Barion Pixel

Halava, a búzadarából készült édesség indiai ízvilággal.

Halava – Darapuding

A darapuding igen laktató, akár önmagában is fogyasztható reggelire.

Azt tartják, hogy ha valaki nagyon forró halavát eszik, az elűzi a kialakulóban lévő náthát.

Halava recept

Hozzávalók

  • 3 dl víz
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg dió
  • 10 dkg vaj
  • 12 dkg búzadara

Elkészítési módja

A vizet a cukorral felforraljuk és kis tűzön forrón tartjuk.

A diót durvára törjük, félretesszük.

A vajat kis lángon megolvasztjuk.

Beleöntjük a búzadarát, és fakanállal állandóan kevergetve 10-15 percig pirítjuk.

Ekkor egyik kezünkkel lassan, óvatosan beleöntjük a forró szirupot, miközben a másik kezünkkel lendületesen keverjük.

Hozzáadjuk a diót, még 2 percig főzzük kis lángon, hogy a dara az összes folyadékot beigya.

Forrón vagy szoba hőmérsékletűre hűtve tálaljuk.

Elkészítési idő: 25 perc.

A szerző