Barion Pixel

Van a híres NEM egészséges Nutella mogyorókrém, mely az egész világon közkedvelt. Biztos Te is kóstoltad már.

Mindannyian imádjuk, “csupán” csak egy baj van vele: nem túl egészséges a fogyasztása.

Miket tartalmaz a Nutella?

A Nutella valójában Napóleonnak és Hitlernek köszönheti a születését. A francia császár 1806-ban kereskedelmi embargó alá vonta Angliát, így próbálva megroppantani a birodalmat gazdaságilag, és végső soron megnyerni a róla elnevezett háborút. Ennek a bojkottnak nem várt mellékhatása volt, hogy Európán eluralkodott a csokoládé- és kakaóhiány, mivel az nagyrészt a brit gyarmatokról, Anglián keresztül érkezett a kontinensre. Az olasz cukrászok ekkor találták ki kényszerűségből, hogy az iszonyúan drágává váló csokoládét olcsó darált mogyoróval dúsítsák. Így született meg a gianduja fantázianevű mogyorós csokikrém, amit csaknem másfél évszázaddal később, a második világháború (újabb csokihiány) alatt újított fel Pietro Ferrero.

Bár a receptúra alapvetően titkos, azért külső független, sőt akár érzékszervi vizsgálatok, de maga a termék csomagolása is útbaigazítást nyújthat. E mellett a neten is számos hitelesnek mondható forrás található, hogy mit is tartalmaz a Nutella.

A Nutella fő összetevője a cukor, növényi olaj (31%, nagyrészt pálmaolaj), mogyoró (13%), kakaó és a sovány tej. Az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban szóját is tartalmaz.

2017 novemberében a vállalat kicsit módosította a receptet, növelve a cukor és a sovány tejpor tartalmát. Mivel a termék színe világosabb lett, a hamburgi fogyasztóvédelmi központ becslése szerint a kakaó tartalma is csökkent. Ez összefüggésben lehet a kakaó áremelkedéssel is.

A Nutella cukorból, módosított pálmaolajból, mogyoróból, kakaóporból, sovány tejporból, savóporból áll. Lecitint és vanillint tartalmaz. Ez utóbbi a szintén nagyon-nagyon drága igazi vanília gyártósoron előállított aroma változata.

Ebből a legproblémásabb a cukor, a savópor, és az aroma, melyek nem jó élettani hatásúak.

Az összes többi összetevő közül a nem nyers, nem hidegen sajtolt, sőt módosított pálmaolaj mind az egészségtudatos, mind a környezetvédő embereknél nem igazán talál kedvező fogadtatásra, hiszen ehhez köztudomásúlag esőerdőket irtanak ki, másrészt a finomított, módosított olajoknak jelentősen csökken az élettani kedvező hatása a hidegen sajtolt társaikhoz képest.

A kakaóbab pedig pörkölt formájában ugyan tartalmaz még hasznos anyagokat, de nagyjából az összes értékes enzimtartalmát elveszíti.

Bewitella, Bio Bewitella Classic, egészséges Nutella, Bewitella

Mi az az egészséges Nutella?

Nemrég (2023. januárjában) dobták piacra, és a neve BEWITELLA.

Két változatban, gyermek (Bewitella Kids) és felnőtt (Bio Bewitella Classic) változatban készült el.

Bewitella Kids, BioBewitellaClassic, egészséges Nutella, Bewitella

Gyerek BEWITELLA

A mogyorókrém helyett valódi csokoládékrém, enyhén narancsos beütéssel, a csipkebogyó és csalánpor rendkívül jótékony anyagaival gazdagítva.

Ez a változat 100 %-ban természetes összetevőkből készült, semmilyen mesterséges aromát, színezéket, vagy töltőanyagot stb… nem tartalmaz.

A kakaóbabot ráadásul NYERS formában tartalmazza, így az összes értékes enzim benne maradhat. A napon való szárítás után a kakaóbabokat összetörik. Ezeket aztán más nyersanyagokkal együtt egyenletes masszává őrölik a lehető legkíméletesebb módon úgy, hogy a folyamat hőmérséklete nem haladhatja meg a 42 °C-ot.

Maga a pirítatlan kakaóbab fontos forrása nemcsak a vitaminok, ásványi anyagok és értékes fitonutriensek széles skálájának, hanem a minőségi kakaóvajnak, növényi fehérjéknek és hatékony antioxidánsoknak is. Ezenkívül az ilyen kiváló minőségű kakaóbab a legjobb természetes forrása a nagy mennyiségű könnyen emészthető magnéziumnak és a szükséges szerves kénnek.

Répacukrot egyáltalán nem, hanem kizárólag a természetben előforduló cukrokat tartalmaz.

A BIO minősítésű szuperélelmiszerek kiegyensúlyozott arányának köszönhetően krémes, és pontosan annyira édes, amennyire kell és ráadásul rendkívül tápláló is.

Kifejezetten gyermekek számára készült 3 éves kortól.

A termesztés, a gyártás, a tesztelés és az ellenőrzés nagy arányban kézi munkával készül.

Kattints ide a GYEREK BEWITELLA-hoz!

Mit tartalmaz a Gyerek BEWITELLA?

Összetevők:

 • BIO NYERS kakaóbab (28 %),
 • BIO szárított nádlé,
 • BIO hidegen sajtolt napraforgóolaj,
 • BIO kókuszkrémpor,
 • BIO shea vaj,
 • BIO NYERS szentjánoskenyér (karob) por,
 • BIO pörkölt szentjánoskenyér (karob),
 • BIO lenfehérje,
 • BIO NYERS kendermag,
 • BIO NYERS csipkebogyó,
 • BIO NYERS csalán,
 • BIO NYERS vörös narancs esszenciális illóolaj

 

Kattints ide a GYEREK BEWITELLA-hoz!

BioBewitellaClassic, egészséges Nutella, Bewitella

A BIO BEWITELLA CLASSIC (felnőtt változat) összetevői

 • BIO NYERS kakaóbab (33 %),
 • BIO szárított nádlé,
 • BIO hidegen sajtolt napraforgóolaj,
 • BIO shea vaj,
 • BIO NYERS szentjánoskenyér (karob),
 • BIO pörkölt szentjánoskenyér (karob),
 • BIO céklapor,
 • BIO lenfehérje,
 • BIO NYERS kendermag.

 

Kattints ide a BEWITELLA-hoz!

egészséges Nutella, Bewitella

Egészséges Nutella – a nagy ízteszt:

A 2023. januárjában piacra dobott új BEWITELLA termékek íz tesztje.

Mind a két terméket kóstoltuk, sőt gyerekekkel és rengeteg felnőttel is kóstoltattuk már.

Az általános tapasztalat.

 • Annak ellenére, hogy nincs benne répacukor megfelelően, de nem túl édes. Egyáltalán nem olyan édes, mint a Nutella, de édességnek mondható.
 • A textúrája hideg külső környezetben szinte keménynek is mondható annyira töményen pakoltak bele anyagot. Semmiképpen nem olyan olajos, krémes, mint a Nutella. Meleg helyiségben a textúrája kissé-közepesen krémessé változik.
 • Nagyon-nagyon eltelít, sokkal kevesebbet lehet belőle megenni, mint a Nutellából, emiatt sokkal-sokkal gazdaságosabb.
 • Nem kenhető annyira, ezért palacsintára inkább házi lekvárral keverve, vagy a palacsintát felforrósítva kenhető szét. Ebben az esetben viszont az értékes enzimek sérülhetnek, ezért inkább hidegen keverjük el valamivel.
 • Mogyorót egyáltalán nem tartalmaz, tömény nyers kakaóból készült, de mégsem olyan az íze, mint az étcsokolédának, hanem nagyon finom ízhatása van.
 • Aki az étcsokoládét szereti az inkább a felnőtt változatra szavazott, bár annak sincs kimondottan étcsoki íze. Aki nem szereti az étcsokit annak inkább a gyerek változat nyerte el a tetszését.

 

Mogyorókrémnek nem lehet nevezni, hiszen mogyorót egyáltalán nem tartalmaz!

 

Mindenképpen kipróbálásra javasoljuk ezt a bio minőségű, finom, tömény és egészséges kakaókrémet! Nem fogod megbánni!

 

Ha érdekel kattints ide!

 

Megvásárolni kizárólag a neten keresztül lehetséges, magyar rendelési felületen, a cég ostrava-i bio üzeméből.

Magyarországon boltban jelenleg nem forgalmazzák.

Ha szeretnél forgalmazó lenni, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot naturportal@gmail.com e-mail címen!

 

A szerző