Barion Pixel

A sóterápia segít megóvni a gyermekeket az hideg és esős időszakban kialakuló légúti megbetegedésektől, ráadásul stresszoldásra is kiváló, hiszen a kicsik könnyebben lélegeznek, jobban alszanak a hatására. Gyógyszermentes, gyors és fájdalommentes kezelés a só erejével.

sóterápia, só terápia, só lámpa, himalája só

Sóterápia, a só ősi erejének felhasználása

Nem véletlenül nevezik a sót a Föld fehér aranyának. A régi időkben fizetőeszközként is használták, és a sóbányák birtoklásáért háborúk folytak. Válaszul a só iránt megnövekedett igényre, a rómaiak só utakat is építettek azért, hogy szállítani tudják azt. Az ókori Rómában a katonák olykor sóban kapták fizetésüket. Állítólag innen ered a latin ’salarium’, azaz sóban fizetni kifejezésből az angol ’fizetés’ (salary) szó. A sót kincsként kezelték, szokások kapcsolódnak hozzá. A közösen elfogyasztott sót a mai napig a barátság jelképének tekintik. A civilizáció fejlődésével egyre több területen hasznosították. A sóterápia a XIX. században terjedt el.

Hogyan működik a sóterápia és mikor javasolt?

A só fűszerként a legtöbb konyha polcán megtalálható, testi és lelki egészségünk megőrzését illetően ennél azonban jóval többre képes.

A légzőrendszer öntisztuló, és a szervezet öngyógyító folyamataiban játszik szerepet.

A sószobában történő kezelések során a só dehidratálja, majd elpusztítja a baktériumokat és a vírusokat, ezáltal a hörgők és a nyálkahártya gyulladása csökken, a légutak természetes mikroflórája helyreáll.

A só a légutak nyálkahártyáját intenzív tisztító munkára serkenti: vizet vonz magához, erősíti a váladékképződést, segíti a szennyeződések feloldását, így néhány alkalom után a lerakódott váladék könnyebben eltávozik, kiköhöghetővé válik.

A kezelés egy zárt teremben történik. A sóbarlanggal ellentétben, a sószobában sótömbök helyett a levegőbe juttatjuk a sót.

Az allergia, az asztma, az arcüreggyulladás és a hideg idő beköszöntekor megjelenő betegségek kezelésében bizonyítottan jótékony hatása van.

Erős stresszoldó hatása segít az alvás szabályozásában, és támogatja a szabályos szívműködést.

egészség, egészség télen, boldogság

A sóterápiás kezelés gyógyszermentes, gyors és fájdalommentes, így gyermekek számára is javasolt.

Már fél éves kortól megelőzés jelleggel és gyógyulás céljából egyaránt javasolt.

A gyermekeknek szükségük lehet sóterápiára ha alvászavarral, koncentrációs zavarral küzdenek. Ezek megszüntetése, stresszoldás, kimerültség, hiperaktivitás csökkentése érdekében is ajánljuk.

Az említett betegségekre az egyik leghatékonyabb módszer.

 

Légúti megbetegedések megelőzése és kezelése gyermekeknél

A rossz idő nem kell, hogy minden esetben betegséget jelentsen! A sóterápia segít fertőtleníteni a légutakat és megőrizni azok egészségét. Tisztítja a légutakat, megszünteti a száraz köhögést. Megelőzésre és utókezelésre egyaránt alkalmazható.

Közel 10 éves szakmai tapasztalattal, folyamatos fejlesztésekkel és a legmodernebb sóterápia technológiával a hátunk mögött, komplex kezeléssel dolgozunk a következő módszerekkel: Inhaláció, Proetz Kezelés, Száraz sóterápia. A gyors és hatékony gyógyulásért együttműködünk a Hétszínvirág Sóterápia épületének gyermekorvosával, hogy a kicsiknek is a legmegfelelőbb kezelést biztosítsuk.

sóterápia, himalája só, só étkezésre

Stresszoldás és tiszta légutak, kevesebb hiányzás az óvodából, iskolából

Az őszi és téli időszakban az egészségmegőrzés nagyobb kihívás elé állít, mint az év bármely más hónapja. Az iskolai hiányzások gyakran negatív hatással vannak a gyermekek teljesítményére és szociális tevékenységeire. Megfelelő immunerősítővel és gyakori megelőző-kezeléssel mindez elkerülhető. Rendszeres sóterápiával sokat tehetünk a gyermekek immunrendszerének megfelelő működéséért.

Egy-egy kezelésen eltöltött alkalom oldja a feszültséget, és pihenésre is alkalmas. A gyermekek számára fontos, hogy a tankönyvekből és a telefonból kibújva kikapcsolódjon, és töltődjön.

A sószobák játszószobaként vannak berendezve, hogy a sóterápiát kellemes élményként éljék át, és szívesen térjenek vissza.

Hatékonyan a nátha, köhögés, arcüreggyulladás ellen

A gyermekek és a felnőttek immunrendszerének erősítéséért és a légúti megbetegedések  megelőzéséért, kezeléséért érdemes rendszeren ellátogatni a sóterápiára.

KATTINTS IDE A SÓSZOBÁKHOZ!

A szerző