Barion Pixel

Június 23-25. között lesz egy Tisza-tavi Fesztivál, a Boglya Feszt – az első öko-művészeti fesztivál a Tisza-tónál.

Öt település, tucatnyi zenés előadó, egyedülálló falusi és közösségi programok, valamint számos helyi mesterség bemutatkozása várja a fiatalokat és családokat a Tisza-tó partján első ízben megrendezésre kerülő fesztiválon.

Egy különleges, vidéki hangulatú, öko szemléletű, művészeti, zenei és gasztró fesztivállal, hamisítatlan falusi környezetben, igazi helyi és nagyvárosi arcokkal debütál a Tisza-tavi Boglya Feszt 2023. június 23. és 25. között.

Tudtad, hogy 2023-ban már 50 éves a Tisza-tó? Mit szólnál, ha ez a környezet minden évben a Tisza szerelmeseinek találkozóhelye lenne? A Boglya Feszt eseménnyel egy olyan fesztivált álmodtunk meg a Tisza vidékén, ahová a fiatalok szívesen kiszakadnak a nagyvárosok forgatagából, és ahová a családdal is bátran eljöhettek.

Hisszük, hogy a kulturális, zenei, gasztronómiai és ökológiai témák jól megférnek egymás mellett. Mindezt egy békés, nyugodt, falusi környezetben képzeld el, ahol megáll az idő.

Merülj el, és élvezd ezt a vidéki sanzont a falusi ízekkel és természetközeli kalandokkal!

Itt ne csodálkozz, ha szalmaszál díszíti a hajadat, vagy ha a kecskék önálló vokálszólamba kezdenek a koncert kellős közepén!

„Örömmel veszünk részt az 50 éves Tisza-tó jubileumi év programjaiban. 12 éve szervezünk táborokat a térségben, amihez ezek a falvak szolgáltatták a programhelyszíneket. A fesztivállal szeretnénk lehetőséget adni a fiataloknak és a családoknak, hogy szervezett programokon vegyenek részt hazánk egyik egyedülálló, természeti szépségekben bővelkedő tájain. A teljes Boglya Fesztet öko-szemléletben szervezzük, hiszen a Tisza-tó, mint természeti érték megőrzése mindannyiunk számára a legfontosabb.”

– árulta el Erdeiné Csepregi Zsóka, a fesztivált szervező Egyboglya Alapítvány kuratóriumi elnöke, aki mindenkinek azt ajánlja, hogy a teljes élmény érdekében vegyen részt a közösségi programokban, közös főzésben, kertészkedésben és portalátogatásokban is.

A Boglya Feszt védnöke Ljasuk Dimitry, aki nem csupán egy karizmatikus figura, hanem elszánt környezetvédő és ismert filmrendező is.

A nagy sikerű Jóreménység-sziget és A Tisza nevében c. filmjeit a fesztivál programja keretében ezúttal újból megtekintheti a nagyérdemű közönség.

Zenés programok

A fiatalokat megcélzó fesztivál elengedhetetlen részét képezik az olyan könnyűzenei előadók, akiket szívesen hallgat a nagyvárosokból ellátogató ifjú közönség.

A 3 napos fesztiválon a tiszadorogmai révnél felállított színpadon koncertet ad többek között az Aurevoir, a Funktasztikus, az Unisex, Muriel, és a Bíborszél, míg a gyerekzenei kínálatot olyan nívós előadók képviselik, mint a Veronaki zenekar.

Helyi mesterségek bemutatkozása

A művészeti vonalat számtalan olyan program színesíti, amelyen a fesztiválra látogató közönség betekintést nyerhet – sőt mi több, részesévé válhat! – a térség mindmáig élő mesterségeinek.

A hagyományőrző foglalkozásokon kipróbálhatod például a kosárfonást és a csipkeverést, valamint aktív tagja lehetsz a falusi irodalmi szalon életének is.

Kulináris és közösségi kalandok

A falusi programok szerves részét képezik olyan tevékenységek, amelyek a mindennapi vidéki életbe engednek betekintést.

Vegyél részt a közösségi kertészkedésben, járulj hozzá a finom ebédhez a tészta saját kezű készítésével, vagy ha a közösségi főzés nem kenyered, akkor látogasd meg a fesztivál idején tárt kapukkal váró porták egyikét!

Fiataloknak és gyerekes családoknak egyaránt hatalmas élményt nyújt az ártéri élménytraktorozás, de garantált kikapcsolódással kecsegtet a társasjáték klub és esti pizsiparty is.

Öko-szemlélet

A programhoz a gyönyörű díszletet a Tisza, a Tisza-tó, és a Tisza-tavi pici falvak adják.

A tikkadt szöcskenyájak is hálásak, ha vigyázunk a környezetükre.

Olyan fesztivált szeretnénk megvalósítani, ahol a szelektív szemétgyűjtés és a komposztálás alap.

Arra kérünk, hogy te is vigyázz a természet épségére és tisztaságára!

Autentikus szálláslehetőségek

Vedd igénybe a fesztivál ideje alatt ingyenes 400 sátorhely egyikét, vagy csapj le a környékbeli szálláskínálat gyöngyszemeire.

A szervezők külön Facebook-csoportban segítik egymásra találni a szálláskereső és -kínáló feleket.

Gyere, és fesztiválozz velünk egy boglyában! Várunk téged is a Boglya Fesztnek helyet adó 5 településen – Tiszadorogma, Egyek, Ároktő, Tiszabábolna és Tiszavalk – június 23. és 25. között!

Vedd meg a jegyedet elővételben kedvezményes árakon!

A helyszínen is lesz jegyvásárlási lehetőség, ott azonban már csak készpénzzel fizethetsz.

A részletek és további információk: www.boglyafesztival.hu

 

Jegyekért kattints ide!

 

Kövesd a Boglya Feszt közösségi média oldalait, és hangolódj a falvakkal együtt az egyedülálló programokra!

www.facebook.com/boglyafeszt

www.instagram.com/boglyafeszt

#boglyafeszt #boglyafesztival #ittegyboglyabanvagyunk #atiszaszerelmeseinek #tisza

A szerző