Barion Pixel

KertAkadémia, hogy kertünk olyan legyen, amilyennek mindig szerettük volna.

 

Most, hogy egyre nagyobb az igény a saját termelésű zöldségekre és gyümölcsökre, életre hívtunk egy nagyszabású rendezvényt. A rendezvény a KertAkadémia Konferencia és Szakmai Nap kerteknek és kisgazdaságoknak.

A rendezvény célja, hogy egy valóban fenntartható és egészséges kertet vagy kertgazdaságot tudj kialakítani magad körül. Kialakítása után minden adott, hogy élvezhesd a napérlelte paradicsom ízét, a valódi zamatos gyümölcsöket és még örömöd is legyen a kertészkedésben!

 

KertAkadémia Konferencia és Szakmai Nap

 

A KertAkadémia főszervezője, a Kertportál Magazin.

A Magazin immáron 21. éve szolgálja a hobbikertészeket és ez egyfajta olyan elhivatottság, ahol a valódi tudást, a tapasztalatokat tudják átadni a hozzájuk fordulóknak.

Nem csak a már elérhető kertészeti zsebkönyvekből tanulhatsz tőlük.

Ezen a szakmai napon is, ahol közérthető nyelven olyan feketeöves előadóktól hallhatsz a biokertészkedésről, a kis kertgazdaság működtetéséről és a fenntartható kertművelésről, akik neveit már biztosan ismered.

„Régi nagy álmunk valósul meg a KertAkadémiával, mert azt látjuk, hogy évek óta trend ugyan a kertészkedés, de inkább az értékesítésről és influenszerkedésről szól és nem a valódi tudásátadásról.” – vallja a rendezvény megálmodója, V. Topor Erika okleveles kertészmérnök, naturkertész.

A rendezvény fő hangsúlya is inkább a tudásátadás lesz, mint maga hasonló napokból ismert termékajánlók sokasága.

 

KertAkadémia, virág, virágoskert, kert

 

Akiktől tanulunk majd

 

A KertAkadémia előadói között tisztelhetjük Sipos gazdát, Sipos József növényorvost, Fetykó Kingát a Magyar Permakultúra Egyesülettől, Sinka Erikát az ismert Zöld Pagony életre hívóját és ismert kertészbloggerét vagy akár Androsovics Petronellát.

Ő nem más, mint a kaposvári Csodáskertem magánarborétum tulajdonosa és a híres Fenntartható Kertek Magyarországon verseny főszervezője.

„Arra gondoltunk, hogy interaktívvá tesszük a rendezvényt. Hiszen nemcsak egy termelői és kézműves vásár is tartozik hozzá, hogy az ideérkezők megkóstolhassák a finom mustokat, levendulaszörpöket vagy izgalmas mézeket, hanem lesznek a kertészethez köthető programok is.

Külön várom már Halmos Monika, ismert ehető virágos gasztroblogger előadását is. Ő biztosan ínycsiklandozó kerti finomságokat fog bemutatni, de lesz Talajvizsgálati Pont a Danuba Garden standján, lesz Növényorvosi Pont is, ahol a hozott beteg növényedet szaktanácsadók fogják „meggyógyítani”. – meséli a rendezvényről V. Topor Erika főszervező.

Ami még nagyon izgalmas magában a KertAkadémia rendezvényben az az, hogy kertgazdaságok látogatása is tartozik a belépőjegyhez.

Az ismert gourmet manufaktúra, a Gourmet & Delicious Manufaktúra tulajdonosai fenntartható kertjébe és fóliaházaihoz is ki lehet látogatni.

Ott szakvezetés mellett maga a tulajdonos mesél a valódi termesztéső módokról.

Bemutatja azokat a bio kísérleteket is, melyeket külön a rendezvény kedvéért állítottak be. Ilyen például a talajjavítás és vízmegkötési módok homoktalajon, humuszpótlás és Trichoderma gombákkal való növényi immunerősítés.

 

A Naturportal10 kóddal a jegyvásárláskor -10 % kedvezményt kapsz!

 

A szerző