Majorannás krumplileves, a test és a lélek erősítéséhez.
Aromakonyha- Erősítő majorannás krumplileves majoranna illóolajjal.
Célszerű a majoránnához nyúlni, ha kimerültnek érezzük magunkat vagy stresszesek vagyunk, vagy amikor nyomaszt a túl sok aggodalom és gondolkodás.
Elkészítés: 30 perc
Nehézségi fok: közepes
Használat: főzéshez
Majorannás krumplileves
Hozzávalók
- Majoránna illóolaj
- 15 ml extra szűz napraforgóolaj
- 2 evőkanál olaj
- 250 g burgonya
- 1 nagy hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál curry
- 1/2 teáskanál őrölt kömény
- 1 liter zöldségleves
- 120 g fagyasztott borsó
- só
- bors
- 15 ml-es pipettával ellátott üvegpalack
Majorannás krumplileves elkészítése
A burgonyát, a hagymát és a fokhagymát a felhevített olajon, alacsonyabb hőmérsékleten kb. 5 percig pirítjuk. Időnként megkeverjük.
Hozzáadjuk az őrölt fűszereket és további 1 percig pirítjuk.
Hozzáadjuk a zöldséglevet és felforraljuk. 20 percig főzzük. Hozzáadjuk a borsót és főzzük további 5 percig.
A végén készítsük elő az ízesítő olajat, amit a következő főzésnél is felhasználhatunk.
Önts 15 ml napraforgó olajat az üvegbe. Márts meg benne egy majoránna illóolajjal átitatott fogpiszkálót. Kizárólag 100 % természetes illóolajok használhatóak!
Most már kész az ízesített olaj, amit ízlés szerint cseppenként hozzáadhatsz a leveshez.