Samosa tészta túróval


Samosa tészta túrósan az asztalra.

A samosa egy tipikus indiai utca étel. Egyfajta „tésztabatyu”, amit megtöltenek valamivel.

A töltelék általában zöldség – vagy jelen esetben túró -, esetleg némely, kivételes esetben hús, amelyet jelentős mennyiségű indiai fűszerrel ízesítenek, bolondítanak meg.

Háromszög alakúra, vagy félkörre hajtogatva sütik ki olajban, vagy ghí-ben.

Az olajban / ghíben való sütés után lehet kínálni önmagában, vagy esetleg valamilyen mártogatni valóval együtt is, például chutneyvel (csatnival) is.

Még ha nem is jártál még soha indiai étteremben, ezt az ételt nyugodtan elkészítheted otthon kezdőként is, és a túró töltelék mellett próbálj ki számos más ízt is.

A siker, a dicséret, az elégedettség garantált vele!

 

Túrós samosa tészta

Egy egyszerű és gyors édes szamósza ami mindenkinek ízleni fog.

A tészta hozzávalói

  • 25 dkg fehérliszt (vagy tönkölyliszt)
  • 5 evőkanál vaj vagy ghí
  • 10 evőkanál víz
  • csipet só
  • 1 evőkanál (gyümölcs)cukor

A töltelék hozzávalói

  • 250 gramm túró
  • két evőkanál tejföl
  • 1 kisebb citrom reszelt héja
  • 3 evőkanál xylitol (vagy cukor)
  • olaj vagy ghí a sütéshez

A samosa tészta elkészítése

A hozzávalókból egy rugalmas tésztát gyúrunk, amit folpackba csomagolva fél órára a hűtőbe teszünk.

A vizet fokozatosan tegyük hozzá, egy nem túl kemény, jól gyúrható-formázható tésztát kapjunk.

Közben összekeverjük a túrótölteléket.

A tésztát 16 egyenlő részre vágjuk és minden kis darabot kör alakúra nyújtunk.

Minden tésztába egy teáskanál túrótölteléket teszünk, félbehajtva, a szélét lenyomkodjuk, és megsodorjuk.

Forró zsiradékban mindkét oldalát megsütjük.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük