Barion Pixel

Az arcjóga a plasztikai beavatkozás nélküli szépség és fiatalság megőrzését támogató cikksorozat következő állomása.Segítségével a szájkörnyék és az orca területe fiatalodhat meg.

Mint ahogy a korábbi cikkekben megszokhattad szó lesz arról, hogy miért alakulnak ki a ráncok az arc ezen területén, hogyan tüntethetjük el a mosoly-, marionette és dohányos ráncokat valamint a bulldogpofát.

Kezdjünk is hozzá!

Ráncok a szájkörnyék területén

Tapasztalatok azt mutatják, hogy a szájkörnyék területén kialakult ráncok a hölgyek csupán 10 %-át zavarja. Ez az a terület, ami, még ha nem is tökéletes, akkor is a legkönnyebben kibékülünk vele. Nagyvonalúan azt mondjuk, sokat nevetek, ezért vannak itt ezek a ráncok, de inkább legyen így, mint hogy búslakodva éljem az életem.

A tévhittel ellentétben azonban, a sokat nevető nőknek kevesebb ránca van, mint azoknak, akik folyamatosan negatív érzelmektől szenvednek. Azt javaslom tehát mosolyogj gyakrabban, hogy örökké fiatal maradj!

 

De ha nem a nevetéstől alakulnak ki a szájkörnyék ráncai, akkor mitől?

Vannak olyan szokásaink, melyek a mindennapi életünk részét képezik és nem is tudunk róla, mily mértékben járulnak hozzá a korunknál idősebb megjelenés kialakulásához.

Képzeld el, hogy egy tengerparti bárban egy finom koktél társaságában élvezed a napsütést.

Hogyan látod magad? Szinte majdnem biztos vagyok benne, hogy lelki szemeid előtt megjelenik a mindenféle gyümölccsel, esernyővel díszített jéghideg koktél képe, amit szívószállal ráérősen szürcsölgetsz.

Nincs is ennél jobb. Egy dolgot leszámítva, a szívószálat.

A szívószál használata az egyik kiváltó oka azoknak az apró, függőleges, a száj felett lévő kis ráncoknak, amelyeket „dohányos ráncoknak” neveznek.

A koktél, a napfény, a tenger jöhet, de ha hosszú időn át vonzó ajkakra vágysz felejtsd el a szívószálat!

A szívószál használata közben a szájkörül futó izom folyamatos feszültség alatt van és az a feszültség okozza a ráncokat. Ugyanez történik akkor is, amikor összeszorítod az ajkaidat például akkor, amikor nagyon koncentrálsz valamire, vagy ha csücsörítesz.

Gondoltad volna, hogy az szokásunk, miszerint a telefont a vállunk segítségével a fülünkhöz tartjuk szintén ráncosodásra ítéljük arcunk alsó szakaszát?

Telefonálás közben használj fülhallgatót vagy hangosítsd ki a telefont, így megkímélheted az arcod a felesleges feszültségtől.

Az állkapocsizom és a felsőajak-emelő izom feszültsége szintén nem kívánt ráncok, (mint a mosoly- vagy marionette ráncok), lefele biggyedő szájzugok és bulldogpofa megjelenését okozza.

Segíthet az arcjóga?

Sok esetben észre sem vesszük, hogy feszítjük az izmainkat, teljesen automatikusan működünk. Ezért is nagyon fontos, hogy légy tudatos a testeddel kapcsolatban és ismerd fel, hogy mikor vannak az izmaid feszültség alatt.

Ezt úgy teheted meg a legegyszerűbben, ha becsukod a szemed és veszel néhány mély lélegzetet.

Ezt követően pedig koncentrálj az arcizmaidra és figyeld meg, arcod mely területén érzel feszültséget. Feszültség esetén kezdj el tudatosan lazítani és kérd meg a feszült területet, hogy lazítson. Érezd, hogy az izmaid kiengednek.

A rendszeresen végzett arcjóga gyakorlatok nem csak a ráncokat csökkentik, de lazítják az arc- és nyakizmokat is, alkalmazásuk során megtanulsz tudatosan figyelni a testedre.

Ez a mindössze három technika lazítja az egész arcodat és csupán 10 percet vesz igénybe.

 

Lépjünk a tettek mezejére, szüntessük meg a ráncokat!

arc, arcjóga, jóga, bőr, száj, száj környéke

Azt már tudod, hol van feszültség az arcodon, azt is tudod, hogyan lazíthatod azokat, ismered azokat a szokásokat, amelyek hozzájárulnak a ráncok kialakulásához.

A látványos eredmény elérése érdekében masszázsokkal, arcjóga gyakorlatokkal, gua sha kővel és az izmok lazítását elősegítő kinesiotape technikákkal dolgozunk.

Most nézzük meg milyen grimaszok segítségével lesz üde és ránctalan a szád környéke.

Kellemes grimaszolást!

 

 

 

Képek forrása:

Uldis Zarins: Anatomy of Facial Expression

Pixabay

 

KATTINTS IDE AZ ARCJÓGA SZAKÉRTŐKHÖZ!

 

A szerző