Barion Pixel
A dióolaj hatása fantasztikus! Mind belsőleg mind külsőleg alkalmazva kifejti hatását.

dióolaj hatása, dió, nemes dió, Juglans Regia
A dióról önmagában tudjuk, hogy minden szükséges vitamint, ásványi anyagot, nyomelemet maradéktalanul tartalmaz, egyet kivéve, a D-vitamint.
Teljesen megegyezik a kinézete a szürkeállománnyal, nem véletlenül tesz olyan jót pl. Alzheimereseknek (vagy a kórt megelőzendő).

Dióolaj előállítása 

Az érett dióbélből nyert olaj nem meglepően az egyik legértékesebb olajunk.
Mivel van itthon elektromos olajprésem, nagy diófám és minden évben sok dióm, azon kívül szükség is van állandó bázisolaj ellátottságra a krémkészítéshez, ezért a lehullott diók egy része a présben végzi.
A képen láthatóak üvegben, circa másfél kg dióból kb. 4 dl olaj jön le, ami nem számít rossznak, de lehetne jobb is, sajnos az aszályos nyár rányomta az olajtartalomra a bélyegét.
A préselés mindig a legfrissebb dióból történjen, hiszen az avasodás hamar bekövetkezik, ha a dió állott vagy nedves környezetben tartották.
dióolaj hatása, dió, nemes dió, Juglans Regia

Dióolaj hatása

Az üvegekben a frissen lecsöpögött olaj látható, egyelőre nem ülepedett le. Ilyenkor még nagyon hasonlít a kinézete a minőségi hársfa mézhez és illata elmondhatatlan.
Beltartalmi értékeiről nem nyilatkoznék, hiszen mivel teljesen bio dióból készült kímélő körülmények között, ez az olaj maximálisan megfelel belső fogyasztásra.

Dióolaj hatása belsőleg

Sokan fogyasztják is és jól teszik: omega 3 és omega 6 tartalma pont az ideális arányban található meg benne egymáshoz képest.
Nagyon javasolt férfiak számára: fogyasztása igazolt klinikai kísérletek eredményei alapján növeli a spermaszámot, azok életképességén és mozgékonyságán javít.
Bélférgességet, koncentrációzavart, vérzsír szintet rendbe rak (hosszú távon), emellett erőteljes gyulladáscsökkentő hatású.
Salátákhoz remek dressing-olaj lehet.

Dióolaj hatása külsőleg

Külsőleg igen érdekes hatással bír: egész szépen feszesít, anti-aging, nagyon kevéssé hidratált, úgynevezett „nedves szárazságra” hajlamos bőrnél pótolja a vízhiányt és tartást ad a bőrnek.
Eleve a legérzékenyebb / öregedő bőrnek felüdülés és erősen ajánlott, akár olyan helyekre is, ahol a legvékonyabb a bőr.
Önmagában antibakteriális és gombaellenes, plusz van egy kis fájdalomcsillapító hatása. Itt egy kicsit álljunk meg, ezen tulajdonsága révén ugyanis alapjául szolgált egy régi, szláv területeken ma is használt erős fájdalom csillapító macerátumnak, ami gyakorlatilag dióolajban kivonatolt légyölő galóca kalapőrlemény. A gombában található fő hatóanyag GABA a-receptor agonista, használatát elsősorban isiásznál (ülőidegzsába), idegi, vagy idegi eredetű izom fájdalmaknál alkalmazták.
A dióolaj kitűnő vivőolajnak bizonyult, beltartalmi értékei enyhe melegítésre nem változnak.
Minden bőrtípusra kiváló, nem viszkózus, könnyen beszívódik és nem tömíti el a pórusokat.

A szerző

0
    0
    Kosár
    A kosarad üres jelenlegVissza az oldalra