2022. január 18. kedd | dr Jung Andrea Bakacsi Erika saját maga termeszti a zöldségeit: a saját bio termékek, és biofűszerek megálmodója életének nagy részét a természetben és az anyaföld közelségében töltötte. Mi a Naturportal-on támogatjuk a környezetvédelmet és az egészség megőrzését, a minél tisztább táplálkozást. A bio és termelői, vagy a magunk termelte zöldségek-gyümölcsök nyilvánvalóan sokkal egészségesebbek, mint a műtrágyás társaik. Bakacsi Erika is rájött erre a természetközeli életmódja során. Így talált rá arra a kincsre, mely sok ember problémájára megoldás lehet. Miben segíthet a bio termékek fogyasztása? E szerint a bio termékek fogyasztása segíthetne a súlyos betegségek csökkentésében, és a kialakulásuk megelőzésében. Fontos szerepet játszhatnak a szervezet öngyógyító mechanizmusának beindításában is. Ebben a meglátásában segített Erikának édesapja betegsége és elvesztése, valamint a világban jelenleg zajló egészségügyi helyzet. A lakosság egészsége és a táplálkozás között összefüggés van. Erika elhivatottnak érzi magát az iránt, hogy segítsen felnyitni az emberek szemét arra, hogy törekedniük kell a természetességre az élet minden területén. Meg kell tanulnunk kritikusan gondolkodni az élelmiszerekkel és életmódunkkal kapcsolatban is, hogy a káros tevékenységeket és termékeket elhagyjuk mindennapjainkból. A hazai vállalkozók, gazdák szerepe Ennek elősegítéséhez szükség van a vállalkozók, a gazdák és termelők rugalmasságára és alapvető gondolkodásukban történő változtatásokra. Erika fontosnak tartja, hogy a mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások a termelés korszerűsítésével és új szemlélet bevezetésével növelni tudják a hazai versenyképességet. E mellett különös figyelmet kell fordítanunk az egészségmegőrzésre és a környezet minél természetesebb állapotának megőrzésére. Csak így érhetjük el, hogy minél több olyan termény és termék kerüljön az asztalokra, melyek tápanyagban dúsak, egészségvédő tulajdonsággal bírnak és a legmagasabb értéket képviselik. A jelenlegi helyzet azt mutatja, hogy az élelmiszerek előállításához, a termelés fokozásához és a kártevők irtásához használt vegyszerek a növényekre, az állatokra és az emberre is veszélyesek. Erika szerint fontos tájékoztatni az embereket, segítséget nyújtani számukra, hogy könnyebben megtalálják az egészséges élethez vezető utat és így mosolyogva, boldogan élhessen családjuk. A bio termékek előállítása során a Biofűszer-nél mindig szem előtt tartják az egészséges életmód népszerűsítését is. KATTINITS IDE A BIO TERMÉKEKHEZ! Bakacsi Erika a Biofűszer megálmodója gyerekkora óta paprika termesztéssel foglalkozott a családi gazdaságban. Nagyon fontos a számára, hogy minél szélesebb körben megismertesse a paprikát, mint hungarikumot, a magyar konyha alapját. Az elsődleges szempont, hogy a lehető legtisztább alapanyagok kerüljenek felhasználásra, és a legkiválóbb, prémium minőségű termékek készüljenek. Küldetése, hogy női termelőként felhívja az emberek figyelmét arra az értékre, a gyógyító, tápláló erőre, amit a fűszerpaprika képvisel. Jelenleg is családi gazdaságban termeszti a bio minőségű paprikát, és készíti az azokból készült bio minőségű termékeket. A szerző dr Jung Andrea See author's posts