Barion Pixel

Védikus numerológia, számmisztika.

A védikus numerológia egy igen speciális típusa a numerológiának, mely India ősi, védikus irodalmából meríti tudását.

A szanszkritban, a numerológiát Vaidika-Ank-Vidya néven említik, mely lefordítva annyit tesz: “az ősi szent szövegeken (Védák) alapuló, számokból eredő tudomány az életről”.

Indiában a numerológia és az asztrológia (jyotish) kéz a kézben halad egymással, ahogy a drágakő-terápia (ratna-cikitsa), az Ayurveda (védikus, holisztikus gyógyítás, diagnózis és gyógynövénytan), illetve a spirituális gyakorlatok (sadhana).

Akárcsak minden védikus tudomány, a numerológia is a nagy abszolút hologramja, nemcsak egy módosulás, hanem egy igazi, multidimenzionális és holisztikus együttműködés az élettel és a fejlődéssel, azok minden egyes szintjén.

A védikus numerológia működése, használata

A védikus numerológia, – ahogy a legtöbb modern / nyugati számmisztikai rendszer is, – a személy születési idejét, a születési nevét és a jelenlegi nevét veszi alapul az elemzéshez.

Ezen három információ segítségével egy numorológus képes mindent feltárni a személy viselkedéséről, személyiségéről, tetteinek okáról, pár- és egyéb emberi kapcsolatairól, gyógyítási lehetőségeiről és életének minden más aspektusáról is.

A védikus numerológia egyik aspektusa, mely megkülönbözteti minden hasonló tudománytól az, hogy nem hagy ködös válaszokat maga után, ehelyett inkább komplett rálátással szolgál számunkra, illetve megoldást is mutat mindenfajta kihívás leküzdésére, hogy a legjobbat hozhassuk ki életünkből.

Egy személy numerológiai útján belüli hasonló számok, minták és kapcsolatok adják meg ezt az elképesztő tudásanyagot, mely a kulcsa lehet a gyógyulásunknak, a sikerünknek és a spirituális fejlődésünknek is.

Ilyenformán egyetlen forrásból megtalálhatjuk a dolgok gyökerét, melyek felbukkannak és jelen vannak az életünkben.

Ha egyszer tudjuk, hogy mivel állunk szemben, az egyensúlyba hozásuk is jóval egyszerűbb lesz.

 

Kozmikus értelmezésben

A védikus kozmikus értelmezésben fontos szerepet játszik a megértést tekintve is, hogy mik a számok és hogyan működnek együtt, miért működnek együtt és hogy hogyan alkalmazkodhatunk mi is hozzájuk ahelyett, hogy ellenük tevékenykednénk.

A valóságban valamennyi szám az uralkodó személyiségünk transzcendentális energiája. Ugyanezek a személyiségek lepik el a naprendszerünk bolygóinak pozícióit is.

A hinduista felfogás szerint valamennyi uralkodó szám az egyetlen és abszolút igazság (Isten) szolgálatában állnak.

Akárcsak – ahogy egy város polgármestere is, akinek több ember áll a szolgálatában különböző munkákat végezve a város gördülékeny működése érdekében, – úgy alkot az Isten is pozíciókat a hatalmában, melyeket spirituális személyiségekkel tölt be a materiális univerzum rendben tartása érdekében.

Az Isteni erő (Shakti) működésének megértése erősíti a mindennapi életben való gondolkodást, és megmutatja a védikus numerológiában rejlő titkok kulcsát is.

 

Védikus numerológia és a drágakő-terápia

Az ajurvédikus numerológia szorosan összekapcsolódik a drágakő-terápiával.

A bolygókhoz hasonlóan a számok is alapvető vibrációkat hordoznak magukban, akárcsak a drágakövek is.

Mindegyik drágakő a tiszta életenergia vibrációjának kikristályosodása, melyet, ha helyesen használnak, csodás varázslatokat eredményezhet életünkben.

A drágakövek a vibráló energiák gyógyító hatásainak formái és funkciói.

Segítségükkel képesek vagyunk megtisztítani és helyesbíteni az alapvető blokkokat ebben a materiális univerzumban, s rálátást kapni a megerősödésre, az áldásra és a gyógyulásra.

 

Védikus numerológia és a karma

A védikus numerológia emellett mély és örök tudásba segít bepillantani a karmánkat illetően.

A prarabdha-karma („megkezdett”, jelenben kiteljesedő karma) mikor az egyén ennek megfelelően írni kezdi jelene által a jövendő sorsát.

Valójában a Prarabdhakarma is a megelőző lélek tetteinek a következménye, változtatható sorselem.

A védikus numerológia segítségével harmóniában működhetünk együtt az életünk eszközeivel és megkapjuk a nyitját annak is, hogyan változtassunk az attitűdünkön, viselkedésünkön egy sokkal egészségesebb egész érdekében.

 

Számolási mód

A legegyszerűbb számolási mód:

1. lépés
Írd fel egy lapra a születési dátumodat: 1985. 02. 10.
2. lépés
Add össze egyesével a születési dátum számjegyeit.
1+9+8+5+2+1 = 26
3. lépés
A kapott számot egyszerűsítsd egyjegyűre.
2+6 = 8
A védikus szám a 8-as.

Planéták

Az egyes planéták számai növekvő sorrendben következők: 1 a Nap, 2 a Hold, 3 a Jupiter, 4 az Uránusz, 5 a Merkúr, 6 a Vénusz, 7 a Neptunusz, 8 a Szaturnusz, a 9 pedig a Mars száma.

A planéták számai 1-3.

1 – A Vezető

Magamért vagy másokért?
Férfiasság, ego, ész, akarat, intelligencia, vezetés, uralkodás, tudatosság.
Erőteljes, dinamikus, független személyiség, aki mindig mer változtatni az életén. Büszke, felsőbbrendű, egocentrikus, nagyok az elvárásai a külvilággal szemben. Sokat ad a látszatra. Az eredeti gondolatok hordozója. Következetes, minden helyzetben feltalálja magát. Kiváló a problémamegoldó képessége. Csak egyedül tud dolgozni, és mindig irányít, mert vezető típus.
Életfilozófiája: „Reflektorfényben élni!”

2 – A Segítő

Nem aggódunk, nem szorongunk!
Nőiesség, befogadás, érzékenység, érzelmesség, labilitás, változékonyság, tudatalatti.
Rendkívül empatikus, megértő és segítőkész személyiség, aki lelki labilitása miatt erősen függ a környezetétől. Nem megy fejjel a falnak, nem mer kockáztatni, nehezen vállalja a felelősséget. Nem lehet észérvekkel meggyőzni, csak érzelmi alapon. Kellemes beszélgető partner, könnyen megnyitja az emberek lelkét, de őt nehéz kiismerni. Hangulata változékony (mint a Hold), kiszámíthatatlan. Kitűnő intuíciókkal rendelkezik.
Életfilozófiája: „Boldog vagyok, ha szükség van rám”

3 – A Szórakoztató

Siker, de milyen áron?
Kapcsolat, kommunikáció, közvetítés, utazás, gyors észjárás, felszínesség.
Jó kifejezőkészségű, népszerű, sikerorientált személyiség. Gyors felfogású, minden információra nyitott és azonnal reagál. Jó humorú közösségi ember. A munkájában felkészült, nem kimondottan a vezetésre törekszik. Fontos számára, hogy a középpontban legyen, csodálókra van szüksége. Sokat beszél, hajlamos a felületességre, gyakran háttérbe szorítja az érzelmeit.
Nagyon igényli a változatosságot, ezért általában nem hűséges típus. A beszédük is gyors, közben gesztikulálnak, folyamatosan jár kezük-lábuk.
Életfilozófiája: „Sikeres vagyok!”

A planéták számai 4-6.

4-es: A Reális

Nem akarok szenvedni!
Anyagiasság, stabilitás, koncentráció, konzervativizmus, becsületesség, pontosság, kritikai érzék.
Rendkívül megbízható, munkamániás, precíz, intelligens, nagyfokú koncentrációra képes személyiség. Tetteiért mindig vállalja a felelősséget. Jól bánik a pénzzel, ha kevés van belőle, akkor ügyesen osztja be, nagyon tud spórolni. Nehezen változtat. A pillanatot nem tudja jól megélni. Hajlamos a pesszimizmusra. A pozitív gondolkodás távol áll tőle, mindig a legrosszabbra készül. Kritikus természet, akinek magasak az elvárásai saját magával és másokkal szemben egyaránt.
Életfilozófiája: Sokat dolgozom, és boldog leszek!

5-ös: Az Optimista

És az érzelmek?
Szerencse, energia, kiteljesedés, nagyvonalúság, bölcsesség, igazság, hit, belső erő, optimizmus.
Önbizalommal, tudással, kiváló kifejezőképességgel megáldott, rugalmas személyiség. Nagyvonalú, független és szabadságszerető. Igazságérzete kifinomult, objektív ítélőképességgel rendelkezik. Más emberekkel toleráns, környezetében népszerűségnek örvend. Szeret utazni és pénzt költeni. Szerencsés típus. Erős a hite, bevonzza a jó dolgokat. Nem akar másokat birtokolni, őt sem lehet, bármikor tud változtatni az életén.
Életfilozófiája: „Hunyd le félig a szemed, ha jól akarsz szeretni”, nem ragadunk le a problémáknál.

6-os – A Harmonikus

Amit birtokolni akarunk, azt elveszítjük!
Család, szeretet, szerelem, szépség, kedvesség, lágyság, harmónia, művészetek, anyagiasság.
Jó ízlésű, barátságos, segítőkész személyiség, általában magán hordozza a szépség különféle jegyeit. Kedves, megnyerő természetével nagy hatást gyakorol a másik nemre. Boldoggá tud tenni másokat. Rendkívül fontos számára a párkapcsolat, az anyagi és érzelmi biztonság. Nem tud rossz körülmények között élni, a harmónia hiánya kibillenti. Konzervatív, fontosak számára a szabályok. Sokat ad a látszatra és a külvilágnak való megfelelésre. Nehezen viseli a felelősséget és a kritikát. Önigazolásra hajlamos.
Életfilozófiája: „Segíteni, de nem önzetlenül. Mindennek megvan az ára.”

A planéták számai 7-9.

7-es: A Céltudatos

Összefogottság, szűkítés, keretek, korlátok, célok, feladat, haszonelvűség, analizálás, szellemi energiák, „hatodik érzék”, spiritualitás.
Jó üzleti érzékkel, kiváló analizáló képességgel rendelkező, magas szellemi munkára alkalmas, céltudatos személyiség. Fontos számára a karrier, a pozíció, magas a mérce nála, nagyok az elvárásai. Magányos típus, szeret elvonulni a társaság elől. Jó a humora, de érzelmileg visszafogott. Szeret egyedül lenni, magatartása kimért, ritkán lelkesedik. Életfeladata, hogy szellemi vezetővé váljon.
Életfilozófiája: „Mindennek eljön a maga ideje”

8-as: A Harcos

Gyorsaság, lendület, ösztönösség, anyagiasság, kockáztatás, balesetek, viták, sikerek, bukások.
Lendületes, dinamikus, önérvényesítő, olykor agresszív személyiség. Szenvedéllyel teli ösztönember, kiváló üzleti érzékkel, problémamegoldó képességgel, rendkívül fontosak számára az anyagiak és a testi örömök. Bárhol tud érvényesülni, mer kockáztatni, szereti a kihívásokat. Az igazság nagy bajnoka, aki kiáll másokért, ha kell, de hajlamos fejjel menni a falnak.
Életfilozófiája: „Ami a szívemen, az a számon…”

9-es: A Szellemiség

Egyetemesség, feloldódás, megvilágosodás, érzékenység, illúziók, spiritualitás, szellemi erő.
Tökéletességre vágyó, együtt érző, jóindulatú, sokszor álmodozó személyiség. A legmagasabb szellemi szám, ami sok jó tulajdonságot, képességet jelent, éppen ezért a világ tökéletesítése a feladata. A legérzékenyebb típus, nehéz embertársaival harmóniába kerülnie. A belső béke hiánya nála a folyamatos zsörtölődésben nyilvánul meg. Passzív agresszor, dühkitörésekkel.
Életfilozófiája: „Egy csónakban ringatózva álmodozni egy tó közepén.”

A szerző