Barion Pixel

Borostyánkő hatása, balti borostyánkő tinktúra.

A balti borostyánkő hatása különleges, értéke nagyon magas, hiszen az ősi fenyők megkövesedett gyantájából keletkezik.

A kínai hagyomány szerint a borostyán a halott tigrisek lelkének fizikai manifesztálódása.

Egyértelműen kivehető a lélekre gyakorolt hatásai közül, hogy növeli a bátorságot, elűzi a gonosz szellemeket és ártó energiákat.

Véd a fekete mágia és elméletileg maga az ördög és a különböző lidércek ellen, oldja a szorongást, nyugtat és görcsöket lazít.

A lengyelek nagyon nagyra értékelik. Konkrétan szinte minden nőn ott lóg, a gyerekeken is.

Egyébként még kemény, “drágakő” állapotában valóban van egy enyhe, de megfigyelhető szedáló hatása, főleg a fogzás időszakát könnyíti meg a babáknál.

 

Borostyánkő hatása

 

Ezt úgy kell elképzelni, hogy az állandó, magas testhő annyit mindig old a borostyánkőn, hogy illóolajai lassan be tudnak szivárogni a bőrön keresztül és persze nyakláncként picit a légutakon is.

A szláv népek alapvetően szerencsehozónak tartják a borostyánkövet, de nem csak azért, mert segíti a szervezet természetes ellenálló képességét, vagy építi az immunrendszert.

Mind a légutakra, mind a bőrbetegségekre, mind az ízületi gyulladásokra, mind a szorongásos állapotokra igen kedvezőnek ítélik.

Nyilván ez egy több ezer éves tapasztalatra alapuló megfigyelés, érdemes számba venni.

Tinktúrája nem akármilyen érték: s elegendő belőle nagyon kevés is, akár egyetlen csepp.

A csillagjegyek, amelyekre mindenféleképp pozitív hatást gyakorol: szűz, ikrek, oroszlán, skorpió, nyilas, bak, vízöntő.

Önbizalmat ad, oldja a stresszel járó szabadgyökök romboló hatását, felhőtlen magabiztossággal lát el, gondtalanabbá teszi a mindennapi életet.

 

KATTINTS IDE A FITOTERAPEUTA SZAKÉRTŐK ELÉRÉSÉHEZ!

A szerző