2024. január 30. kedd | dr Jung Andrea Majorannás krumplileves, a test és a lélek erősítéséhez. Aromakonyha- Erősítő majorannás krumplileves majoranna illóolajjal. Ki ne fenné rá a fogát. Emlékezz az otthon és az nyári szünet illatára a nagymamánál. A béke pillanata a vasárnapi ebéd előtt. Célszerű a majoránnához nyúlni, ha kimerültnek érezzük magunkat vagy stresszesek vagyunk, vagy amikor nyomaszt a túl sok aggodalom és gondolkodás. Elkészítés: 30 perc Nehézségi fok: közepes Használat: főzéshez Majorannás krumplileves Hozzávalók Majoránna illóolaj 15 ml extra szűz napraforgóolaj 2 evőkanál olaj 250 g burgonya 1 nagy hagyma 2 gerezd fokhagyma 1 teáskanál curry 1/2 teáskanál őrölt kömény 1 liter zöldségleves 120 g fagyasztott borsó só bors 15 ml-es pipettával ellátott üvegpalack Majorannás krumplileves elkészítése A burgonyát, a hagymát és a fokhagymát a felhevített olajon, alacsonyabb hőmérsékleten kb. 5 percig pirítjuk. Időnként megkeverjük. Hozzáadjuk az őrölt fűszereket és további 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldséglevet és felforraljuk. 20 percig főzzük. Hozzáadjuk a borsót és főzzük további 5 percig. A végén készítsük elő az ízesítő olajat, amit a következő főzésnél is felhasználhatunk. Önts 15 ml napraforgó olajat az üvegbe. Márts meg benne egy majoránna illóolajjal átitatott fogpiszkálót. Kizárólag 100 % természetes illóolajok használhatóak! Most már kész az ízesített olaj, amit ízlés szerint cseppenként hozzáadhatsz a leveshez. KATTINTS IDE A KEDVEZMÉNYES ALAPANYAG VÁSÁRLÁSÉRT! A szerző dr Jung Andrea See author's posts