Barion Pixel
Szakállzuzmó – Usnea tinktúra.

Szakállzuzmó (Usnea) a hegyvidéki övezetben, ködösebb helyeken, tűlevelű fák kérgére és öreg faszerkezetekre telepedve él. Lássuk, hogy mint gyógynövény mire használható?
Egy hónapnál hosszabb ideje tartó, fájdalmas, tüdőre, hörgőkre, hangszálakra lehúzódó mandula gyulladásom van.
A háziorvosom valóban azon kevesek közé tartozik, akikre érdemes szakértelme és lelkiismeretessége miatt felnézni, azon kívül tényleg megtett mindent.
Az X-ik antibiotikum kúra után se lettem jobban. Szanaszét Flektoroztam az agyam és mindenféle szopogató tablettán túl vagyok, talán a Dorothricin volt mind közül a leghatásosabb, de gyulladást az sem tudott igazán kezelni, csak kissé a fájdalmaimat enyhítette.
Nagyon hosszú idő ez a manduláknak: kevés szervnél áll fenn a veszélye annak, hogy nagyobb bajt okoz, ha ennyi ideig van gyulladásban és felnőtt korban egyébként is fokozott veszéllyel jár a kivétele.
Amit nem szeretnék – nagyon nem, de nagyon sok szenvedéssel jár már a “gyógyulás”.
Csak idézőjelben, mert úgy érzem, stagnál az állapotom, egyszerűen nem tudok meggyógyulni.
Szakemberhez adott beutalót a háziorvos, de a magyar egészségügy állapotának megfelelően mire sorra kerülök, addigra akármi is történhet, mert hetek telnek el.
Kétségbe vagyok esve, félek, hogy műtét lesz a vége. Nem akarom.
Spirituális szempontból a mandula a szűrés szerve: akinek kivételre kerül, az válogatás és előzetes mérlegelés nélkül szó szerint lenyel bármit. Olyat is, amit esetleg nem kellene.
Utolsó esélyként még megpróbálkozhatok olyasmivel, ami még talán ebben az áldatlan állapotban tud segíteni, mert látható módon az antibiotikumok már nem használnak.

Szakállzuzmó

Egyetlen ötletem és esélyem a szakállzuzmó, alias Usnea. Ez egy védett státuszú hazánkban és a környező országokban, eszmei értéke darabonként 5000 forint, egyedül a tengerentúlról lehet beszerezni, persze, nem olcsó, de hatásos.
40 %-os gabona pálinkában érdemes kivonatolni legalább egy hónapig, sötét helyen, kamra hőmérsékleten.
A szakállzuzmó hatóanyagai vizesen-alkoholosan szeretnek jól oldódni, haszna elsősorban pont az összehúzó képességében rejlik. Kifejezetten mandula gyulladásosok és Candidások nyúlkálnak hozzá.
Ugyanis Gram-pozitív szuperbaktériumok ellen jól lehet bevetni: főleg staphylococcus és streptococcus törzsek ellen hatásos. Ez eddig a terv.
Emellett nyák felszakítására sarlós gamandor tinktúra.
Ha szerencsém van, akkor magas lázam is visszatér, aminek ebben az esetben örülni kell, mert a hő pusztít.
A sarlós gamandor a dohányzók gyógynövénye: teában inkább gyomortea, de az alkoholos kivonata az egyik legjobb köptető, krónikus problémáknál hatékony főleg.
Hátha megúszhatom ép mandulákkal a végén és hátha segíthet ez olyanoknak, akik hasonló cipőben járnak, mint most én.

A szerző