Halava, a búzadarából készült édesség indiai ízvilággal.
Halava – Darapuding
A darapuding igen laktató, akár önmagában is fogyasztható reggelire.
Azt tartják, hogy ha valaki nagyon forró halavát eszik, az elűzi a kialakulóban lévő náthát.
Halava recept
Hozzávalók
- 3 dl víz
- 15 dkg cukor
- 5 dkg dió
- 10 dkg vaj
- 12 dkg búzadara
Elkészítési módja
A vizet a cukorral felforraljuk és kis tűzön forrón tartjuk.
A diót durvára törjük, félretesszük.
A vajat kis lángon megolvasztjuk.
Beleöntjük a búzadarát, és fakanállal állandóan kevergetve 10-15 percig pirítjuk.
Ekkor egyik kezünkkel lassan, óvatosan beleöntjük a forró szirupot, miközben a másik kezünkkel lendületesen keverjük.
Hozzáadjuk a diót, még 2 percig főzzük kis lángon, hogy a dara az összes folyadékot beigya.
Forrón vagy szoba hőmérsékletűre hűtve tálaljuk.
Elkészítési idő: 25 perc.