Barion Pixel

Az epidot általános jellemzői, keletkezése

Az Epidot magmás kőzetekben keletkezik leginkább, metamorf úton is gyakran képez kőzetet.

Az epidot, más néven pisztacit, vagy delfinit a szilikát ásványok közé tartozó ásványfaj.

Elnevezése a francia épidote, a görög epidotos vagy epididonai szavakból ered, ami nyúlt megjelenésére utal és azért nevezte el így Rene-Just Hauy francia krisztallográfus, hogy meg tudják különböztetni a nagyon hasonló de az epidotnál rövidebb oldalakkal rendelkező aktinolittól.

Kálciumban és alumíniumban gazdag és gyakran elegyedik vörös földpáttal. Ez esetben unakit-nak hívják.

Az epidot színe:

 

Átlátszósága:

 

Porának színe:

 

Kristályszerkezete:

 

Mohs-keménység:

 

Képlete:

Ca2(Fe3+,Al)Al2(OIOHISiO4ISi2O7)

Előfordulása:

Brazília, Zimbabwe, Oroszország stb.

Az epidot hatása:

 

EPIDOT – A REGENERÁLÓDÁS

Összetevői mentén tudjuk felfejteni a hatását.

Kálcium: (lásd: aragonit) a csontok építőköve, ugyanakkor a véralvadás, a szívritmus és az anyagcsere folyamatok támogatója, beleértve az endokrin rendszert is és az idegrostok szempontjából is fontos. A kálciumszint hatáskörébe tartozik a vas felvétele a testben, valamint komoly összefüggést mutat a D-vitamin szinttel is. Az idegrostok állapota és az ingerlékenység, vagyis az idegállapot is a kálciumszint függvénye. Serkentheti az izomtevékenységet, a porckorongok felépülését és rugalmasságát is. A mészt a népi gyógyászat borogatás formájában bőrbetegségek, fekélyek, felfekvések, gennyes sebek és szemölcsök kezelésére használta. Spirituális nézőpontból a hirtelen létrejött szellemi fejlődés kapcsán segíthet a tapasztalatok mélyebb megértésében és azok integrálásában, elmélyítésében.

Alumínium: Nem szükséges az emberi szervezet számára! Rezgését tekintve hajtóerő (lsd. berill) növelő! Vagyis állóképesség, kondíció, harmónia (lásd. akvamarin), feltöltődés, regeneráció-központi szerve a máj, epe, vékonybél tartozik ide.

Vas: az életműködéseinkhez létfontosságú mikroelem, nélküle az oxigén nem lenne képes eljutni a sejtekhez. Tehát vér és vérkeringés serkentő hatása is van.

Szilícium: Félvezető! A közvetítés minőségét horfozza! Mit is közvetít? Ezen a ponton fontos a színe! A zöld szín: szív, tüdő, epe, máj; a vörös szín: vérkeringés, belek, máj területére hat.

A fentiek alapján az EPIDOT tehát egy nagyon jó kombinációja az élettani folyamatokat támogató fontos elemeknek, megspékelve hajtóerővel, ami miatt a regenáció köve címet kiérdemelte!

Ellenjavallatok:

Nincs adat.

A kristályok használata nem helyettesíti a szakorvosi ellátást csak kiegészítheti azt!

A képek és a tartalom szerzői jogvédelem alatt állnak!

Szerző

About The Author

Gordia prémium ásványok és tanácsadás KATTINTS A GORDIA LOGÓRA!

Girl in a jacket

KERESÉS

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Gyógynövényes Házipatika Tudástár

Gyógynövényes Házipatika Teljes Tudástár

NATURPORTAL KEDVEZMÉNYKÁRTYA

Naturportal Kedvezménykártya