Barion Pixel

Az online kertészeti bolt segíthet Neked abban, hogy saját – ellenőrzött minőségű – akár bio gyógynövény- és fűszerkerted legyen.

A gyógynövények használata – és ide tartozik gyakorlatilag az összes növény – nagy szakértelmet kíván, de megéri hogy saját növény kerted legyen.

Saját kerted nem csak akkor lehet, ha több 100 négyzetméteres saját földdarabbal rendelkezel.

Egy konyhaablak, egy balkon, egy erkély, vagy egy terasz is tökéletesen megfelel a gyógynövény- és fűszerkertnek, esetleg néhány tő egyéb növénynek is.

Kishantos, bio, zöldségek

Mik a saját kert előnyei?

A saját kertnek, terasznak, balkonládának számos előnye van, íme néhány közülük:

 1. Egészségesebb életmód: A saját kertben termelt friss zöldségek és gyümölcsök sokkal egészségesebbek lehetnek, mint a boltban kaphatók, amelyeket általában sok időt töltenek az utazás során és tárolódnak.
 2. Pénzt takarít meg: A saját kertben, teraszon termelt élelmiszerek jelentős költségmegtakarítást jelenthetnek az élelmiszerbolti árakhoz képest, különösen ha nagy mennyiségben termeljük őket.
 3. Fenntarthatóság: A saját kert lehetőséget ad arra, hogy olyan élelmiszereket termeljünk, amelyek nem tartalmaznak műtrágyákat, növényvédőszereket és más vegyi anyagokat, amelyek környezetre károsak lehetnek. Biogazdálkodást is folytathatunk, csak az elhatározásunkon múlik!
 4. Kikapcsolódás: A kertészkedés nagyszerű hobbi és stresszoldó tevékenység lehet, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy a természetben töltött idővel kapcsolódjanak.
 5. Ízletesebb ételek: A saját kertben termelt zöldségek és gyümölcsök sokkal ízletesebbek lehetnek, mint a boltban kaphatóak.
 6. Szép környezet: Egy szépen rendezett kert nagyszerű lehetőséget nyújt arra, hogy otthonunkat egyedi és vonzó környezetté tegyük, amely minden évszakban gyönyörű látványt nyújt.

 

Előnyök egy online kertészeti bolt esetében

Az online kertészeti bolt számos előnnyel rendelkeznek, íme néhány közülük:

 1. Kényelem: Az online kertészeti boltokból vásárolni rendkívül kényelmes, mivel nem kell elhagyni az otthonunkat ahhoz, hogy megvásároljuk az általunk kívánt növényeket vagy kerti eszközöket. Egyszerűen csak Internet kapcsolatra van szükségünk, és bárhonnan, bármikor vásárolhatunk.
 2. Szélesebb választék: Az online kertészeti boltok általában szélesebb választékot kínálnak, mint a hagyományos boltok. Az Interneten keresztül könnyen megtalálhatjuk azokat a növényeket és kerti eszközöket, amelyeket keresünk, és gyakran találunk olyan ritka fajokat is, amelyek nem kaphatók a helyi boltokban.
 3. Jobb árak: Az online kertészeti boltok általában jobb árakat kínálnak, mint a hagyományos boltok. Az online boltok általában kevesebb költséggel működnek, így a termékeket alacsonyabb áron tudják kínálni.
 4. Részletes információk: Az online kertészeti boltok részletes információkat nyújtanak a termékekről, például a növények ápolásáról, a növényi betegségekről, az öntözésről stb., Amelyek segítségével könnyen gondozhatjuk a növényeinket és megfelelően használhatjuk a kerti eszközöket.
 5. Kényelmes házhozszállítás: Az online kertészeti boltok kényelmes házhozszállítást kínálnak, így nem kell aggódnunk az árutranszport miatt. A növények és kerti eszközök általában biztonságosan és gyorsan jutnak el hozzánk, és a boltok általában ingyenes szállítást kínálnak, ha bizonyos összeget vásárolunk tőlük.

 

Milyen növények ajánlhatóak a kezdő kertészek számára is?

Kezdő kertészek számára általában olyan növények ajánlottak, amelyek könnyen nevelhetők, és amelyeket kevés gondozásra van szükségük.

Íme néhány ilyen növény:

paradicsom

Paradicsom

A paradicsom egyszerűen termeszthető, és szép nagy termést ad. Igényli a sok napfényt és a rendszeres öntözést, de egyébként viszonylag kevés gondozást igényel.

Cucumis sativus L., Cucumis sativa, uborka, természetes arcápolás otthon

Uborka

Az uborka egy másik könnyen nevelhető zöldség, amely jól teljesít a napon és meleg időjárásban. Fontos azonban biztosítani számára a megfelelő vízmennyiséget.

vegán cézár saláta

Saláta

A saláta szintén egyszerűen nevelhető, és gyorsan nő. Viszonylag kevés napsütésre van szüksége, és gyakran öntözni kell, hogy nedves maradjon a talaj.

zsálya, Salvia officinalis, vírusellenes fűszernövények

Zsálya

A zsálya egy aromás gyógynövény, amely nem igényel sok gondozást. Jól teljesít a napos helyeken és a száraz talajban is, és akár 3-4 éven keresztül is életben maradhat.

bazsalikom, vírusellenes fűszernövények, gyógynövény termesztés, afrodiziákumok

Bazsalikom

A bazsalikom egy másik aromás gyógynövény, amely könnyen nevelhető, és szép illatú levelei vannak. A napos helyeken és a jól öntözött talajban jól fejlődik.

 

Ezek csak néhány példa a kezdő kertészek számára ajánlott növények közül. Minden esetben fontos azonban megfontolni a helyi éghajlati körülményeket, valamint azt, hogy milyen talajállapot van a kertben, mielőtt elkezdünk növényeket termeszteni.

 

Kattints ide a Sweet Garden online kertészeti bolt kínálatához!

A szerző