Barion Pixel

Új Gyógynövény termesztés támogatásáról szóló Felhívást fogadtak el.

A kertészeti ágazaton belül a gyógynövény termesztés és gyűjtés évszázados hagyománnyal bír.

Az agrárgazdaságban betöltött szerepe is jelentős, emellett hozzájárul a vidéki térségekben a foglalkoztatás fenntartásához és növeléséhez.

Az ágazat által előállított természetes, gyógyászati alapanyagokra egyre növekvő igény mutatkozik, elsősorban a magasabb feldolgozottsági fokú késztermékek bel- és külpiaci értékesítése jelent az ágazat számára jó lehetőséget.

A felhívás célja a kertészeti ágazatok versenyképességének, hozzáadott érték termelésének növelése. Az új, innovatív és környezetbarát kertészeti termesztés technológiák és termesztési módok elterjesztésének támogatása révén.

A nagy kézimunka igényű ágazatok technológiai fejlesztése a foglalkoztatotti létszám növelése útján hozzájárul az Európa 2020 Stratégia és Magyarország azon célkitűzéséhez, amely a foglalkoztatottsági ráta 75 %-ra növelését határozta el.

A támogatott projektek várható száma: 100 db. A Felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg, azaz 3 milliárd forint, egy összegben kerül megnyitásra.

Ennek előzménye, hogy 2016. január 21.-én a Kormány elfogadta a Vidékfejlesztési Program éves fejlesztési keretét, ami az idén több mint 800 milliárd forint.

A teljes pályázati anyag itt tölthető le. (Kattints az alábbi szövegre:)

PÁLYÁZATI ANYAG

Jó böngészést kívánunk!

Forrás:

MTI, palyazat.gov.hu

A szerző