Barion Pixel

Mi a 10 legnépszerűbb újévi fogadalom?

Újévkor megfogadhatjuk, hogy többet teszünk egészségünk megőrzése érdekében: többet sportolunk, kevesebbet idegeskedünk, leszokunk a cigarettáról stb… Tartsuk is be a fogadalmunkat! Ezek betartásához adunk napi tanácsokat itt a naturportal.hu-n. Ahhoz, hogy ne csak egy újabb újévi fogadalom legyen, amit majd jövő évben esetleg újra megfogadunk, nekünk is tennünk kell. Ez elsősorban egy mentális folyamat.

Ha nem rendezzünk el magunkban, hogy mi a fontos nekünk, akkor újra és újra visszatérnek a problémák. Nagyon jól nyomon követhetjük a lelki fejlődésünket, ha mindent lejegyzetelünk (és alkalomadtán újra el is olvassuk). Sok mindenre rájöhetünk saját magunkkal kapcsolatban. Az is nagyon érdekes, hogy általában minden ember hasonló problémákkal szembesül az élete során.

Ez sem vagyontól, sem kortól nem függ általában. Az is mutatja ezt, hogy az újévi fogadalom általában minden embernél hasonló. Egy amerikai kutatás csokorba gyűjtötte, hogy melyek a legnépszerűbbek így az év elején.

Lássuk, hogy beletartozol-e a nagy átlagba.

A 10 legnépszerűbb újévi fogadalom

1. Több időt töltök a családdal és a barátaimmal

Az emberek többsége a szociális kapcsolatokat tartja (elméletben) a legfontosabb dolognak, ezért ez az újévi fogadalmak között első helyen szerepel. Készítsünk akár előre is éves tervet, hogy melyik hétvége a családos/barátkozós, alakítsunk ki jó kapcsolatokat a környezetünkben élőkkel (szomszédok, nevelők, tanárok, óvónők, boltos, zöldséges, újságárus). A hangulatunk is jobb lesz tőle, ha mindenhol barátságos arcokkal vagyunk körbevéve. Ne feledjük, a jó emberi kapcsolatok alapja a kölcsönösség, önzetlenség és a bizalom. Ne mindig csak a munkát tegyük az első helyre!

→Takarítsd meg magadnak az angolra szánt pénzt, és tölts még több minőségi időt gyermekeddel! Számotokra az a legkézenfekvőbb, ha együtt angoloztok otthon, kötetlenül, és játékosan. Hogyan? Ezen a honlapon megmutatják ingyen! http://www.jumpstreet.hu
→ Családi élményszerzés – Praktikus receptek, kreatív ötletek a gyermekneveléshez. http://torpmano.blogspot.ro/2012/09/similabdat-vegyenek.html
www.csaladesegeszseg.hu – Több időt töltök a családdal és barátaimmal – ehhez nyújt mindennapi ötleteket, segítséget, akár személyre szabott tanácsadást ez a web oldal.
http://www.csiribi-csiriba.hu/otthoni-programok-a-csaladdal/anyukak-apukak-es-az-ujevi-fogadalmak/ – Tölts több időt a családoddal, ebben segít a Csiribí-Csiribá!

2. Többet mozgok

A rendszeres testmozgást rendszerint a magasabb szintű egészséggel azonosítjuk. Az emberek általánosságban hasznosabbnak tartják, mint a megfelelő táplálkozást. Tanulmányok kimutatták, hogy a rendszeres testmozgás csökkenti a rák kockázatát, hosszú életet biztosít, segít a túlsúly leküzdésében, jó kedvre hangol, csökkenti a vérnyomást és segít leküzdeni az ízületi betegségeket. Röviden: a mozgás egészségesen tart, jobban nézel ki tőle és jobban érzed magad.

http://angelinafehernemu.hu/sportmelltartok – Lányok, asszonyok! Ha a megfelelő sportmelltartó kiválasztása volt a gond, többé már ez sem lehet kifogás:)
http://www.femily.hu – PALEOLIT táplálkozás, ENNEAGRAM személyiségfejlesztés, JÓGA minden mennyiségben – azoknak, akik minőségi életre vágynak

3. Fogyok

A felnőtt amerikaiak 66 %-a túlsúlyos, Magyarországon is igen magas ez a szám, így nem meglepő, hogy a fogyás az egyik legnépszerűbb újévi fogadalom. Elérhető célokat tűzzél ki és fókuszálj a két legfontosabb tényezőre a testsúlycsökkentő programodban. Először persze meg kell határoznod, hogy melyik a két legfontosabb összetevő a súlyod csökkentéséhez.

→Apró trükkök a sikeres fogyáshoz dietetikus szemmel. http://krediesz.blog.hu/tags/fogy%C3%A1s
http://www.femily.hu – PALEOLIT táplálkozás, ENNEAGRAM személyiségfejlesztés, JÓGA minden mennyiségben – azoknak, akik minőségi életre vágynak
→ Fogynál? Ehhez nyújt segítséget ez a Facebook Csoport. https://www.facebook.com/groups/testsulykontrollklub/
→https://naturportal.hu/tag/fogyas – Fogyási tippek itt a Naturportal-on is:)

4. Abbahagyom a dohányzást

A nikotin az egyik legerősebb függések közé tartozik. Sejt szintű kötéseket alakít ki a szervezetben, éppen ezért a hiánya komoly tünetekhez is vezethet. Nagyon sokat segíthetnek az alternatív terápiák, mint például a biorezonancia, vagy az akupunktúra. Ha elsőre nem sikerül leszokni, ne keseredj el, csak folytasd tovább a küzdelmet. Egy dohányos, mielőtt végleg leszokik a cigiről, átlagosan ötször próbál meg felhagyni vele. A különféle alternatív terápiák segíthetnek ennek a számnak a csökkentésében is.

https://naturportal.hu/gyogynovenyek/dohanyzasrol_leszokas – Hogyan segíthet a sárgarépa a dohányzás ellen

5. Jobban élvezem az életet

Világszerte több millió ember él hektikus, stresszes életet, így nem csoda, hogy az “Élvezd jobban az életet!” mozgalmak egyre jobban elterjedőben vannak. Fontos lépés egy boldogabb, egészségesebb emberi élet felé! Találj új kikapcsolódási lehetőségeket, találj egy új hobbit, vagy egy számodra vonzó sportágat. Menj el színházba, moziba, olvass el egy jó könyvet, menj el wellness szalonba, vagy masszíroztasd meg magad! Ha gyógyfürdők közelében élsz, ne felejts el az egyikbe ellátogatni. Menj ki a szabadba!

http://gyongy-tanfolyam.hu/index.php/tanfolyamok/ingyenes – Hobbinak választhatsz gyöngyfűzést is. – A gyöngyfűzés oldja a stresszt, kikapcsol, kézzelfogható eredményt és sikerélményt jelent. Most ingyen is kipróbálhatod.

http://helpoktatasicentrum.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=138&Itemid=236 – Ha meg szeretnéd tanulni a stresszoldás technikáit, két nap alatt megteheted a Help Oktatási Centrumban. Masszázs, reflexológia, Bach virágterápia, családállítás. A https://naturportal.hu/ oldalról érkező látogatók 50-70 %-os kedvezményen részesülnek – kedvezmény igénybevétele (hivatkozz a “naturportal.hu”-ra): helpoktatas(kukac)gmail.com

6. Abbahagyom az alkoholfogyasztást

Sok ember fogadja meg ezt a tanácsot, hogy abbahagyja az ivást. Mint minden anyag, az alkohol is csak nagy mértékben fogyasztva káros. Egy jó pohár bor, vagy borpárlat egyáltalán nem egészségtelen, sőt mi több, a vörösborban található antioxidáns anyagok miatt egyenesen egészséges. A természetgyógyászatnak létezik egy ága, melynek neve a borgyógyászat. Az égetett szesz (pálinka) is nagyszerűen használható külsőleg gyógynövénykivonatok formájában, vagy például ínyöblítésre fogínysorvadás ellen.

A lényeg itt is a mérték! Sok nagy alkoholfogyasztó elveszti a csatát, amikor hirtelen szeretne leszokni az ivásról, eredményes lesz viszont akkor, amikor fokozatosan akar leszokni róla. A társaság is lényeges a leszokási folyamatban. El kell kerülni a “szesztestvéreket” és olyan társakat kell keresni (anonim alkoholisták például) akik szintén elszántan küzdenek az alkohollal. Együtt könnyebb! Számos városban találhatunk már Anonim Alkoholista Klubokat, ne legyen szégyenérzetünk felkeresni ezeket, hiszen itt mindenki támogatni fog minket az elhatározásunkban.

7. Kikeveredek az adósságból

A pénz nagy stressz forrása volt az elmúlt években az életedben? Csatlakozz ahhoz a több száz emberhez, akik már megoldották ezt a problémájukat. Sajnos ezeket az ismereteket nem tanítják sem az általános, sem a középiskolákban, sem az egyetemen. Ha otthonról nem hozzuk ezt a tudást, akkor elvesztünk? Nem! Felnőtt korunkban is fejlődhetünk és tanulhatunk!
Ehhez ajánlunk több lehetőséget a naturportal olvasóinak.

→Ha céged van és rendbe szeretnéd hozni a vállalkozásod pénzügyeit. http://adobevallas-konyveles.hu/tobb-profit
→Ha magánszemélyként szeretnéd rendbe hozni az anyagiakat, akkor ingyenesen http://www.penzugyiterkep.hu/aranyat-ero-penzugyi-szokasok, vagy profi módon fizetősen is képezheted magad http://www.penzugyiterkep.hu/tanulni-szeretnek.
→A jogi ügyekhez jogászt, az ingatlanügyeinkhez ingatlanost veszünk igénybe. Miért pont a pénzügyekben támaszkodunk a saját kútfőnkre, ha esetleg nem is értünk hozzá? Segít nekünk a pénzügyi tanácsadó: http://papsztkriszta.com/miben-segithetek/penzugyi_tanacsadas           vagy itt:         http://www.penzugyitanoda.hu/
→Hasznos cikk: Pénzvarázsló, adósság helyett autó http://biborkalaposok.hu/category/penzvarazslo/
http://www.transzferarszakerto.hu/node/84 – Újévi fogadalmak és az adótanácsadás

8. Tanulok valami újat

Megfogadtad, hogy évről-évre tanulsz valami újat? A tanulás a felemelkedés alapja. Sokan azt gondolják, hogy a tanulás csak valami úri passzió, pedig nem az. Minek tanulni? Úgyis mindent megtalálok az Interneten? Igen ám, de ha nem tanulsz, azt sem tudod, hogy mit és hol keress. E mellett sokkal piacképesebb vagy, ha minél több szakmával, vagy nyelvtudással rendelkezel. E mellett a tanulás karbantartja az agyat is. Kimutatták, hogy azok az idősek, akik nyitottak a tanulásra sokkal kisebb eséllyel lesznek Alzheimer kórosak, és tovább is élnek.Végezz el egy tanfolyamot, vagy olvass el egy könyvet! Ez a legszerűbb módja, hogy elkezdd a tanulást!

http://www.missionpossible.hu – A magyarok 75 %-a nem beszél idegennyelvet. 2006 óta az ötszörösére nőtt a külföldön munkát vállalók száma. Közülük mindenki kiszolgáltatott, aki nyelvtudás nélkül vág neki. Töltsd le erről a web oldalról az ajándék cikkeket, és figyeld a honlapot, mert célzott tréningjeik 2013-ban Neked szólnak!
http://biborkalaposok.hu/category/egeszseg/bio-kertet-kerteltem/ – Hogyan bio kertészkedjünk?
→http://angoltanulas.skype-on.hu  – Tanuljon angolul skype-on, földrajzi határok nélkül! Kényelmes, rugalmas, személyre szabott.

9. Segítek másoknak

Népszerű újévi fogadalom a mások segítése. Az önzés ellentéteként Magyarországon is egyre jobban elterjednek a segítés önkéntes formái. Bármilyen formáját is választod az önkéntes segítésnek: nagycsalád támogatása, egy gyermek segítése, állatmenhelyen önkéntes munka, idős ember segítése a közvetlen környezetedben, nagyon sok nonprofit szervezetet találhatsz az Interneten, melyek igazán hasznos segítséget nyújthatnak. Vannak olyan oldalak, melyeken keresztül szívességből is segíthetsz másoknak. Adományozhatsz ruhát, bútorokat, vagy más háztartási eszközöket.

→www.facebook.com/viharalloegeszseg Igazán önzetlenül akkor tudsz segíteni, ha a szükségben segítséget nyújtasz – ezért hasznos az elsősegélynyújtás nyújtás alapjainak megtanulása, amely tartalmazza az életmentés tudnivalóit is. A https://naturportal.hu/ oldalról érkező látogatók 50-70 %-os kedvezményen részesülnek – kedvezmény igénybevétele (hivatkozz a “naturportal.hu”-ra): helpoktatas@gmail.com
→Szeretnél webáruházat létrehozni, de nem tudod, hogy hogyan? http://www.indulawebaruhaz.hu
http://www.weboktatas.hu – Szeretnél az Interneten keresztül, kényelmesen tanulni?

10. Jobban szervezem az életem – tisztán tartom a környezetemet

A 10 legnépszerűbb célkitűzés közül talán az életed megfelelő megszervezése a legésszerűbb. Ez ugyanis kihatással van az életed többi területére is. Ebbe a csoportba tartozik az is, hogy rendben tartod a közvetlen (és a tágabb) környezetedet, mindig rendet raksz, és tisztaságot tartasz a lakásban, és nem dobálod el a szemetet az utcán. Vegyél részt ezen felül szemétgyűjtési akciókban, tartsd tisztán nem csak a lakásodat, hanem ügyelj a lépcsőház, a kert, avagy az utca tisztaságára is. Ne feledd! Mindenkit lehet szidni a rendetlenségért, de tenni csak egyvalaki tud érte, és az te magad vagy!

http://biotestapolas.hu/2012/12/23/takaritas-biztonsagosabb-modon/  Ha a környezeted egészsége is fontos a takarítás során:)
→ Azoknak, akik környezettudatosan szeretnék szervezni a kertjüket! http://viragvagyfuszer.blogspot.hu/
http://kornyezettudatoselet.hu/ Ha fontos számodra a környezettudatos életmód, de nem tudod, hogy mit is tehetnél ennek érdekében!

+1 További segítségek céljaid megvalósításában

 

→www.thetabanazelet.com – A tudatalatti hatalma céljaid elérésében.
→Népszerű fogadalom a “teszek az egészségemért”, vagy hogy “végre jöhet a baba”… Az Endoblog ebben segít a nőknek receptekkel, táplálkozási tanácsokkal, mozgással, (jóga), és egy komplex életmód rendszerrel, amely az előbbieket önismerettel, pszichológiai tréninggel támogatja meg. www.endoblog.hu
http://www.konyved.hu/celok-konyve – Céljaid elérésében segít a Célok Könyve.
→Ha az előre menekülés híve vagy és nem csak a babérjaidon szeretnél csücsülni 2013-ban: Blog tanulni vágyó, tudatos pályakezdőknek, akik magukban hisznek, nem a szerencséjükben. http://menekuljelore.blogspot.hu/
http://gastrolaj.blogspot.hu/ – Gastrolaj, az egészségőr – Egészséges élet, természetesen? Természetesen! Tégy egészségedért az új évben a hidegen sajtolt növényi olajok segítségével!
→Meddig szeretnél élni, ha biztos lennél benne, hogy életed végéig meg tudod őrizni az egészségedet? Használd ki Te is a magok erejét! http://a-magok-ereje.hu/
http://zsirafnyelven.blogspot.hu/ – Erőszakmentes Kommunikáció – egy nyelv a harmonikusabb élet felé
→vagy üzletépítéshez http://www.eletitala.com/ – Szeretnél sokáig egészséges maradni és még pénzt is keresni vele? – Soul Az Élet Itala http://www.eletitala.blogspot.com
http://egeszsegeskavek.hu/blog-2012-03-25-Ki_mondta__hogy_a_kavezas_egeszsegtelen – Olyan egyszerűen teszek az egészségemért, hogy a hagyományos kávémat lecserélem egészségesebbre!

A szerző