Barion Pixel

Vaspótlás természetesen? Milyen módszerek léteznek erre?

A vas fontos szerepet játszik szervezetünk egészséges működésében. Részt vesz a vérképzésben, az oxigén szállításában, a megfelelő izomműködés biztosításában és az immunrendszer erősítésében.

Szervezetünk azonban nem tudja önállóan előállítani, ezért beviteléről nekünk kell gondoskodnunk.

Nézzük, hogy milyen lehetőségeink vannak akkor, ha a természet erejét szeretnénk segítségül hívni!

A vashiány tünetei, okai

A vashiányt leggyakrabban hiányos vasbevitel, elégtelen vasfelszívódás, vagy raktározás, fokozott vasszükséglet, illetve vérzés okozhat.

Az első tünetek közé a fáradtság, a kimerültség érzése, a bőr sápadtsága, a fázékonyság, a hajhullás, a fejfájás vagy az alacsony vérnyomás tartozik.

spenót krumplival, spenót, vaspótlás természetesen

Vaspótlás formái – vaspótlás természetesen?

A hiányzó vasat étkezés útján, illetve ha szükséges, étrend-kiegészítők segítségével tudjuk pótolni.

Első lépésként emeljük meg a magas vastartalmú ételek arányát az étkezésünkben, fogyasszunk több vörös húst, májat, húsmentes étrend esetén több olajos magvat, – mint lenmag, tökmag és szezámmag -,
hüvelyeseket, kelkáposztát, illetve spenótot és sóskát.

Ha ez nem sikerül, akkor válasszunk vastartalmú étrend-kiegészítőt. Részesítsük előnyben azokat a termékeket, amelyek természetes összetevőket tartalmaznak, így nem terheljük a szervezetünket felesleges adalékanyagokkal.

Floradix KreuterBlut, vaspótlás természetesen

Vaspótlás természetesen

A természetes összetevőket tartalmazó étrend-kiegészítők közül az egyik legnépszerűbb a németországi SALUS-HAUS cég által gyártott Floradix termékcsalád, amelynek termékeit 1994 óta forgalmazzuk Magyarországon.

Maximálisan magunkénak érezzük és képviseljük a cég mottóját: „Kéz a kézben a természettel”.

Itthon a legnépszerűbb Salus termékünk a Floradix Kräuterblut szirup, amely szerves kötésű vasat, B1-, B2-, B6-, B12- és C-vitaminokat tartalmaz.

Fogyasztása javasolt nőknek, beleértve a várandós és szoptató anyukákat.

Gyermekeknek, serdülőkorúaknak, idősebbeknek, betegségből lábadozóknak, vegetáriánusoknak is javasolt, illetve mindazoknak, akik aktív életmódot folytatnak.

A Salus cég legtöbb terméke a magasabb logisztikai és csomagolási árak ellenére folyékony állagú, mert a cég hisz abban, hogy így sokkal jobb a termékek biohasznosulása.

A minőség az alapanyagoknál kezdődik. Éppen ezért a gyárba érkező gyógynövények tesztelése a Salus-Haus saját szabályrendszere alapján történik, amely messze meghaladja a jogi követelményeket. A válogatott növényi kivonatok és a gyümölcsökből készült gyümölcslé koncentrátumok a sok értékes tápanyag mellett kellemes ízt is biztosítanak a termékeknek.

Így fogyasztásuk nem csak hasznos, de kellemes is.

 

További információk

 

A szerző