Barion Pixel

Természetes étrend = életelixír.

A természetes étrend, jól megválogatva maga lehet az életelixír.

A Természet kilenc orvosa készen áll, hogy segítsen Neked azért, hogy ragyogó tökéletes egészségben élj!

Már évezredek óta segitenek az embereken.

Tapasztalatuk hatalmas.

Ha pedig összefognak, száz százalékos eredménnyel gyógyítanak. Még soha egyetlen egy beteget sem hagytak cserben. Nem így a betegek, akik hátat fordítanak nekik, megfeledkeznek róluk.

Ők megértőek, türelmesek és bármikor bárkin hajlandóak segíteni.

A gyógyszert amit adnak, leginkább életelixirnek lehetne nevezni.

Mind a kilenc orvost jól ismered.

 

Egészség

1. A Nap

Már megismerted a leghatalmasabbat, aki az összes többi szülőatyja.

Ő a nagy gyógyító, aki életet adott mindennek, amit csak látsz a Földön.

Ő a Nap!

2. A levegő

A második, akiről szintén már írtam a friss Levegő!

3. A víz

A harmadik a tiszta Víz! – ami testünk 70 %-át teszi ki, már Ő róla is írtam.

4. A természetes étrend

A negyedik doktor a Természetes étrend!

Testünk olyan egyedülálló szerkezet, amely egymagában képes arra, hogy rendellenességeit és hibáit kijavítsa, ha erre megfelelő eszközökkel látjuk el.

Ez a csodálatos gép állandóan érted dolgozik.

Sejtjei minden másodpercben kicserélődnek, tehát biológiailag egyáltalán nem indokolt, hogy megöregedjünk.

A tudósok szerint testünk minden sejtje tizenegy havonta kicserélődik.

Akkor hát miért kell megöregednünk?

Ha az emberek megfelelően táplálkoznának, sok bajtól, szenvedéstől kímélnék meg magukat és meghosszabbíthatnák életüket!

Az emberek világszerte ásványi anyag és vitamin hiányban szenvednek. Testünkben a vörösvérsejtek milliói állandóan elpusztulnak és újjászületnek.

Megfelelő anyagok híján azonban nem képesek újratermelődni.

Megfelelő anyagokat pedig csak az egészséges, természetes táplálék tartalmaz.

Az, hogy ma milyen ember vagy és milyen leszel holnap, a jővő héten, a jővő hónapban, vagy akár tíz év múlva, nagy mértékben függ attól, hogy mit eszel!

 

Testünk tartóoszlopa a csontvázunk

Azt gondolnánk, hogy csontjaink többnyire ásványi anyagokat, kálciumot, és foszfátot tartalmaznak és csontvázunk kialakulása után már nincs saját anyagcseréjük.

Ez azonban nem igaz.

Biokémikusok izotópkeresőkkel kimutatták, hogy az ásványi anyagok állandóan vándorolnak a csontokban, ami azt bizonyítja, hogy csontjaink nem statikus, hanem dinamikus és megújulásra képes állapotban vannak, még a felnőtt testében is!

A csontsejtek pedig, mint bármely más élő sejt, nemcsak ásványi anyagokat, hanem egyéb tápanyagokat is felhasználnak.

A bőrünket és hajunkat felépitő sejteknek is állandóan tápanyagokra van szükségük. Ez nyilvánvaló, hiszen bőrünk állandóan elkopik és megújul, hajunk pedig folyamatos növésben van.

 

Bélrendszer, vér, szív

A székrekedés népbetegség, amely gyakorta nem más, mint szervezetünk lázadása az egészségtelen táplálkozás ellen.

Bélcsatornánkban rengeteg akaratunktól függetlenül müködő izom van.

Megfelelő körülmények között ezek idézik elő azokat a gyomor és bélmozgásokat, amelyek elősegítik a már részben megemésztett étel előrejutását a belekben egészen addig, míg a hulladék anyagok ki nem választódnak és el nem hagyják a szervezetet a végbélen keresztül.

A vért és tápanyagot szállító artériánk, vénáink és kapillárisaink sem élettelen csővek, falaik élő sejtekből állnak, amelyeket megfelelően kell táplálni, hogy jól funkcionáljanak.

Ezek a sejtek azonban nem mindig vannak jó állapotban, amely ha állandósul, érelmeszesedéshez vezet. A meszesedés kialakulását természetesen a rossz táplálkozás is elősegíti.

Keringési rendszerünk központja a testünk minden részébe vért pumpáló szív, amelynek állandó táplálása szó szerint létfontosságú.

Rendkivűl erős izmai rengeteg energiát használnak fel, s azért a szívizomsejtjeinknek nap mint nap, kivételesen magas tápanyagtartalmú természetes anyagokhoz kell jutniuk.

Ha egy, a szívnek vért szállító ér elmeszesedik, nagy a valószínűsége annak, hogy vérrög eltömíti belső járatát.

Ebben az esetben azok a szívizomsejtek, melyek ettől az értől kapják tápanyagaikat és létfontosságú oxigént, egy perc tört része alatt éhen halnak, az áldozat pedig szívrohamban meghalhat.

Hiába jó minőségű a vér, ha nem tud eljutni és táplálékot továbbítani a szívizomsejtekhez. A szívizomsejtek elhalása a szervezet többi sejtjének pusztulásához vezet.

 

Hormontermelő mirigyek – természetes étrend

Testünknek van még néhány szerve, amelynek jó állapotban tartására és megfelelő táplálására megkülönböztetett figyelmet kell fordítanunk.

Ilyenek szervezetünk hormontermelő mirigyei, a pajzsmirigy, a mellékpajzsmirigy, az agyalapi mirigy, a mellékvese mirigyei, a nemi hormonokat termelő mirigyek és a hasnyálmirigy inzulintermelő sejtjei.

Ezeknek a sejteknek nem csak a létükhöz szükséges tápanyagokra van szükségük, hanem olyan anyagokra is, amelyekből hormonjaikat építik fel.

A pajzsmirigynek állandóan jódra van szüksége ahhoz, hogy feladatát jól végezze!

A világ néhány részén, például a Nagy-tavak vidékén, a Csendes óceán északnyugati részén és Svájcban, a jód csak rendkivül alacsony mennyiségben fordul elő a földben és a növényzetben.

Ennek eredményeképpen az emberek és néhány állat így pl.a kutya pajzsmirigyében jódhiány lép fel, amely a strumma, illetve a golyva nevű betegséget eredményez.

A pajzsmirigy kórosan megduzzad, mivel a szervezet nem képes biztosítani a hormontermeléshez szükséges jód utánpótlást.

Ez az állapot, tengeri növények, moszat, hínár és halak fogyasztásával tökéletesen megszüntethető.

Hogy milyen a táplálék hatása agyunk műkődésére a cikk következő részéből derül ki.

Ahogy a  londoni Times vezércikke kifejti:

 

” Az élelmiszeripar jobban tenné, ha lépéseket tenne azért, hogy súlyos és szégyenteljes mulasztását, az alapkisérletek elhanyagolását, minnél hamarabb orvosolná.”

 

KATTINTS IDE A TERMÉSZETGYÓGYÁSZ SZAKÉRTŐK ELÉRÉSÉHEZ!

 

A szerző