A napfény, a nap sugarai nagy hatásfokkal pusztítják a baktériumokat. Bőrünk magába szívja a napfényt és ezzel együtt annak baktériumölő energiáit is.

A nap, a napfény az ideges, aggodalmaskodó, őrlődő és feszültséggel teli embereknek is jó orvosa.
Amint kifekszenek a Napra a csodás sugarak rögtön hozzájuttatják idegeiket és szervezetüket a pihenéshez, a kikapcsolódáshoz, mindahhoz amire olyan égetően szükségük van.
A napfény életerőt ad!
A milliónyi idegvégződésed magába szívja a nap energiát és átalakítja idegrendszered számára.

A napfény életerő

A Nap életet adó sugaraira kiéhezett emberek kísértetiesen néznek ki.
A gyenge, beteges, vérszegény emberek mind Napra éhesek és sok ember betegségének is ez a kiváltó oka.
Szeretnék elmondani egy példát, ami megvilágítja a napfény létfontosságú szerepét.
Keress egy szép kis pázsitot, ahol olyan a fű, mint a jó puha szőnyeg és takard le egy kis helyen egy darab fával vagy fémmel!
Figyeld meg, hogy ez a klorofillal teli, csodaszép fű napról napra fakóbb lesz és elsárgul.
Aztán bekövetkezik a tragédia: a fű elsorvad és elpusztul, mert nem jutott napfényhez.

Nap érlelte ételek

Ugyanez történik a testben a Nap életet adó sugarai nélkül és akkor, ha nem eszel elég sok nap érlelte gyümölcsöt és zöldséget.
Ételünk 50 %-a természetes „nap készítette” gyümölcsből és zöldségből álljon, amelynek fogyasztása során tápláló, vitamindús klorofillhoz jutunk.
A klorofill a növény által felszívott és átalakított napenergia, amely a „növény vére”. Nem más mint folyékony napfény és az egyik leghasznosabb dolog, amit a testednek adhatsz.
A barnulás pedig annak a jele, hogy a napenergia átalakult emberi energiává.
Eleinte csak nagyon kevés ideig szabad napozni, fokozatosan szoktatva testedet az egyre több napfényhez.
Először elegendő 10-15 perc, lehetőleg a kora reggeli órákban vagy késő délután.
A reggeli sugarak nem égetnek, ezek a legjobbak, viszont 11-15 óráig a Nap forrón süt és ilyenkor esély van a leégésre.
Ugyanezt a fokozatosságot kell szem előtt tartani a nyers zöldségek és gyümölcsök fogyasztásánál.
A nap érlelte zöldségeket és gyümölcsöket fokozatosan kell étrendünkbe iktatni.
A napenergia mind „belső ” mind „külső” bőrünket érő túladagolása veszélyes is lehet, s ezért óvatosnak kell lennünk.

A napfény, és az egészséges étkezés

Clair Leachman szinésznő az egészséges élet lelkes híve.
Ragyogóan néz ki, nem iszik kávét és alkoholt és nem eszik sem cukrot sem húst.
Az egészségi problémák orvoslásának egyik fő módja szerinte is a böjtölés, amelyről így vall:
„A böjt egyszerűen csodálatos. Gyakorlatilag bármit elérhetek vele. Így sikerült megszabadulni az asztmámtól.”
E.M.Foster a halhatatlan angol író megállapította, hogy az étel az élet öt fontos rendezőjének egyike. „Kapocs az ismert és az elfeledett között.”
Egy év folyamán az átlagos felnőtt 54 kg cukrot, 24 kg zsírt, 45 kg fehér lisztet és 6,3 kg fényezett rizst, 11,25 kg krumplit és 2,25 kg jégkrémet eszik.
Kétség nem fér hozzá, hogy sok-sok száj szemétládaként működik.
Tehát a szervezet tisztán tartásának egyetlen módja, a böjt!
Dr. Alexis Carrel véleménye, hogy
„Az élelem megvonása először éhségérzetet idéz elő, de előmozdít rejtett, kevésbé érezhető folyamatokat. Mobilizálja a cukrot a májból és a bőr alatti zsírszöveteket, ezen kívül az ízmokból és a mirigyekből a proteint.
Az összes szerv arra koncentrálhatja erőit, hogy a vér, a szív és az agy állapotát egyensúlyba hozza. A böjt kitisztítja a szervezetet és gyökeresen megváltoztatja szöveteink állapotát és összetételét.”
Az eredményekért mindig is meg kellett és meg kell dolgozni!
Ezt mindenkinek magának kell megharcolnia magában!
Így az agy diadalmaskodik a hús felett!

KATTINTS IDE A GASZTRO ÉS TÁPLÁLKOZÁS COACHING SZAKÉRTŐK ELÉRÉSÉHEZ!

 

A szerző