Barion Pixel

Az alma gyógynövény közismert növény. Az összes gyógyító hatását azonban csak kevesen ismerik.

Itt a nyár, a sok ízletes zöldség mellett a finom gyümölcsök ideje. Degeszre ehetjük-ihatjuk magunkat a vitaminokkal – ha akarjuk. Nem kell hozzá déli gyümölcs sem, hogy feltöltsük magunkat a téli hónapokra, elég csak a finom ízletes nyári almára gondolnunk.

Egy angol mondás szerint: “One apple a day, keeps the doctors away”, azaz “Minden nap egy alma, és nincs gondod orvosra.”

Ideje tehát a gyümölcsökre, nem csak mint táplálékra és vitaminpótlékra gondolnunk, hanem éppúgy, mint gyógynövényre. Az alábbiakban egy igen népszerű és ízletes gyógynövényt, az ALMA gyógynövény hatásait mutatjuk be.

Mire használható az alma gyógynövény? – Rövid leírás:

Habár C-vitamin tartalma jóval csekélyebb mint például a narancsé vagy a citromé, mégis a benne lévő ásványoknak köszönhetően nagyon jó hatásai vannak az emésztőrendszerre.

Fontos hatóanyaga a pektin, ami vízben oldva kocsonyás zselét alkot, valamint a héja cellulóz része, aminek béltisztító hatása van.

Alacsony vércukor esetén is hatékony, fogyasztása pótolja az ilyenkor szükséges glükózt.

Az alma fogyasztása e mellett csökkenti a vérnyomást, a vér koleszterin-, és zsírszintjét.

E mellett stabilizálja a vércukorszintet, javítja az immunrendszert, a szívműködést és a vérkeringést, erősíti az ereket, főleg a vénák gyenge falát.

Az emésztőrendszerre jótékony hatással van: tisztítja a beleket, véd vastag-, és végbél daganatok ellen, erősíti a fogínyt, hatékony vérhas, hasmenés ellen (nyers pép formájában).

Fontos növény máj- és vesebetegség esetén, hiszen az ilyen típusú megbetegedések ellen jótékony hatású.

Ízületi gyulladás és köszvény ellen is használják, rekedtség és álmatlanság ellen is javasolt.

 

Alább (az alma nevére) kattintva elérhető – a Hosszabb leírás.

ALMA

 

A gyógynövény leírások azért különlegesek, mert pontos és részletes információkat tartalmaznak, valamint tartalmazzák a gyógynövény megnevezését több nyelven (esetleges külföldi utazásunk során lehet hasznos).

Több gyógynövényleírást itt találsz: gyógynövények.

A szerző