Barion Pixel

Az egészséges táplálkozás egy olyan jó szokás, amely megváltoztathatják az életedet, a hét minden napján.

Ezen a héten a hét minden napjához egy jó szokást és egy természetes illatot társítottunk, hogy bemutassunk Neked egy minta hetet, melyből ihletet merítve egyensúlyban élheted a mindennapjaidat.

 

Folytassuk hát a VASÁRNAP-al, tarts velünk a hét minden napján! Építsd be a jó szokásokat az életedbe!

 

A szokásokról

Sok helyen olvashattad már, hogy az olyan ismétlődő tevékenységet, cselekvést amelyeket rendszeresen elvégzünk, az agyunk energia spórolás céljából kontroll nélküli kézséggé alakítja át. Tehát nem kell újra és újra gondolkoznunk rajta, hanem automatikussá válnak.

Ez azt jelenti, hogy sokszor a régi berögződött szokások alapján éljük a mindennapokat. Fontos ezért, hogy jelen legyünk a pillanatokban, tudatosan figyeljünk, felismerjük a rossz szokásokat, és felülírjuk őket.

Az, hogy mennyire vagyunk boldogtalanok, az többségben a szokásainktól függ. Amennyiben megtanulod átalakítani a rossz szokásaidat, és felvenni új, jó szokásokat, az életed pozitív irányban változik majd.

Sokan egyetértenek azzal, hogy nagyjából 21-30 nap kell egy új szokásnak a kialakításához, hogy automatikus cselekvéssé váljon. Ennyi idő kell ahhoz, hogy új idegpályák alakuljanak ki.

Kutatások szerint megmaradnak a neuronok között létrejött kapcsolatok, és ezért, egyből működésbe lépnek a régi szokásaink, hogyha nem vagyunk jelen a pillanatokban.

Ahhoz, hogy sikeres legyél, önismeret, komoly szándék és kitartás kell.

Ne add fel! A fejlődés mindig sok fájdalommal jár, főleg valamit másképp csinálni, mint az évek alatt, de a végén kifizetődik.

 

VASÁRNAP – A 7. JÓ SZOKÁS! – EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS

Illat: Bazsalikom, elemi, édes narancs

Jó szokás: Egészséges táplálkozás

Azzal, hogy törekszel az egészséges táplálkozásra, saját tested megfelelő működését biztosítod.

Nem csak az életminőségedre, hanem a közérzetedre, gondolkodásra és erőnlétedre is hihetetlen pozitív hatással van.

 

Moscan illatgyertya, aromaterápia, VASÁRNAP

AROMATERÁPIÁS ILLAT

Fejillat: Bazsalikom, édes narancs

Szívillat: Bazsalikom

Alapillat: Elemi

 

Kattints ide a 100 % természetes szója illatgyertyákhoz!

A -10 % kedvezményhez írd be a NATURPORTAL10 kódot!

narancs saláta, narancs szeletek, vitamin, narancslé bazsalikom, vírusellenes fűszernövények, gyógynövény termesztés, afrodiziákumok
Jótékony hatása

A fűszernövények illóolajai pozitívan befolyásolják az emésztőrendszer működését.

 

Érdekesség – Hogyan készülnek a szójagyertyában felhasznált 100 % természetes illóolajok?

Ma már mindenki ismeri az illóolajokat és valamilyen céllal vagy formában használta őket, mégis több olyan aspektusa van, ami még nem egyértelmű, és kérdéseket vet fel velük kapcsolatba.

Mikor minősül tisztának, megbízhatónak és az egyes olajok miért olyan drágák?

Mi a tiszta illóolaj és miért használunk ökológiailag tanúsított illóolajat?

Gyakran találkozunk azzal a kifejezéssel, hogy 100 %-ban tiszta egy illóolaj, de a valóságban ez nem elegendő információ ahhoz, hogy megbizonyosodjunk a termék tisztaságáról.

Sajnálatos módon ennek meghatározására vonatkozóan nincsenek jogi szabályozások, így bármikor ráírhatjuk egy termékre, hogy az.

Ha valóban azt szeretnéd, hogy megtaláld a megfelelőt, érdemes azzal kezdeni, hogy olyan terméket keress, amit lehetőleg közvetlenül a gyártó gazdaságtól vásárolsz, ami ökológiailag tanúsított vagy egy olyan vállalattól, aki őket képviseli.

Ugyanis ők azok, akiknek eleve a szemléletmódjukhoz tartozik a termőtalaj és a növény teljesen vegyszermentes termesztése és ennek igazolására tanúsítványt is kapnak.

Így kaphatunk tiszta olajat, mivel alapjaiban biztosított a tiszta alapanyag, így nem lesz benne vegyszermaradvány, ami a termesztés során került a növénybe.

A kinyerés során és után is számos lépés van, ami befolyásolhatja az olaj tisztaságát!

Többek között:

– hígítás
– oldószerek használata a kinyerés során
– adalékanyagok használata a kész olajnál
– a hatóanyagok %-os arányának módosítása labor körülmények között

Számunkra a „tiszta illóolaj” kifejezés azt jelenti, hogy a növény termesztése során, majd a szüretelés és a feldolgozás során semmilyen módon nem érintkezett vegyszerrel vagy bármilyen káros anyaggal. A kinyert illóolaj utólag sem esett át változtatáson.

Miért lehet drága az illóolaj?

Már akkor érthető, hogy egyes olajok miért olyan drágák, ha csak a növényekből származó illóolaj termesztését és előállítását vesszük figyelembe:

– alapfeltétel lehet a növény kora
– az előállítási folyamat több lépcsős és összetett
– a klimatikus viszonyok befolyásolják a termés mennyiségét és minőségét
– az előállításhoz szükséges egy minimális mennyiség, mivel egy növény olajhozama igen csekély

Összetevő

Oscimum basilicum oil (bazsalikom illóolaj), Citrus paradisi oil (édes narancs illóolaj), Canarium luzonicum (elemi illóolaj)

szezonális zöldségek és gyümölcsök, vegetáriánus világnap, élet, gyümölcsfogyasztás, egészséges táplálkozás alapelvei, Csak a Mentes

EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS

Jótékony lélektani hatása

Azáltal, hogy odafigyelsz a helyes táplálkozásra, 70 %-ban teszel azért, hogy jobb érzés legyen a tükörbe nézned.

A közérzeted egyensúlyba kerül, kipihentebb leszel, ugyanis az alvásra is jó hatással van, valamint magasabb lesz az energia szinted is.

Jótékony hatása a testre

Vérnyomáscsökkentő, javítja a vércukorszintet, megelőzi a megbetegedéseket. Egészségesen tartja a szívet, agyat, csontozatot, fogakat, sejteket, késlelteti az öregedést.

TIPP

Próbáld meg az általad elfogyasztott cukor mennyiségét csökkenteni vagy teljesen elhagyni, és a zöldségfélék köré építeni a táplálkozást, mert köztudottan ezek a legegészségesebbek.

Testünk 70 %-a vizet tartalmaz, így nagyon fontos továbbá a megfelelő napi folyadék bevitele is.

Moscan illatgyertya, aromaterápia, VASÁRNAP

Hogyan csináld?

Egészséges táplálkozás: Vasárnapi ebéd közben gyújtsd meg a gyertyát. Utána írj egy listát, hogy a hét napjain hogyan fogsz egészségesen étkezni.

Gyertya égetés: 60 perc

Tedd a gyertyát melléd biztonságos helyre!

Kattints ide a 100 % természetes szója illatgyertyákhoz!

A -10 % kedvezményhez írd be a NATURPORTAL10 kódot!

 


ALAPFOGALMAK

 

Szokás / Rutin

Olyan ismétlődő tevékenységek, amelyeket rendszeresen elvégzünk, majd rövid időn belül beépülnek a mindennapjainkba.

Illóolaj

Növényi részekből, különböző eljárásokkal kinyert természetes esszenciák. Szénhidrogén-vegyületek, amelyet a növények illatanyagának is neveznek.

Illatolaj

Szintetikus olaj, aromás vegyületekkel, melyek hasonlóak az illóolajokéhoz. Utánozni tudja a természetes növények illatát.

Fejillat

A fejillatok alkotják az első benyomást, amit egy illatkompozíciótól kaphatunk. Világos, könnyű, illékony illatok, melyek viszonylag hamar elszállnak. Általában frissítő, élénkítő hatásúak.

Szívillat

Illatjegyei alkotják a kompozíció “szívét”, miután a fejillatok elillantak. Illata hosszabb ideig érezhető. Stabilizáló, kiegyensúlyozó hatásúak. Jellemzően virágos, fűszeres illatok dominálnak.

Alapillat

Gyakran erősítő, nyugtató hatásúak. Komplexitást és mélységet adnak egy kompozíciónak, ami tartós benyomást eredményez. Ezek az illatjegyek érezhetőek a leghosszabb ideig.


 

HOLNAP JÖVÜNK A KÖVETKEZŐ JÓ SZOKÁSSAL ÉS AZ AHHOZ KÖTHETŐ AROMATERÁPIÁS ILLATTAL!

Figyeld a magazinunkat!

 


 

MOSCAN X VIKTÓRIA JILEK A szójagyertyákhoz ökológiailag ellenőrzött gazdaságból származó illóolajokat a Viktória Jilek Bio Beauty & Health Care megálmodója, Jilek Viktória alkotta meg.

 

A szerző