Barion Pixel

Ha a jólét megküzdést, küzdelmet, nehézséget jelent, akkor biztos, hogy egyéni hiányról beszélünk. 

Mi hiányozhat az életünkből?

Hiányozhat az életből érzelmi síkon:

 • a valós/ igaz szeretet, 
 • az őszinte megértés,
 •  a felhőtlen biztonságérzet,
 •  a bizalom, 
 • a hit stb.

Fizikai (anyagi) síkon:

 •  vitaminok,
 • nyomelemek,
 • ásványi anyagok.

Naponta 2-5 percet használsz valamilyen elektromos kütyüt, mint például a mobiltelfeon, a számítógép, a tv? Bizonyára igen a válasz.

Akkor itt az ideje beiktatni ugyanannyi időt a jólétért!

Semmi sem egyszerűbb, mint elkezdeni napi 2-5 percet önmagunkkal foglalkozni, legalább a Schüssler sók használatával, hogy elinduljon a megújulás, felfrissülés, reményteliség, energiabomba megteremtése.

Ehhez mindig javasolt megtalálni az eredeti koncepciónkat. Ez persze a mindennapi zűrzavarban sokszor nehézkes, de ehhez nyújtok segítséget ebben a cikkben.

A modern ember problematikája

Dr. David Hawkins Valóság, spiritualitás és a modern ember című könyvében rámutat, hogy a mai modern ember dilemmája kettős, és ez okoz az egyénnek eredendően problémát.

Először is az emberi elme/gondolkodás képtelen különbséget tenni tény és vélemény között, észlelés/látszat és lényeges között.

Másodszor az emberi elme képtelen megérteni és tagadja is az univerzum, a természet és a spiritualitás tanításait, törvényszerűségeit. Ezért gyakori, hogy részben vagy egyáltalán nem fogadja el kézenfekvő vagy lehetséges igazságként. Inkább ellenáll, szélsőséges esetben támadásba lendül. Ilyenkor kritizál, véleményt alkot őszinte szeretet, vagy elfogadás helyett.

Ha tiszta, valós forrásból kapunk információt akkor megfigyelhető, hogy a tudomány, az értelem és bármely hit, vallás vagy spiritualitás nem hit kérdése, hanem tudományos törvényszerűségek sorozata. Einstein, Newton mind erre alapoztak.

Az ellenállás, és az egyéni, társadalmi problémák egy korlátolt nézőpontot, paradigma korlátozottságát jelenti, és az ego dominanciájából fakad.

Schüssler sók

Dr. W. Schüssler újrafelfedezésével kapcsolatosan – ami már 200 éve törvényszerű – számos hiedelem, valótlanság alakult ki.

Az ásványi anyagok nem gyógyítanak, hanem a szervezetet öngyógyításra sarkallják.

Mellesleg véleményem szerint nincs olyan, hogy valaki gyógyító, mivel az ember egy csatorna Föld és Menny között, és ha kapcsolódik megfelelően ezen erőkhöz, akkor tisztán érezheti, hogy a fizikai testnek, szívének, lelkének mire van szüksége. 

Az ember többsejtű élőlény, sejtjeinek megfelelő működésétől függ fizikai, érzelmi, mentális, spirituális állapotunk milyensége, minősége. A sejt az élőlények olyan legkisebb önálló egysége, amely főbb életjelenségeket mutat.

meditáció, jó szokások

Meditációs gyakorlat

Állj meg egy pillanatra, húzódj egy csendes helyre, ahol senki sem zavarhat! Nézz a tükörbe, mondd azt, hogy Vagyok. Érintsd meg a szívedet is. Akár többször is mondhatod, hogy vagyok, vagy azt, hogy itt vagyok. Addig folytasd ezt, amíg…valóban ráhangolódsz önmagadra, kapcsolódsz létezéseddel, szíveddel… A gyakorlottabbak már testi melegséget is érezhetnek, vagy akár egy-egy szellő suhanását is érzékelhetik…

A világ imádja a színpadiasan tálalt dolgokat. Ezt használják ki a média csatornák, a karizmatikus vezetők, politikusok, befolyásosnak látszó személyek stb.

Túltengő szenzáció, érzelmekkel dúsított túlzásokkal teli hírek, média tartalmak. Csakhogy így az emberiség, az egyén egyenes úton halad az  értékvesztés felé, ahelyett, hogy az evolúciós létrán magasabb tudati szintre emelkedne.

A lineráris, mennyiségi marketing is ebbe a csoportba tartozik, sajnos kevesen alkalmazzák a “reverse” koncepciót, amikor a minőségre és csak a valóságra törekszenek, persze leginkább a növekvő szegénységtudatból indul ez ki, amire szintén megoldás a Schüssler só.

Az emberek többsége eszeveszetten küzd a túlélésért, ezért rendkívül hajlamos bármilyen szalmaszálba belekapaszkodni, semmint beismerni, rálátni önmaga igazságára, érzelmeire, aggodalmára, félelmeire. Minden vélemény csupán, ideiglenes, átmeneti, az igazság bennünk van, amit leginkább a generációs kötelékek segítettek elfeldtetni velünk. Ha kitisztult gondolatokkal, düh-, és aggodalommentesen élünk, belső nyugalom és béke honol szívünkben, akkor megteremtjük magunknak a jólétet.

Schüssler sók, jólét

A jólét megteremtéséhez támogató segítségek a következők

Akik rohanó életmódot folytatnak kiváló segítség az élet elixír Dr. Schüssler ásványi ingerterápájával.

Itt szeretnék egy tévhitet eloszlatni: annyi féle sót használhat az egyén, amennyit az arcon, testen lévő jelek mutatnak. Tehát nem igaz az az állítás, hogy maximum napi 2-őt, 3-at használhatunk.

A Jólét elixír minimum 5 alap sóból tevődik össze. Régi, vagy súlyos esetekben – például nehézfém kivezetés, elektromosság, geopatikus kivezetés esetén – még a 13 – 33 számú Schüssler sókat is használjuk, ami gyakran eléri a napi 8-10 félét.

Az igazság az, hogy azért könnyű módszer, és mellékhatás nélküli – ha megfelelő szakértővel dolgozik az egyén – mert pont annyi idő, mintha tévéznél, mobiloznál, videó játékoznál, vagy traccs partiznál.

Megszokás kérdése, hogy ha fogat mosol, fürdesz, eszel, iszol akkor gyakorlatilag együtt, egy időben hasznosíthatod a cselekvéseidet. A Schüssler sók ugyanis bármikor, bármivel ehetőek, ihatóak.

A Schüssler sók ugyanakkor nemcsak kívül, hanem belülről is használhatóak. Pont olyan, mintha nassolnál.

Kis gyerekeknél szoktuk alkalmazni gargalizálásra is. Csecsemőknél lehet tenni tápszerbe. Szopizós babáknál akár az anya is szopogathatja, és a baba megkapja az anyatejen keresztül.

Egy szó mint száz, a jólét érdekében csak apró dolgokat szükséges tenni:

 1. Felkeresni olyan szakértőt, aki az eredeti Schüssler tanítások szerint segít a terápiában.
 2. Megvenni azokat a sókat, amit javasol.
 3. Használni, rendszeresen

legnépszerűbb újévi fogadalom

A jólét érdekében legelkötelezettebbeknek a továbbiak javasoltak

 • Meditáció, relaxáció, ima.
 • Pozitív megerősítések.
 • Lelki “szemetesládá “ -val való együttműködés pl: coach, konzulens, mentor.
 • One-brain, vagy kineziológia gyakorlatok napi 2-5 perc.
 • Erőszakmentes Kommunikáció gyakorlatok játékosan.
 • Kreatív írás.
 • Olvasás, természet, zene hallgatás.
 • Gyertyagyújtás.
 • Természetben merengés, gyermeknek lenni.

A szerző