Barion Pixel

A hygge (kiejtése: hüge) egy dán kifejezés, amelynek nincs pontos angol fordítása, de általában “kényelem”, “belső béke” vagy “megelégedettség” jelentésekkel szokták leírni.

Ez a fogalom szorosan kapcsolódik a dán életstílushoz és kultúrához.

A hygge koncepciója az, hogy az emberek élvezzék a kellemes és meghitt pillanatokat, az otthonosságot, a jó társaságot és a nyugodt légkört.

Arra ösztönzi az embereket, hogy lassítsanak le, élvezzék a jelen pillanatot, és megtalálják a boldogságot az egyszerű dolgokban.

Néhány jellemzője a hygge-nek

Otthonosság

A hygge arra ösztönzi az embereket, hogy kényelmesen rendezzék be otthonukat, alkalmazzanak meleg színeket, puha anyagokat és gyertyákat, így teremtve meghitt légkört.

Társaság

A hygge arra buzdít, hogy időt töltsünk el szeretteinkkel, barátainkkal vagy akár közösségünkkel, és élvezzük az együtt töltött időt.

hygge, dán, Dánia, forró ital, kényelem, könyv, olvasás, nyugalom, természet, hideg, tengerpart

Kényelem

A hygge fontos eleme a kényelem és az ellazulás. Ide tartozik a jó könyv olvasása, egy forró ital kortyolgatása, vagy akár a természetben való séták élvezete.

Tudatosság

A hygge hozzáállás azt jelenti, hogy élvezzük és értékeljük a kis dolgokat az életben, és jelen vagyunk a pillanatban.

Ez magában foglalja az elvonulást a technológiától és a stresszmentes, nyugodt perceket.

A hygge Dániában nagyon népszerű életmód és filozófia, amely segít az embereknek megbecsülni az élet egyszerű örömeit, és a hideg, sötét téli hónapokban is boldogabbnak és elégedettebbnek érezhetik magukat.

Az elmúlt években a hygge koncepciója világszerte népszerűvé vált, és sokan próbálják bevezetni az életükbe az életminőség és a boldogság javítása érdekében.

 

A szerző