Barion Pixel

ARAGONIT

aragonit, kristálykereső

Az aragonit általános jellemzői, keletkezése:

Az aragonitot hidrotermális vagy szekunder képződés jellemzi. Kőzetek közti üregekben, valamint mészkő lecsapódás útján keletkezik vizekben, örvény kőként pedig termál források mentén.

Alakulása során esetenként kalcittá változhat.

Az aragonit nevét lelőhelyéről kapta, a spanyolország-i Rio Aragon után, ahol 1788-ban fedezték fel.

Gyógyhatását tekintve nem maradt ránk semmi írásos dokumentum, ezért ezek a hatások véltek egyelőre.

Az aragonit színe:

Az aragonit színe fehér, sárgás.

Átlátszósága:

átlátszótól áttetszőig

Porának színe:

fehér

Kristályszerkezete:

rombos

Mohs-keménység:

3,5-4

Képlete:

CaCO3

Előfordulása:

Ausztria,Szicíliai, USA, Namíbia, Spanyolország, Németország

Az aragonit feltételezett hatása:

Az aragonit alapvetően kálciumból áll, így azt gondolom, hogy magától értetődő, hogy hatása erre fog leginkább kiterjedni.Vagyis az egészséges kálcium szint fenntartását fogja véleményem szerint inspirálni.
Vegyük tehát sorra,hogy a kalcium-anyagcsere folyamatok mit is takarnak és máris megértjük, hogy energetikailag, milyen jellegű területre vonatkozik az aragonit rezgéséből származó “képessége”.
A kálcium a csontok építőköve, ezért úgy gondolom, hogy a csontozatra fejtheti ki pozitív hatását, ugyanakkor a véralvadás, a szívritmus, az anyagcsere, beleértve az endokrin folyamatokat és az idegrostok szempontjából is fontos lehet.
A kálcium színt hatáskörébe tartozik a vas felvétele a testben, valamint komoly összefüggést mutat a D-vitamin szinttel is.
Az idegrostok állapota és az ingerlékenység, vagyis az idegállapot is a kálcium színt függvénye. Ezért vélhetően túlérzékenység, idegesség, fokozott stressz esetén javasolható. Serkentheti az izomtevékenységet, a porckorongok felépülését és rugalmasságát is. Erősitheti az immunrendszert, mint szinte minden ásvány.
Spirituális nézőpontból a hirtelen létrejött szellemi fejlődés kapcsán segíthet a tapasztalatok mélyebb megértésében,és azok integrálásában, elmélyítésében.
A kristályok használata nem helyettesíti a szakorvosi ellátást!

A képek és a tartalom szerzői jogvédelem alatt állnak!