Barion Pixel

Kik legyenek idén a legkiválóbb jógaoktatók? Keressük a 2023-as év legkiválóbb jógaoktatóit!

A jóga sokezer éves múltra visszatekintő gyakorlatait, elveit és értékeit egyre több ember oktatja világszerte, és hazánkban is.

A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola által 2016-ban alapított Jógarádzsa Kiválósági Díj az első magyar elismerés a jóga tudományát hitelesen képviselő szakemberek számára.

Kinek szánják a díjat?

Azoknak a jógaoktatóknak, akik oktatói tevékenységükkel és életvitelükkel valódi példát nyújtanak társadalmunk számára szakmai tudásukkal és jóga iránti elkötelezettségükkel.

 

Mivel jutalmazzák a kiválasztottakat?

Az 1.000 euróval járó Jógarádzsa Szakmai Díjat, és az 500 eurós Jógarádzsa Közönség Díjat nem csupán a tradicionális jógairányzatok oktatóinak, hanem a kiemelkedő egészségmegőrző, rekreációs vagy gyógyító eredményekkel rendelkező modern irányzatok képviselőinek is szánják.

A díjra az olyan kiemelkedő jógaoktatók jelölését várják, akik megfelelnek a következő feltételeknek:

  • A rendszeres tanításon túl a hétköznapjaiban is megvalósítja a tisztaság, a kegyesség, a lemondás és az igazmondás örökérvényű elveit.
  • Amellett, hogy vegetáriánus, nemdohányzó és más káros szenvedélyektől mentes, ellenszolgáltatás nélkül is átadja tudását, karitatív tevékenységet végez, vagy más módon szolgálja önzetlenül a társadalmat.

A BHF időről-időre közülük szeretné megtalálni azon legkiválóbbakat, akiknek odaadományozza a „Jógarádzsa” címet és az azzal járó anyagi elismerést. Ők azok, akiket a szakmai bizottság, illetve a jógázók közössége az adott évben megválaszt a jóga „királyainak” vagy „királynőinek”. Ők azok a mesterek, akik számára a jóga nem csupán munka, de örömteli tevékenység, amellyel képesek igazi megújulást, szemléletváltást hozni mások életébe.
A díjak odaítélését nem befolyásolja, hogy a jelöltek mit tekintenek a jóga filozófiai végcéljának, tehát hogy milyen világnézeti irányzathoz tartoznak!

 

Hogyan lehet jelölni az oktatókat?

2023.11.05.-2024.02.29. között, az elektronikus ajánlási űrlap kitöltésével.

Az ajánlásokat jógaoktatóként vagy jógaszervezetként is várják a szervezők a www.jogaradzsa.hu weboldalon, vagy az alábbi gombra kattintva:

 

Kattints ide az ajánláshoz!

 

Köszönjük, ha az ajánlás sikerét azzal is segíted, hogy megosztod ezt a cikket!

 

 

A plakát IDE kattintva érhető el és tölthető le.

A szerző