Barion Pixel

A libidó növelése egyidős az emberiséggel. Vannak közismert és kevéssé közismert növények erre a célra. Most vegyük sorra, hogy melyek azok az Afrikából származó növények, melyek alkalmas afrodiziákumok lehetnek.

A világ valamennyi népe alkalmazott és alkalmaz afrodiziákumokat. A libidó növelése céljára használt növények közül az elsők között említhetjük az óegyiptomi papirusztekercseken szereplő leírásokat.

A növényi eredetű afrodiziákumok közül a legrégebbi ismert recept egy Kr. e. 1700-as évekből származó papirusztekercsre került felírásra, hieroglifákkal.

Az ereket hűti, merevíti ami lágy: krisztustövis levele; tövises akác levele; méz; e mézbe aprítva, köttessen össze négy napig.”

 

yohimbe, Corynanthe yohimbe

Ha libidó növelése, akkor Yohimbé (Corynanthe yohimbe)

A yohimbé fa kérge feltehetőleg a leginkább ismert növényi eredetű afrodiziákum. A nyugat-afrikai hagyományoknak megfelelően potencianövelő itallá dolgozzák fel. Az első európaiak, akik megismerkedtek a fa kérgének a tulajdonságaival, el voltak ragadtatva tőle: a szer híre gyorsan terjedt. A nagy kereslet miatt a fát ültetvényeken kellett nevelni, hogy a kérgéből elegendő nyersanyagot biztosítsanak.

Az egyik legjobb potencianövelő szerként tartják számon.

15 méter magasra is megnövő fa, mely Kongó és Kamerum őserdeiben él. Ovális levelei 8-13 cm hosszúak, kis méretű termése szárnyas. Fája kemény. Vastag kérge több indolalkaloidát tartalmaz, melyek közül a yohimbin a legjelentősebb. Laboratóriumi kísérletek tanúsága szerint igazi afrodisztikus tulajdonságokkal rendelkezik. Képesnek tartják még az impotencia megszüntetésére is. A fa kérgét az afrikai törzsek ősidők óta libidó növelése céljából használják.

A nyugati orvostudományban a yohimbint tekintik az egyetlen valódi afrodiziákumnak, amelyet impotencia és frigiditás esetében rendelnek.

Sajnos egy sor nemkívánatos mellékhatással rendelkezik, ezért csakis orvosi ellenőrzés mellett használható!

Niando, Alchornea floribunda

Niando (Alchornea floribunda)

Ez a bozótos növény az afrikai esőerdőkben terjedt el. Ősidők óta használják vallási és mágikus célokra. Hallucinogén tulajdonságokkal is rendelkezik, ezért a fogyasztása nagy elővigyázatosságot igényel!

Az afrikai harcosok a növény erőt adó hatását dicsérik. Potencia növelőként és libidó növelése céljából is régóta fogyasztják. A kémiai vizsgálatok során yohimbint fedeztek fel a hatóanyagok között.

A növény még további vizsgálatokat igényel!

Kat, Catha edulis

Kat (Catha edulis)

A kat cserje vadon, vagy termresztve Etiópiában, Jemenben és a Nílus felső folyásának vidékén nő. Már az óegyiptomiak is ismerték. Olyan növénynek számított, ami megnyitja az isteni világok felé vezető utat.

A kat növényt csaknem kizárólag friss állapotban használják fel. Lágy ághegyeit és kis, ovális leveleit kirágják, mézzel és cukorral keverik, vagy kávéban elkeverve megisszák.

Szárított leveleinek elszívása is ismeretes.

A kat kedélyjavító, libidó növelése céljára használatos, valamint elősegíti a misztikus látásmódot.

Az etiópiai szúfik már a 13. században szent növényként tisztelték.

Cola nitida virág, kóladió

Kóladió (Cola nitida)

A 18 méteres magasságig megnövő kóladiófa a vadgesztenyefára hasonlít. Nagyon hosszú, 25 cm-t is elérő levelekkel és a törzsnél helyet foglaló ernyő virágzatokkal rendelkezik.

A hosszú termésekben 4-6 csillag formában elrendezett tüsző helyezkedik el, mindegyikben 5-9 barna maggal.

A magvak bőségesen tartalmaznak koffeint, theobromint és csersavat. Élénkítő hatású üdítőital készíthető belőlük.

Afrikában erős szerelmi varázsszernek tartják. A libidó növelése érdekében a kóladiókat friss állapotban kirágják.

Tabernanthe iboga, Iboga

Iboga (Tabernanthe iboga)

1,5 méter magas cserje, mely Nyugat-Afrika őserdeiben él, de kerti növényként is termesztik.

Az elágazó cserje hosszúkás, hegyes végű, átellenesen elhelyezkedő levelekkel, parányi, fehér-rózsaszínűen pettyezett, bugában álló virágokkal és olívabogyószerű kis termésekkel rendelkezik.

A növény egészében kellemes illatú tejnedv található.

Erősen pszichedelikus hatású növény. Gyökere a legerősebb afrikai afrodiziákumok között számon tartott növényi anyag. Fő hatóanyag az iboga.

 

 

A szerző