Barion Pixel

A jóga több ezeréves múltra visszatekintő gyakorlatait, elveit és értékeit egyre több ember oktatja világszerte, és hazánkban is.

A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola 2016-ban alapította a Jógarádzsa Kiválósági Díjat. Ez az első magyar elismerés a jóga tudományát hitelesen képviselő szakemberek számára. E díj célja, hogy anyagi és erkölcsi támogatásban részesítse az itthon tanító magyar jógaoktatókat. Olyan kiváló oktatók részesülhetnek a díjból, akik mind szakmai tevékenységükkel, mind életvitelükkel valódi példát nyújtanak a jógát pártoló szűkebb közösség, de akár az egész társadalom számára is.

A díj értéke 1.000 euroJógarádzsa Szakmai Díj esetében, és 500 euro a Jógarádzsa Közönség Díj esetében. Nemcsak a tradicionális irányzatot oktatók, hanem a kiemelkedő egészségmegőrző, rekreációs vagy gyógyító eredményekkel rendelkező modern irányzatok képviselői is jelölhetők.

jógarádzsa kiválósági díj, jóga

Milyen feltételeknek kell megfelelniük a legkiválóbb jóga oktatóknak?

Ismersz olyan jógaoktatót, aki a rendszeres tanításon túl a hétköznapjaiban is megvalósítja a tisztaság, a kegyesség, a lemondás és az igazmondás örökérvényű elveit?

Aki amellett, hogy vegetáriánus, nemdohányzó és más káros szenvedélyektől mentes, ellenszolgáltatás nélkül is átadja tudását, karitatív tevékenységet végez, vagy más módon szolgálja önzetlenül a társadalmat?

A díjra jelölések e kiemelkedő oktatóknak szólnak.

A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola időről-időre közülük szeretné megtalálni azon legkiválóbbakat, akiknek odaadományozza a „Jógarádzsa” címet és az azzal járó anyagi elismerést. Ők azok, akiket a szakmai bizottság, illetve a jógázók közössége az adott évben megválaszt a jóga „királyainak” vagy “királynőinek”. Azok a mesterek, akik számára a jóga nem csupán munka, de örömteli tevékenység is. Ők azok, akik képesek igazi megújulást, szemléletváltást hozni más emberek életébe.

A díjak odaítélését nem befolyásolja, hogy a jelöltek mit tekintenek a jóga filozófiai végcéljának, tehát hogy milyen világnézeti irányzathoz tartoznak!

Tisztelettel várjuk a jógázók ajánlását jógát gyakorlóként, jógaoktatóként vagy jógaszervezetként 2021.11.14. és 2022.02.28. között.

KATTINTS IDE A JELÖLÉSHEZ!

A szerző