Barion Pixel

A nevetés egy olyan jó szokás, amely megváltoztathatják az életedet, a hét minden napján.

Ezen a héten a hét minden napjához egy jó szokást és egy természetes illatot társítottunk, hogy bemutassunk Neked egy minta hetet, melyből ihletet merítve egyensúlyban élheted a mindennapjaidat.

 

Folytassuk hát a SZOMBAT-tal, tarts velünk a hét minden napján! Építsd be a jó szokásokat az életedbe!

 

A szokásokról

Sok helyen olvashattad már, hogy az olyan ismétlődő tevékenységet, cselekvést amelyeket rendszeresen elvégzünk, az agyunk energia spórolás céljából kontroll nélküli kézséggé alakítja át. Tehát nem kell újra és újra gondolkoznunk rajta, hanem automatikussá válnak.

Ez azt jelenti, hogy sokszor a régi berögződött szokások alapján éljük a mindennapokat. Fontos ezért, hogy jelen legyünk a pillanatokban, tudatosan figyeljünk, felismerjük a rossz szokásokat, és felülírjuk őket.

Az, hogy mennyire vagyunk boldogtalanok, az többségben a szokásainktól függ. Amennyiben megtanulod átalakítani a rossz szokásaidat, és felvenni új, jó szokásokat, az életed pozitív irányban változik majd.

Sokan egyetértenek azzal, hogy nagyjából 21-30 nap kell egy új szokásnak a kialakításához, hogy automatikus cselekvéssé váljon. Ennyi idő kell ahhoz, hogy új idegpályák alakuljanak ki.

Kutatások szerint megmaradnak a neuronok között létrejött kapcsolatok, és ezért, egyből működésbe lépnek a régi szokásaink, hogyha nem vagyunk jelen a pillanatokban.

Ahhoz, hogy sikeres legyél, önismeret, komoly szándék és kitartás kell.

Ne add fel! A fejlődés mindig sok fájdalommal jár, főleg valamit másképp csinálni, mint az évek alatt, de a végén kifizetődik.

 

SZOMBAT – A 6. JÓ SZOKÁS! – NEVETÉS

Illat: Kubebabors, édes narancs

Jó szokás: Nevetés

Napsütés, zene, barátok, séta a természetben és egy jó film.

Szombatonként te milyen programot szoktál választani?

Itt a hétvége jöhet a jókedv!

 

Moscan illatgyertya, aromaterápia, SZOMBAT

AROMATERÁPIÁS ILLAT

Fejillat: Édesnarancs

Szívillat: Kubebabors

Alapillat: Jázminvirág

 

Kattints ide a 100 % természetes szója illatgyertyákhoz!

A -10 % kedvezményhez írd be a NATURPORTAL10 kódot!

Jótékony hatása

A jázmin illóolaja mélyrehatóan megváltoztatja a negatív hangulatot.

A narancsolaj optimistává hangol és napfényt hoz az életedbe.

A kubebabors feszültségoldó hatása azonnal érezhető mindenki számára.

 

Érdekesség – Hogyan készülnek a szójagyertyában felhasznált 100 % természetes illóolajok?

Ma már mindenki ismeri az illóolajokat és valamilyen céllal vagy formában használta őket, mégis több olyan aspektusa van, ami még nem egyértelmű, és kérdéseket vet fel velük kapcsolatba.

Mikor minősül tisztának, megbízhatónak és az egyes olajok miért olyan drágák?

Mi a tiszta illóolaj és miért használunk ökológiailag tanúsított illóolajat?

Gyakran találkozunk azzal a kifejezéssel, hogy 100 %-ban tiszta egy illóolaj, de a valóságban ez nem elegendő információ ahhoz, hogy megbizonyosodjunk a termék tisztaságáról.

Sajnálatos módon ennek meghatározására vonatkozóan nincsenek jogi szabályozások, így bármikor ráírhatjuk egy termékre, hogy az.

Ha valóban azt szeretnéd, hogy megtaláld a megfelelőt, érdemes azzal kezdeni, hogy olyan terméket keress, amit lehetőleg közvetlenül a gyártó gazdaságtól vásárolsz, ami ökológiailag tanúsított vagy egy olyan vállalattól, aki őket képviseli.

Ugyanis ők azok, akiknek eleve a szemléletmódjukhoz tartozik a termőtalaj és a növény teljesen vegyszermentes termesztése és ennek igazolására tanúsítványt is kapnak.

Így kaphatunk tiszta olajat, mivel alapjaiban biztosított a tiszta alapanyag, így nem lesz benne vegyszermaradvány, ami a termesztés során került a növénybe.

A kinyerés során és után is számos lépés van, ami befolyásolhatja az olaj tisztaságát!

Többek között:

– hígítás
– oldószerek használata a kinyerés során
– adalékanyagok használata a kész olajnál
– a hatóanyagok %-os arányának módosítása labor körülmények között

Számunkra a „tiszta illóolaj” kifejezés azt jelenti, hogy a növény termesztése során, majd a szüretelés és a feldolgozás során semmilyen módon nem érintkezett vegyszerrel vagy bármilyen káros anyaggal. A kinyert illóolaj utólag sem esett át változtatáson.

Miért lehet drága az illóolaj?

Már akkor érthető, hogy egyes olajok miért olyan drágák, ha csak a növényekből származó illóolaj termesztését és előállítását vesszük figyelembe:

– alapfeltétel lehet a növény kora
– az előállítási folyamat több lépcsős és összetett
– a klimatikus viszonyok befolyásolják a termés mennyiségét és minőségét
– az előállításhoz szükséges egy minimális mennyiség, mivel egy növény olajhozama igen csekély

Összetevő

Citrus sinensis zest oil (édesnarancs illóolaj), Litsea kubeba oil (kubebabors illóolaj), Jasminum officinale oil (jázmin illóolaj)

egészség, egészség télen, boldogság

NEVETÉS

Jótékony lélektani hatása

Segít a pozitív életszemlélet kialakításában. Köztudottan stresszoldó hatású, derűsebbnek és boldogabbnak érezzük magunkat nevetés közben.

Segíti továbbá a kommunikációt, ezáltal a viták elsimítására is kitűnő megoldás. Egy mosoly elindít egy másik mosolyt, így más közérzetére is jó hatással lehetünk, amely az emberi kapcsolatokban is közvetlenebb érzelmi kötődést alakít ki.

Jótékony hatása a testre

A nevetés hatására az egész test ellazul, ezáltal csökkentve a testben lévő stresszhormonok mennyiségét. Növeli az energiaszintet, erősíti az immunrendszert, és elindítja az endorfin termelést. Esztétikai szempontból sem utolsó, a mosoly a legszebb ékszer, amit egy ember viselhet.

TIPP

Bár a nevetés velünk született képesség, könnyen napi szokássá teheted.

A lényeg, hogy szívből jöjjön!

Moscan illatgyertya, aromaterápia, SZOMBAT

Hogyan csináld?

Nevetés: Törekedj ma arra, hogy olyan programokat csinálj, ami nevetésre bír!

Gyertya égetés: 60 perc

Tedd a gyertyát melléd biztonságos helyre!

Kattints ide a 100 % természetes szója illatgyertyákhoz!

A -10 % kedvezményhez írd be a NATURPORTAL10 kódot!

 


ALAPFOGALMAK

 

Szokás / Rutin

Olyan ismétlődő tevékenységek, amelyeket rendszeresen elvégzünk, majd rövid időn belül beépülnek a mindennapjainkba.

Illóolaj

Növényi részekből, különböző eljárásokkal kinyert természetes esszenciák. Szénhidrogén-vegyületek, amelyet a növények illatanyagának is neveznek.

Illatolaj

Szintetikus olaj, aromás vegyületekkel, melyek hasonlóak az illóolajokéhoz. Utánozni tudja a természetes növények illatát.

Fejillat

A fejillatok alkotják az első benyomást, amit egy illatkompozíciótól kaphatunk. Világos, könnyű, illékony illatok, melyek viszonylag hamar elszállnak. Általában frissítő, élénkítő hatásúak.

Szívillat

Illatjegyei alkotják a kompozíció “szívét”, miután a fejillatok elillantak. Illata hosszabb ideig érezhető. Stabilizáló, kiegyensúlyozó hatásúak. Jellemzően virágos, fűszeres illatok dominálnak.

Alapillat

Gyakran erősítő, nyugtató hatásúak. Komplexitást és mélységet adnak egy kompozíciónak, ami tartós benyomást eredményez. Ezek az illatjegyek érezhetőek a leghosszabb ideig.


 

HOLNAP JÖVÜNK A KÖVETKEZŐ JÓ SZOKÁSSAL ÉS AZ AHHOZ KÖTHETŐ AROMATERÁPIÁS ILLATTAL!

Figyeld a magazinunkat!

 


 

MOSCAN X VIKTÓRIA JILEK A szójagyertyákhoz ökológiailag ellenőrzött gazdaságból származó illóolajokat a Viktória Jilek Bio Beauty & Health Care megálmodója, Jilek Viktória alkotta meg.

 

A szerző