Barion Pixel

Ebben a Podcast műsorban arról van szó, hogy hogyan meditáljunk helyesen.

Császi András természetgyógyász, és dr. Jung Andrea meditációs gyakorló és meditáció vezető beszélgetnek a meditációról.

Kattints ide, ha a Spotify-on szeretnéd meghallgatni a Podcast műsort:

Kattints ide, ha a YouTube-on szeretnéd meghallgatni a Podcast-et:

A Podcast-ben az alábbiak is elhangzanak arról, hogy hogyan meditáljunk helyesen

Császi András

Nagyon sok mindent tudunk a meditációról. Hogy stressz csökkentő, javítja a szív- és érrendszeri problémákat, segíti a fókuszt, önfejlesztő, és még sorolhatnám a pozitív dolgokat…Mit is jelentenek-e. Például Nekem ez egy nagyon nagy kérdés, hogy “A meditáció az egyik leghatékonyabb önfejlesztő módszer… De mit is fejlesztünk?”

dr. Jung Andrea 

Nagyon jó a kérdés, mert szerintem ez egy trükkös mondat egyébként. Mert valójában a meditáció révén inkább elengedünk dolgokat és az egész tudati beállítódásunkat helyes irányba tereljük. Ez egy nagyon divatos szöveg mostanában, hogy fejlesztünk.

Valójában – a saját tapasztalatom szerint – azáltal fejlesztünk, hogy nem fejlesztünk semmit. A mai kor emberének ez egy nagy problémája, hogy mindig tenni akar valamit, valamit jobbítani akar.

A szorongó emberek, akik tudják, hogy jó a meditáció, a legtöbben mindent megtesznek, hogy jobbak legyenek, és nagyon jól csináljanak mindent, és fejlődjenek és pont ettől fognak beszorongani és ettől lesznek depressziósak.

A meditáció megtanít arra, hogy csak legyél az aki vagy.

….

A helyesen végzett meditációtól paradox módon inkább tudatossá válunk, mint hanyagolóvá. Aki azt mondja, hogy laissez faire, elengedek mindent, az valójában nem értette meg a meditáció végső lényegét.

 

Császi András

Ha most csöppenek ebbe az egészbe bele. Kitaláltam, mert olvastam róla, hallottam, barátok ajánlották stb.. akkor online kurzussal kezdjem el, keressek egy mestert, tanárt, vagy nézzek meg egy online videót, … hogy meg legyen a sikerélmény…

dr Jung Andrea

A saját tapasztalatom az, hogy akire szüksége van az embernek azt fogja megtalálni és olyan formában, amire szüksége van. Az embernek van egy belső bölcsessége, minden embernek… Legalább annyi bizalmat adjak valakinek, hogy nekem mint kezdőnek fog tudni segíteni.

 

 

YouTube

Ne felejts el feliratkozni a YouTube csatornára, hogy mindig értesülhess a legfrissebb tartalmakról!

Töltsd le Spotify-on és hallgasd meg bárhol:

Iratkozz fel a Spotify csatornára, hogy értesülhess a legfrissebb tartalmakról.

 

 

HA MEDITÁLNI SZERETNÉL KATTINTS IDE

 

 

A szerző