2023. február 10. péntek | dr Jung Andrea Halava, a búzadarából készült édesség indiai ízvilággal. Halava – Darapuding A darapuding igen laktató, akár önmagában is fogyasztható reggelire. Azt tartják, hogy ha valaki nagyon forró halavát eszik, az elűzi a kialakulóban lévő náthát. Halava recept Hozzávalók 3 dl víz 15 dkg cukor 5 dkg dió 10 dkg vaj 12 dkg búzadara Elkészítési módja A vizet a cukorral felforraljuk és kis tűzön forrón tartjuk. A diót durvára törjük, félretesszük. A vajat kis lángon megolvasztjuk. Beleöntjük a búzadarát, és fakanállal állandóan kevergetve 10-15 percig pirítjuk. Ekkor egyik kezünkkel lassan, óvatosan beleöntjük a forró szirupot, miközben a másik kezünkkel lendületesen keverjük. Hozzáadjuk a diót, még 2 percig főzzük kis lángon, hogy a dara az összes folyadékot beigya. Forrón vagy szoba hőmérsékletűre hűtve tálaljuk. Elkészítési idő: 25 perc. Forrás: Tradícionális India A szerző dr Jung Andrea See author's posts