Barion Pixel

A gyógyulás, a pozitív gondolatok ereje által, a jó fizikai közérzet a fejben kezdődik.

A szellem az alapja mindennek az életünkben.

Minden sikeres műnek a szellemben kell megszületnie. A szellemi képnek tisztának és áttekinthetőnek kell lennie.

Például… Az építész egy házat akar építeni. Szellemi szemei előtt már a kész ház lebeg. Az elképzelését, tehát a szellemi képet papírra veti és a hibátlan tervek alapján a kőművesek megfelelően fel tudják építeni.

Ha nem volna jó a terv, vagyis ha a szellemi kép bizonytalan, kusza lenne, az szerencsétlenséghez vezetne. A kőművesek csak saját elképzelésük szerint pepecselnének rajta, s az eredményt könnyen el lehet képzelni.

A pozitív gondolatok szerepe a gyógyulásban

Ugyanez a helyzet az emberi testtel. Tegyük fel, hogy beteg lettem.

Azonnal elhatároztam erős akarattal, hogy meggyógyulok.

Az emberi test kőművesei, a különböző szervek mindent megtesznek, hogy agyam parancsát kövessék és építőmunkát végezzenek.

Mondjuk 3 óra múlva mást gondoltam: tulajdonképpen jobb lenne meghalni.

A világ olyan rossz és nincs senkim, aki szeressen.

De a betegségnek megvannak az előnyei is.

K. asszony majd olykor-olykor felkeres, a betegbiztosító pedig fizet, éppen eleget vontak le tőlem eddig, hogy most már hasznom legyen belőle!

Ezzel a negatív gondolkodással elreteszelem a testemben a gyógyulási folyamatot, s a szervek nem tudják, hogy mit tegyenek és a beteg állapot tovább tart.

A lélek útjain

Sok évtizeddel ezelőtt egy híres orvos kijelentette, hogy nincs lélek.

Bizonyságul felhozta, hogy a sok ezer boncolás során sehol nem tapasztalt lelket az emberi testben.

Természetesen én sem vagyok abban a helyzetben, hogy materiálisan bebizonyítsam a lélek létezését. Arra sem vagyok képes, hogy a szeretet érzését konkrétan, tehát materiálisan bebizonyítsam.

Jóllehet ez az érzés bennem van!

Így azután azt gondolom, hogy jó lenne ha az embereknek újra volna annyi bárorságuk, hogy higgyenek olyan dolgokban, amelyek a teremtéssel függnek össze. Anélkül, hogy mindenre a tudományos bizonyítékot prógálnák előrángatni.

A lélek egy abszolút, az isteni törvények által meghatározott érték

A lelki élet zavarai minduntalan előidézik a szervek begörcsölődését, akadályozzák azok teljesítőképességét.

Ha ez a begörcsölődés hosszabb ideig tart, akkor az illető személy általános közérzete mindig rosszabb lesz, s lassanként a test széteséséhez vezet.

Gyakori következmények

Szív és vérkeringési zavarok, anyagcsere zavarok, hátfájás, feszültségi és félelmi állapotok egészen a depresszióig. Az illető személy kora nem játszik szerepet.

Ha már tudnak a szellemről és a lélekről, akkor világos, hogy a különböző panaszok és betegségek okát igen gyakran a szellemi és a lelki terület diszharmonikus voltában kell keresni.

Más dolog a baleset. Itt a bajt csak az anyagban kell keresni.

Ha a testi állapot előzőleg rendben volt, akkor a gyógyulás könnyen megy, de ha a testet szellemi és lelki zavarok, befolyások terhelik, akkor ne csodálkozzunk, hogy a gyógyulási folyamat akadozik.

Honnan erednek a szellemi és lelki zavarok?

Vegyük figyelembe, hogy a negatív gondolatok bumerángok, amelyek visszatérnek a küldőhöz és újra begörcsölődést váltanak ki.

Az ebből következő betegség semmiképpen sem az Isten büntetése, amint azt gyakran gondolják, hanem egyszerűen önbüntetés.

Sajnos sokan vannak, akik rosszat gondolnak másokról, de szerencsére csak igen kevesen képesek ezekkel a negatív erőkkel másokat megzavarni.

Az irigység, a gyűlölet, a féltékenység, a bizalmatlanság a gazdasági fellendülés ellenére is hangsúlyozottan érvényesül.

Ezek pedig, mint minden negatív gondolat, végső soron önpusztításhoz vezetnek.

A pozítív gondolkodás és a hit sokak szerint serkenti az immunrendszert és csökkenti a stresszt.

Lehetséges, hogy fokozza egyes – a szervezet egységes műkődéséhez nélkülözhetetlen – hormon termelődését is.

Segíthet abban, hogy a betegek előremutatóbb módon viszonyuljanak a betegségükhöz, s így még akkor is jobb legyen a közérzetük és a hangulatuk, ha a fizikai állapotuk még nem változik.

 

A szerző