Barion Pixel

Hogyan segíthetünk magunkon epeműtét után, esetleg epekövesség, vagy az epekörforgás problémái esetén? A cikkből kiderül.

Amennyiben a kor, az életmód, a betegségek stb. miatt az epekörforgás nem megfelelően működik, úgy emésztési problémák léphetnek fel: például puffadás, székrekedés vagy hasmenés, jobb bordaív alatti sajgás, hátba kisugárzó fájdalom.  Ha ez huzamosabb ideig fennáll, akkor epepolip, majd epekövesség jelenhet meg.

Epesav kapszulák fogyasztásával enyhíthetők az epekő tünetei és hosszabb ideig tartó szedésével feloldható a legfeljebb 15 mm-es puha koleszterin kő. 

Akinél huzamosabb ideje fennáll az epekő és az epehólyagja már kevés epefolyadékot tartalmaz, valamint a panaszai indokolják, akkor epeműtétet hajtanak végre.

Azonban az epeműtét után a szervezet már nem tudja tartalékolni a képződő epét, ennek következtében étkezéskor nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségben a zsírok és olajok emésztéséhez, ezért hasonló emésztési problémák léphetnek fel, mint a műtét előtt.

epehólyag, epekő természetes elhajtása, epeműtét után, epehólyag eltávolítás

Mit lehet tenni az epeműtét után jelentkező panaszokkal?

  • Kisebb ételadagokat fogyasztunk és diétázunk, mellőzve azokat ételeket, amiket szeretünk.
  • Evés előtt epesav tartalmú kapszulát veszünk be, aminek szedése pótolja a hiányzó epét és ismét visszakapjuk az étkezéseink örömét.
  • Az epehólyag műtét után jelentkező problémák napi 1-3 db epesav tartalmú kapszulával enyhíthetők.

 

A GALLMET-Natural és Mix kapszulák természetes epesav (és gyógynövény) tartalmúak és epepótlással, okozati alapon képesek az epekörforgás zavarait kompenzálni, illetve enyhíteni.

Egészségügyi ajánlások

 

epesav, immunerősítés, baktérium, vírus

Immunerősítés epesavakkal

Az epehiányos állapot egyben immunhiányos állapot is, mivel az epesavak lebontják a zsírburkolattal rendelkező makrovírusok és baktériumok zsír burkolatát, így az immunsejtek már könnyebben pusztítják el őket.

Ezáltal az epesavak támogatják az immunrendszert, hozzájárulnak a természetes ellenálló képességhez.

Ezért fejlesztettük tovább a GALLMET epesav kapszulákat nagyobb mennyiségű epesav tartalommal és immunerősítő gyógynövényekkel (fokhagyma, bodza, kurkuma, andrográfisz) a fertőzések tüneteinek és mellékhatásainak enyhítésére, ami az AntiBac nevet kapta.

A fentieken túl az epesavak közömbösítik az endtotoxinokat is. Ezek belső mérgek, melyek a Gram negatív baktériumok lebomlásakor keletkeznek. Ezzel védik a májat is, mert minden kórokozó, ami a bélben felszívódik, az a májba kerül és a máj szűri ki. Ha túl sok endotoxin és egyéb salakanyag jut be a vérbe, akkor az leterheli a májat. A véráramban maradó endotoxinok a szervezet különböző szerveiben gyulladásokat idézhetnek elő, melyek egyes betegségek kiinduló pontjai lehetnek. Tehát a máj önmagát is védi, tehermentesíti azáltal, hogy az epén keresztül bejuttat egy olyan anyagot a bélbe – az epesavakat – amelyek már azelőtt lebontják a különböző mérgező anyagokat, mielőtt felszívódnának és a véráramba kerülnének.

 

További információ

 

szív- és érrendszer, szív- és érrendszeri betegségek, homocisztein szint

Szív és érrendszeri betegségek összefüggése a vér magas homocisztein szintjével

A szív-érrendszeri betegségek Magyarországon a halálestek majdnem felét okozzák!

A vér emelkedett homocisztein szintje a szív-érrendszeri betegségek egyik rizikó faktora.

A fehérjebontásnál keletkezik egy homocisztein nevű aminosav, ami nélkülözhetetlen a normális sejtműködés fenntartásához. Azonban a magas homocisztein szintnek vannak nem kívánatos hatásai. Több mint 100 olyan főleg szív- és érrendszeri betegséget azonosítottak, amelyek a vér homocisztein szintjének emelkedésével járnak együtt. A túl magas homocisztein szint okai lehetnek például genetikai, illetve rossz táplálkozási szokások (túl sok hús-, zsír- és cukorbevitel és túl kevés zöldség fogyasztása), öregedés, dohányzás, egyes gyógyszerek mellékhatásai stb.

Honnan tudható, hogy valaki érintett-e ebben?

Amennyiben Önnél vagy a családban előfordult már szív-érrendszeri betegség (infarktus, stroke, érelmeszesedés, trombózis, cukorbetegség stb), neurodegeneratív betegség (Alzheimer-kór, Parkinson-kór, demencia), rákos megbetegedés, súlyos vagy halálos kimenetű Covid fertőzés, akkor valószínű az érintettség.

Teljes bizonyossággal, azonban csak vérkép készítéssel és elemzéssel lehet megtudni, például homocisztein szint, génhiba ellenőrzése (MTHFR 1298C és C677T), vércukorszint, koleszterin szint, B9-vitamin (folát) szint alapján.

A GALLMET SZÍV+ÉR étrendkiegészítő kapszulát úgy fejlesztettük ki, hogy olyan mennyiségű folátot (B9‑vitamin), betaint, B6‑ és B12‑vitamint tartalmazzon, amelyek hozzájárulnak a megnövekedett homociszterin szint normál értékre csökkentéséhez!

 

További információ

 

Az említett vitaminok alkalmazásával az érbetegségek kockázata 62 %‑kal csökkenthető, tehát megelőzésként is érdemes használni.

Emellett akinél már kialakult a fent felsorolt betegségek valamelyike, akkor is érdemes fogyasztani, mert az egészségügyi állapot romlása megállítható.

 

A GALLMET Natural/Mix, AntiBac, GALLMET-Szív+Ér kapszulák minden gyógyszertárban kaphatók vagy ingyenes szállítással megrendelhetők honlapunkon, ahol bővebb Egészségügyi ajánlások is megtalálhatók:

 

 

Kattints ide!

 

A szerző