Barion Pixel

Légy mindig önmagad! Sokszor halljuk, olvassuk ezt. De vajon tudjuk azt, hogy kik is vagyunk valójában? Ki az az önmagunk? Milyennek látod, kinek gondolod magad belülről? Ki vagy Te valójában? Sokszor aggatunk címkéket magunkra, ítélkezünk magunk felett, hasonlítgatjuk magunkat másokhoz. Én lusta vagyok. Türelmetlen vagyok. Béna vagyok. Más vagyok, mint a többi ember…

Címkék amiket aggasztunk magunkra – megéri?

“Lassabb a felfogásom, mint másoknak”… “Mindenki ügyesebb nálam, mindenki jobban csinálja, mint én”… “Indulatos vagyok”… “Rossz szülő vagyok”… “Nem vagyok jó munkaerő”…  “Határozatlan vagyok”… “Nincs önbizalmam”… “Nem vagyok szerethető, nem vagyok elég jó a páromnak”…

A sort valószínűleg a végtelenségig lehetne folytatni. Lehet, hogy ezek közül egy, vagy több gondolat a Te fejedben is megfogalmazódott már.

Sajnos sokszor azonosítjuk magunkat ezekkel a címkékkel, még hogyha nem is mondjuk ki őket.

Gondolati, érzelmi szinten azonban, nagy valószínűséggel jelen vannak ezek a címkék az életünkben.

Az is lehet, hogy nem merjük beismerni még magunknak sem. Pedig, érdekes változás történhet az életünkben, ha szembenézünk ezekkel a címkékkel, félelmekkel. Ha megkérdezzük magunktól:

„Vajon miért gondolom én ezt magamról?” „Miért érzem így?” „Egyáltalán jogos-e, hogy így érzem?” „Mikor hittem én ezt el magamról?”

akkor kezdjük el igazán megtapasztalni a valódi önmagunkat. Ha feltesszük ezeket a kérdéseket, megkérdőjelezzük ezeknek a címkéknek a létjogosultságát, akkor rájöhetünk arra, hogy ezek a címkék, tényleg CSAK címkék. Gondolatok, érzések, se több, se kevesebb. Ezek nem mi vagyunk valójában.

Ha el kezdjük megfigyelni ezeket a gondolatokat, érzéseket, akkor rálépünk az önismeret útjára.

Márpedig ez az út, egy csodálatos, véget nem érő utazás lesz. Gondolataink, érzéseink életünk végéig lesznek, így egészen addig vizsgálhatjuk,  figyelhetjük őket.

Ha elindulunk ezen az úton, és kitartóan rajta is maradunk, akkor egy idő után azt vesszük észre, hogy egyre több és több negatív címke kerül le rólunk.

Egyre kevésbé gondoljuk magunkat KEVÉSNEK, és egyre jobban hiszünk magunkban. A félelmek helyét átveszi a hit, a bizalom, a valódi lényünk. Egyre jobban megismerjük magunkat, ezáltal egyre többet lehetünk valóban önmagunk.

álom, figyel

Mit kell ehhez tenned?

Megfigyelővé kell válnod. Meg kell figyelned ki vagy Te valójában: a gondolataidat, az érzéseidet. Külön kell választani a gondolataidat, a valódi énedtől. Erről szól az önismeret. Mert valójában Te, azaz a valódi éned, az a megfigyelő, nem pedig a gondolat, vagy az érzés. Te nem vagy lusta, vagy buta. Az vagy, aki megfigyeli ezeket a gondolatokat! A gondolataink, érzéseink megfigyelésével fény derül arra, hogy kik is vagyunk valójában. Rájövünk, hogy bár nem vagyunk tökéletesen türelmesek, de azért igenis, hogy türelmesek vagyunk, és folyamatosan tudunk fejlődni, hogy egyre türelmesebbé váljunk.

Ráébredünk, hogy bár nem vagyunk tökéletesen életre valók, de egyáltalán nem vagyunk bénák sem. Nem vagyunk tökéletesen, száz százalékig, minden helyzetben aktívak, de lusták sem vagyunk. Rájövünk, hogy bár nem vagyunk tökéletes szülők, de igenis, hogy jó szülők vagyunk.

Ráébredünk, hogy bár vannak hibáink, ennek ellenére szerethetőek vagyunk. Rájövünk, arra is, hogy nem kell hasonlítgatnunk magunkat másokhoz, hiszen mindannyian különlegesek vagyunk, mindannyiunknak vannak erősségei, csakúgy, mint gyengeségei. A gyengeségeink nélkül viszont nem tapasztalhatnánk meg az erősségeinket. Ha pedig nagyon zavar a gyengeségünk, akkor tudunk fejlődni, bármiben. Legyen az szorgalom, életre valóság, türelem, határozottság, bármi, amiben csak szeretnénk.

Fedezd fel a valódi Önmagad

Fedezd fel, hogy Te milyen címkéket aggatsz magadra!

Legyél kíváncsi, tegyél fel kérdéseket, és figyelj befelé! Ez a MEDITÁCIÓ!

Semmiképp se azonosítsd magad a negatív gondolataiddal, mert Te valójában a megfigyelő vagy, aki bármelyik pillanatban képes arra, hogy megváltoztassa azt a gondolatot, azt az érzést, azt a címkét.

Figyelj, változtass, fejlődj!

Légy mindig önmagad!

Ismerd meg a valódi éned, hogy VALÓBAN Önmagad lehess.


 

SZERETNÉL MEDITÁCIÓS SZAKEMBEREKKEL KONZULTÁLNI? KATTINTS IDE!


 

A szerző