Barion Pixel

Álmatlanság, vagyis inszomnia.

Orvosi értelemben diagnosztizálható kóros álmatlanság.

 

Álmatlanság – inszomnia

 

Sajnos a lakosság jelentős része szenved a különböző inszomniáktól.

Az álmatlanság (insomnia) a leggyakoribb alvászavarok tünetcsoportja, amely az elalvás vagy az alvás fenntartásának zavarát, a korai ébredést vagy a rendszeresen nem pihentető, gyenge minőségű alvást foglalja magában.

Az inszomniákat két nagy csoportra oszthatjuk.

Primer inszomnia mindössze az inszomniák 0,9 %-át teszi ki, az oka jelenleg ismeretlen.

Szekunder inszomnia okai lehetnek kb .50 %-ban mentális és pszichés betegségek, stressz 25 %-ban belgyógyászati megbetegedések (diabétesz, hipertónia, túlsúly, hormonzavarok) és közel 25 %-ban alvási higiéniai hiányosságok (életmód, munkarend).

A nem kielégítő alvás nagy egészségügyi kockázatot jelent az egyén számára rövid és hosszútávon egyaránt. 5-6 óra alvás kétszeresére növeli a közlekedési balesetek előfordulását.

24 óra alvásmegvonás már gondolkodásra, beszédkészségre a részegséghez hasonló tüneteket mutat.

27 óra alvásmegvonás kézremegést, görcsöket, viselkedési zavarokat idéz elő, míg 34 óra után már kifejezetten a részegség állapotához hasonló tünetek jelentkeznek.

Az alvásmegvonás hamarabb vezet halálhoz, mint az éhezés!

Hosszútávon nő az elhízás veszélye, a II-es típusú diabétesz kialakulásának gyakorisága, a depresszió megjelenése, a hormonháztartás felborulásának az esélye.

Pszichés és magatartás béli zavarok lépnek fel, mentális és kognitív funkciók romlanak, nő az elbutulás veszélye.

 

Inszomnia ellen

A mai kor emberének inszomnia esetére rengeteg szintetikus gyógyszerkészítmény áll rendelkezésére, azonban ezeknek a használata max. 1-2 héten keresztül engedhető meg következmények nélkül.

Az inszomniák túlnyomó többsége azonban nem oldódik meg 1-2 hét alatt.

Mi lehet akkor a megoldás?

Megoldást jelenthetnek a természetes anyagok, gyógynövények, amelyek nem idegenek az emberi szervezettől, annak anyagcseréjébe beilleszkednek.

Szerencsére hozzáférhetőek a piacon olyan természetes anyagokat tartalmazó alvást, elalvást támogató készítmények, amelyek segítségével hosszú távon is mély, pihentető alvást érhetünk el.

Az alvást elősegítő gyógynövények egymást segítő hatása nem csupán abból áll mintha az egyenkénti hatásokat összeadnánk.

Nemrég megjelent és elérhetővé vált egy növényi kivonatokat tartalmazó alvást támogató étrend kiegészítő készítmény a Dr.Sárkány DORMISIUM!

 

Álmatlanság ellen – Dr. Sárkány Dormisium

A Dr.Sárkány DORMISIUM előnyei a szintetikus gyógyszerkészítményekkel szemben: hosszú távon szedhető, nem alakul ki fizikai és pszichikai függőség a készítménnyel szemben, gyakorlatilag mellékhatás mentes, nem borítja fel a természetes alvásciklust.

A DORMISIUM folyékony formában kapható, a kényelmesebb adagolás és alkalmazás érdekében.

A Dr.Sárkány DORMISIUM-ot gyógyszerészek készítik, gondosan válogatott és kiváló minőségű alapanyagokból, a gyógyszerek gyártásánál előírt szigorú higiéniai és szakmai követelmények alapján.

Ezért a Dr.Sárkány DORMISIUM megbízható és biztonságos készítmény.

Rendelhető: telefonon a +36 70 77 38 100, e-mail: info@drsarkany.hu, web: www.drsarkany.hu

A szerző