Barion Pixel
Ökológia : zöldségpalánta-előállítás ökológiai gazdálkodással.

Akár vidéken lakik valaki, akár egy nagyváros 5. emeletén, ha van lehetősége rá, szinte biztosan meg fog próbálkozni a palántázással. Már itt megjelenhet az ökológiai gazdálkodás szükségessége.

Az Ökológia fontossága

Környezetünk, a világunk sajnos folyamatosan szennyeződik, és pusztul. Egy átlag ember nem tudja megakadályozni – sajnos -, hogy a gyárak mérgező anyagokat juttassanak környezetünkbe.
Mint ahogyan azt sem, hogy ne vadásszák le a kihalófélben lévő állatokat.
Valamint azt sem, hogy a TÖMEGTERMELÉS során ne vessenek be különböző mérgeket a növénytermesztésben.
Ha ezekben nem, mi az, amiben az átlagember, akár MI is segíthetünk megvédeni a környezetünket, egészségünket, az életünket?
Ez lehet például a bio gazdálkodás…
Az ökológiai gondolkodás, és gazdálkodás egy egészen más gondolkodás módot követel meg.
Sokan szeretnénk egészségesen megtermelt, tápláló, és egészséges növényeket enni, de ennek az elérése sajnos nem olyan egyszerű, mint képzeljük.
Sajnos sokan még mindig úgy vélik, hogy sokkal egyszerűbb, gyorsabb, és nagyobb hozamot ígérő a különböző vegyszerek alkalmazása egy gazdaságban.

Ökológiai zöldségpalánta-előállítás kiadvány

A vegyszermentes élet nagyköveteként nemrégiben megjelent az Ökológiai zöldségpalánta-előállítás c. kiadvány.
A zöldségtermesztés nem mindig olyan egyszerű, mint amilyennek látszik.
A sikeres palántatermesztés mögött sok ismeret és gyakorlati tapasztalat áll.
A megfelelő módszer megválasztásától kezdve a közeg összetételén, a vetőmag megválasztásán át az optimális klíma beállításáig és a megelőző növényvédelmi intézkedésekig.
Az Ökológiai Zöldégpalánta-előállítás kiadvány INGYENESEN letölthető anyag.
Kifejezetten azok számára készült, akik egyszerre szeretnék a kertészkedés, növénytermesztés örömeit kiélvezni. Ezt a tevékenységüket pedig az ökológia szempontjai szerint szeretnék véghez vinni.
Ez az útmutató elsősorban olyan termesztőknek szól, akik palántáikat az ökológiai gazdálkodás szabályai szerint szeretnék nevelni, akár saját gazdaságuk számára, akár kis léptékű értékesítéshez; részben pedig olyan kertészkedőknek, akik kezdőként szeretnék megismerni az öko-szemléletű palántanevelés fogásait.
A 44 oldalas, Ökológiai Zöldégpalánta-előállítás kiadvány INGYENESEN letölthető anyag.
Az ingyenes kiadvány az alábbi linken érhető el: Ökológiai zöldségpalánta-előállítás.

A szerző