulladás
 16. Ráncok
 17. Szemölcsök
 18. Szklerózis multiplex
 19. Tyúkszem
 20. Zúzódás

Az előbbi betegségekre, illetve, hogy hogyan – és hogy milyen hatásmechanizmus révén – gyógyíthatók az ananásszal, későbbi cikkeinkben még kitérünk. Most foglalkozzunk a felsorolásban nem szereplő, azonban az egyik legközismertebb felhasználási móddal, a fogyókúrával. Ezt a tulajdonságát az ananász az ún. bromelin enzimnek köszönheti, mely fehérjebontó és gyulladásgátló hatású. Kapható kapszula formájában is, azonban inkább a természetes változatot javasoljuk.

Tipp a fogyásra: minden nap este adott időpontban együnk meg egy egész ananászt 2-3 héten keresztül. 6 óra után már ne étkezzünk. Ezen kívül ne változtassunk semmit az étkezési szokásainkon (főleg drasztikusan ne!). Az eredmény 2-3 hét múlva már mérhető lesz. Fontos szabály, hogy soha ne éhezzünk, ezt minden fogyókúra esetében tartsuk szem előtt! Az ananászt természetes formájában vegyük magunkhoz. Lehetőleg olyan ananászt vásároljunk, mely ha megszagoljuk kellemes, érett finom ananász szagot áraszt. Ha megnyomkodjuk semmiképpen ne legyen puha, löttyedt, mert az belső rothadásra utal. Szürke, penészes részek se legyenek rajta.

Ha már ennyi ananászt vásároltunk a boltban, a továbbiakban könnyű szerrel termeszthetjük otthon is, erről bővebben itt olvashatsz: Ananász termesztése otthon.

Jó kísérletezést és kellemes fogyást kívánunk mindenkinek! Az ananász gyógyhatásainak részletes ismertetését még folytatjuk!

A szerző