Barion Pixel

A frekvencia terápia egy kevéssé ismert terápia, melyet sokan a biorezonanciális módszerek közé sorolnak, pedig nem az!

Royal Raymond Rife, laboratórium, frekvencia terápia, frekvenciaterápia

Royal Raymond Rife a laboratóriumában 1929 novemberében

A frekvencia terápia története II. vh. előtti időszak

A frekvencia terápia előzményei 1933-ba nyúlnak vissza. Ebben az évben Raymund Royal Rife (Heidelbergi Egyetem) az ultraibolya fénytartományban működő kvarcprizma mikroszkópjának vizsgálatával felismerte és rendszerezte a vírusok és baktériumok saját rezgéstartományát.

1937-ben Nikola Tesla kidolgozta a vezeték nélküli energiaátvitelt, a nullponti energia felfedezésével megtalálta az anyag, az energia és az információ közötti egyenlőséget.
1938. Szemjon Kirlian felfedezte a növények, állatok, emberek körül kialakuló fénykörök leképezésének technikáját.
1944. Antoine Priore francia tudós figyelt fel arra, hogy gépei nagy mágneses mezőterében hagyott gyümölcsök nem indulnak rothadásnak. Azt tapasztalta, hogy a csíráztatott magok több mint 2-szer olyan gyorsan nőttek gerjesztett mágneses mezőben, mint azon kívűl.

A frekvencia terápia története II. vh. utáni időszak

1951. Gábor Dénes az elektronmikroszkóp, a plazmalámpa a holográfia megteremtője felismerte, hogy a tökéletes leképezéshez a tárgyról visszavert hullámok valamennyi információját fel kell használni.
1952. Winfried Otto Schumann úgy találta, hogy a földfelszín és az ionoszféra közötti mágneses kölcsönhatások eredményeként egy rendkívül alacsony, 7,83 Hz frekvenciájú rezgés mérhető a bolygónkon mindenütt, amely megegyezik az emberi agy alfa tartományának a rezgésszámával 7-12 Hz.
1953. Alfred Pischinger felfedezte, hogy a szervezet egyensúlyának alapja az ún. alapregulációs rendszer. A rendszer a kötőszövet, a hajszálér rendszer, és a környéki idegrendszer vegetatív idegvégződései által alkotott hármas kapcsolatán alakul. A szervezetben minden életműködés az alaprendszer önszabályozó képességének függvénye.
1968. Szentgyörgyi Albert igazolta, hogy a sejtszintű szabályozás során a sejtek bioelektromos kapcsolata meghatározó.
1970. Fritz Albert Popp és munkatársai (Marburgi Egyetem) bebizonyították, hogy az élő szervezet sejtjei képesek a fény (biofotonok) felvételére, raktározására, és kisugárzására. Ez a fény biológia folyamatokat irányít. Ha az alapregulációs rendszer meghibásodik, akkor a szervezet megbetegszik. Bebizonyította, hogy a sejtek képesek kommunikálni egymással biofoton sugárzással egy átlátszó üveggel elválasztva is.
1979. William Ross Adey publikált a sejt- és szövetszinten végbemenő informatikai szelektivitásról. A sejtkommunikáció megvalósítását szolgáló jelszűrés az ún. biológiai ablakon keresztül megy végbe.

A frekvencia terápia története 1980-as évek után

1983. Herbert Frölich munkássága alapján kiderült, hogy az élő szervezet elektromágneses jeleire épülő diagnosztizálás számára elérkezett az idő.
1983. Tom Stonier (Bradfordi Egyetem) megállapította, hogy az információ és az anyag azonosak, az energián keresztül egymásba alakíthatóak, tehát az energia nem más, mint összesűrített információ.
1985. Fritz Albert Popp (Kaiserslauterni Egyetem) munkássága során bemutatásra került az élő sejt ultra-alacsony foton emissziója. Bizonyításra került, hogy az élő rendszerek között elektromágneses természetű irányító folyamatok a meghatározóak.
1992. Mae-Wan Ho (Institute for Science in Society) a genetikus biokémia doktora fedezte fel, hogy a sejtek minden biokémikus folyamatát megelőzi egy elektromágneses aktivitás.
1994. Sergei Barsamian érzékeny komputerizált technikát alkalmazva az élő sejt citoplazma elektromágneses (EM) elváltozásait mutatta ki. Felfedezte, hogy a bioEM mezők valójában információ hordozók és közvetlenül szabályoznak és vezérelnek minden molekuláris vagy kémiai aktivitást egy biofizikai rendszerben. Készüléke képes volt kimutatni a kezdeti elváltozásokat, mielőtt a betegség klinikai vagy fizikai megjelenést mutatna.
1995. Cyril Smith, S Webb, H Pohl (Salford Egyetem) detektálják és igazolják az erytrociták közötti elektromágneses kölcsönhatásokat, és bemutatják, hogy a belső elektromágneses mezők aktivitása akkor a legnagyobb, amikor a sejt anyagcsere folyamata zajlik.
1995. Önálló biofizikai alkalmazott tudományág a biológiai rendszerek szervezési és kommunikációs folyamatainak vizsgálata.

 

Royal Raymond Rife, Rife készülék, frekvencia terápia, frekvenciaterápia

Rife készülék

 

A rádiófrekvenciás rezonancia (RFR) vagy más néven frekvencia terápia működési elve

A rádiófrekvenciás rezonancia (RFR) eljárása hasonló elv alapján működik, mint az NMR vagyis a Nuclear Magnetic Resonance, csak az utóbbi eljárás a mágneses térben vizsgálja a rezonanciát. Az RFR eljárás csak a rádiófrekvenciás jel rezonanciáját használja fel vizsgálódásra. A mágneses rezonancia alapelvét 1946-ban fedezte fel Felix Bloch és Edward Mills Purcell, amelyért 1952-ben fizikai Nobel-díjat kaptak. Az orvosi képalkotás céljából ezt a technikát a század végéig sokan továbbfejlesztették, és még napjainkban is folyik a kutatás. Miközben az MRI (Magnetic Resonance Imaging) eljárások az orvosi gyakorlatban már általánossá váltak.

Az RFR eljárás nem atomi képalkotó rendszer, alapját az képezi, hogy a szervezetbe került alacsonyabb rendű, biológiai objektum, pl. kórokozó rezonálni képes egy frekvenciagenerátor által kibocsátott neki megfelelő kvantumú, rezgésszámú és amplitúdójú rádiófrekvenciás szinuszos jelre. Így a rezonáló DNS jelenléte alapján felismerhető a mikroorganizmus és szükség esetén a megfelelő kvantum energia
segítségével, amit felvenni képes, elpusztítható a saját rezonanciáján.

Milyen rádiófrekvenciás tartományt használ az RFR készülék?

Az alacsonyabb rendű mikroorganizmusokat vizsgáló RFR technika a frekvencia generátor 200-1200 KHz tartományát használja. A csatlakozó perifériák pedig az interferencia fizikai elven alapulva jelzik, kimérik a mikroorganizmusok rezonancia frekvenciájának sávjait. Erre az ad lehetőséget, hogy a vírusok, baktériumok, alacsonyabb szervezettségű gombák DNS-ének rezonancia sávja jóval alacsonyabban található, mint a lényegesen bonyolultabb DNS szerkezetű magasabb szervezettségű lényeké. A DNS láncon tovafutó elektron tehát úgy funkcionál, mint egy rezgőkör. A rezonancián pedig, mint ismeretes megváltozik a rezgőkör ellenállása, és az áramkörben feszültségesés következik be. A rádióhullámok képesek behatolni minden szövetbe. Így olyan helyen is elpusztíthatják a vírusokat és a baktériumokat – a rezonáló mikroorganizmusokat – ahol más módszerrel (antibiotikumokkal és kemoterápiás szerekkel) ez nem lehetséges. Így például az agyba, ahová a vér-agy gát miatt nehezen hatolnak be a még az egyébként hatásos antibiotikumok is, és nem tudnak kialakítani bakteriostatikus vagy baktericid koncentrációt.

 

Mikor javasolható a frekvencia terápia?

1. Vírus fertőzés esetén, amikor nincs megfelelő hatékony vírusölő szer.
2. Baktérium fertőzés esetén, ha antibiotikumokra rezisztens törzzsel történt a fertőzés.
3. Ha csak bakteriostatikus állapot érhető el az antibiotikumokkal, és a baktériumnak hosszú az életideje, akkor az antibiotikummal egy időben lehet alkalmazni az RFR kezelést.
4. Ha gombás fertőzésre nincs megfelelő adekvált kezelési lehetőség.
5. Ha parazitás fertőzés esetén a fejlődési alakok nem ölhetők el a különböző szövetekben antiparazita szerekkel.

 

Fontos tudnivalók a frekvencia terápiával (Rádiófrekvenciás Rezonancia Vizsgálat – RFR) kapcsolatosan

Konraindikációk, figyelmeztetések 1.

1. Minden feltüntetett frekvencia helyén akár 15-20 másféle kórokozó frekvenciája is lehet, és a klinikumnak kell eldönteni (klinikai tünetek ás laborvizsgálatok alapján) hogy melyik kórokozóval azonosítható a rezonáló objektum. Ez azt is jelenti, hogyha valakinek a HIV vírus frekvencián van rezonanciája, akkor cseppet sem biztos, hogy HIV fertőzött, mert azon a frekvencián lehet számtalan más mikroorganizmusnak a rezonanciája is, és csak a hagyományos klinikai vizsgálatok dönthetik el a diagnózist, hogy valóban fennáll-e a HIV vírus fertőzöttség!
2. A fentiek alapján belátható, hogy az RFR módszer csak korlátolt mértékben alkalmazható diagnosztizálásra még a megfelelő szakmai háttér esetén is.
3. Nem szabad kezelni és vizsgálni rádiófrekvenciás rezonanciával: terhes nőket (ez különösen a terhesség első két hónapjában lehet kontra indikált), csecsemőket, szívritmus szabályzó készüléket viselőket csak kardiológus jelenlétében célszerű vizsgálni, vagy kezelni. Az új típusú készülékeknél már nem lép fel zavar.
4. Az RFR módszert elsősorban azoknak a betegségeknek a kezelésére ajánlom, amelyeknek a kórokozói vírusos eredetűek, vagy antibiotikumokkal szemben rezisztenssé vált baktériumtörzsek, így más módon gyógyításuk nem lehetséges. Az RFR kezelés alkalmasnak látszik a krónikus betegségek kezelésére amelynek hátterében T és B lymphocyta vírusok, mycoplasmák, Epstein-Barr vírus és hasonló más kórokozók állnak, amelyeket a hagyományos gyógyászati módszerekkel nem lehet eliminálni.

Konraindikációk, figyelmeztetések 2.

5. Előfordulhat nagyon ritkán egyéni intolerancia a kezeléssel szemben, ilyenkor nem szabad erőltetni az RFR kezelést.
6. Csak bevizsgált és jól működő készülék használható RFR kezelésre, ami biztosan nem tartalmaz humán frekvenciákon felharmonikus hullámokat.
7. A kezelés nem helyettesíti a hatásos antibiotikus kezelést, amikor ez csak lehetséges az antibiotikum adása az elsődleges.
8. RFR kezelést a gyakorlatban kell elsajátítani, mert krónikus betegségekben nagyon fontos a kórokozók a kórokozók leirtásának sorrendje, ellenkező esetben eredménytelen maradhat a a kórokozók eliminálása. Elsőnek kell kiírtani az immunválaszt gátló ágenseket, mint pl. a human T lymphocíta vírusokat, mycoplasmákat Epstein-Barr vírust és a hozzájuk hasonlókat, csak azután lehet a “krónikus betegségeket okozó” speciális kórokozókat leirtani, vagy autoimmun betegségeknél a biológiai kaszkádot kell átvágni például szteroiddal.
9. Általában a kezeléseket addig kell folytatni, míg az ellenőrző mérések során a kezelés után legalább 48-72 óra elteltével nincs rezonancia, de kivételek vannak, amikor sokkal hosszabb időn keresztül, akár egy-két éven át kell az időszakos ellenőrző vizsgálatokat folytatni, mint pl. a Lyme kórban, aminél a vegetatív alakokból újra “felébredhet” a betegség.
10. Az irtást addig kell folytatni, amíg a kóros rezonancia megszűnik (már nem jelez a műszer) és ezt ismételni kell a kórokozó életciklusától függő időközönként. Néhány mikroorganizmus esetében hosszabb ellenőrzési idő szükséges, mert a kórokozóknak vagy vegetatív alakjai vannak, amikből “feltámadhat” mint pl. a Borelliák, vagy a humán DNS-be beépülve, onnan ismételten előjönnek, mint pl. a retrovírusok.11. A visszaellenőrzés elmulasztása a kórokozók ismételt elszaporodásához vezethet.

Konraindikációk, figyelmeztetések 3.

12. Néhány betegség kórokozója a betegség kifejlődése előtt már kimutatható, így a kórokozóknak az időben történő elpusztításával a betegség kifejlődése meggátolható, tehát a betegség megelőzhető. Pl. a daganatos betegségeket okozó vírusok már 10-20 évvel a daganat megjelenése előtt jelen lehetnek, de mivel a kialakuló daganatsejteket az immunrendszer eliminálja, a daganat nem tud kialakulni. Amikor azonban human lymphocyta vírussal, vagy mycoplasmával fertőződik a szervezet, akkor az immunválasz elmarad, és a daganat kifejlődhet. Hasonló a helyzet pl. a cukorbetegség egy formájának a kialakulásával, mely  mindaddig nem jelenik meg, ameddig a szervezet immunválasza vissza tudja szorítani a Coxsackie vírus B4-et.
13.Daganatos betegeket nem szabad kezelni akkor, ha a daganat szétesése veszélyhelyzetet idézhet elő, pl. bél, vagy gyomor perforáció, tödővérzés, agynyomás fokozódás, amely beékelődéshez, ezen át halálhoz vezethet. Ez azt jelenti hogy csak azokat a tumoros betegeket szabad elkezdeni kezelni. akiknél a CT, MRI, PET scan alapján nem várható veszélyes szövődmény a daganat szétesésekor, amit a tumor nagysága és lokalizációja határoz meg. Így az inoperábilis vagy végstádiumos betegek kezelésére az RFR technika nem alkalmas!
14. A különösen fertőző kórokozók csak úgy irthatóak ki a családokból vagy egyéb közösségekből, ha mindenkit egy időben kezelünk. Ilyen pl. a herpesz vírus, amelynek az irtását ha különböző időben végezzük a közösség tagjain, akkor úgynevezett pingpong hatás jö létre és visszafertőzik egymást.
15. A könyvben felsorolt frekvenciaértékek nem helyettesítik a pontos rezonancia interferencián alapuló RFR bemérést, ezek csak tájékoztató jellegűek, hogy merre kell keresni a kóros rezonanciákat. Amikor egy számérték és nem tól-ig határ van megadva, annak az a magyarázata, hogy azokban az esetekben nem áll rendelkezésre elég adat a rezonancia kiterjedésére. Ebben az esetben általában +- 2 érték lehet az irányadó. Az antibiotikum rezisztencia kialakulásánél általában megnő a frekvencia. Az RFR kezelés hatására a célobjektumok sérülésekor a frekvencia rezonancia alacsonyabb lesz, mert a a DNS “tekercs” megnyúlik, a szakadáskor pedig a rezonancia teljesen megszűnik a vizsgált frekvencián.

Konraindikációk, figyelmeztetések 4.

16. A mikroorganizmusok eliminálását legalább 2 Khz széles sávon kell végezni, mert különben a mikroorganizmus gyakran kitér a rádiófrekvenciás jel elől, (“arrébb hangolja magát”), de ha 4-6 Khz-nél már szélesebb a sweep-jel, akkor lecsökken az írtás hatékonysága, és jelentősen megnő a kezeléshez szükséges időtartam.
17. A normál baktérium flóra, ami a külvilág felé vezető kapukban, vagy a bélrendszerben található, károsodhat az RFR kezelés hatására, ha a kórokozó frekvenciája megegyezik a valamelyik normál flórához tartozó baktériuméval. Ilyen esetekben a “baráti baktériumokat” vissza kell telepíteni.
18. Az RFR kezeléstől függetlenül kialakult normál flóra hiányt, mint amilyen pl. a kórokozók hatására keletkezik, szintén pótolni kell a hüvelyben, a bélrendszerben, és lehetőleg más helyeken is, A bélben ehhez olyan készítményt célszerű használni, ami legalább 4-5 féle Acidophilus és 4-5 féle Bifidus fajt is tartalmaz. A gyermekeknél fontos, hogy ezek között legyen Bifido baktérium infantum is, amelynek hiánya részt vehet pl. a
tej allergia kialakulásában.

 

 

Mágneses rezonanacia vs. Rádiófrekvenciás rezonancia

A Nuclear Magnetic Resonance (NMR) vizsgálat az orvostudomány számos területén az utóbbi 20 évben rohamosan elterjedt, ezzel szemben a Rádió Frekvenciás Rezonancia vizsgálat (RFR) mégcsak közismertté sem vált.

Az RFR terápiás kísérleteinek korai próbálkozása már Rife-nál megtalálható, aki az 1920-as évek körül klinikai kezeléseket is végzett, amelyről több könyvet írt.  Az évszázad utolsó évtizedében ez a technika főként a paramedicinális, vagy alternatív medicinában fejlődött, mint egy mostohagyermek!

A rádiótechnikában a rezgőkörök, tekercsek rezonancia frekvenciáját Grid-dip mérővel mérik, a biológiai rezonanciák mérésére több módszer is felhasználható. Hulda Clark tesz kísérletet arra, hogy a rezonancia frekvenciákat elektromos úton bemérje, az erre a célra kifejlesztett szinkrométerével. Különböző biológiai objektumoknak: vírusoknak, baktériumoknak, gombáknak és parazitáknak megmérte a rezonancia frekvenciáját, amelynek alapján könnyen meghatározta a patogénekre jellemző frekvencia rezonancia tartományt az élő szervezeten belül is.

 

AZ RFR módszer előnye

Az RFR elektrotechnikai módszer előnye még, hogy non invazív jellegű vizsgálat. A mai korszerű elektronikához szokott orvosi társadalom azonban nem tudta befogadni Clark amatőr kivitelű szinkrométerét, mert az nem felelt meg a korszerű orvostudomány vizsgáló módszereivel szemben támasztott alapvető követelményeknek. De ez nem azt jelenti, hogy a mérés elve nem helyén való, és hogy a módszer lényege nem állja ki a
tudományos kritikát, vagy a tudományos fizikai háttér hiányozna. Csupán arról van szó, hogy egy megfelelően korszerű, elfogadható szinkrométer (rezonancia detektálására szolgáló műszer) kifejlesztésével a  metodikát is elfogadhatóvá lehet és kell is tenni, az objektíven gondolkodó kutatók és terapeuták számára.

Az RFR módszer alkalmas a laboratóriumi objektumok vizsgálatára, így köpet, vizelet, széklet és punktátum. Másrészt bizonyos feltételek betartása mellett a kórokozók egész szervezeten belüli gyors  meghatározására is, aminek a járványügyi jelentőségét kell főleg kihangsúlyozni. A módszer egyaránt alkalmas a humán és az állatgyógyászati felhasználásra.

Az RFR vizsgálati módszer lényege, hogy egy rádiófrekvenciás generátor fel- és alharmonikus hullámtól mentes, egy-két voltos tiszta színusz jelet állít elő. Ennek hatására, ha a tesztobjektumban rezonancia van, akkor ezt a szinkrométer kimutatja. A biológiai objektum rezonancia-frekvenciája, vagyis az a frekvencia, amelynél a biológiai objektumban rezonancia jel keletkezik meghatározója a szerkezetnek. Így minden
vírusnak, baktériumnak, gombának és parazitának egyedi sajátsága, vagyis fajtára jellemző bélyege.

Nagy kincs: a frekvencia táblázatok

Ez azt jelenti, hogy a rezonancia-frekvencia mérésével a kórokozók meghatározhatók, akár egy másik biológiai objektumban is, emberben vagy állatban. Mivel a mérés gyors, csak pár másodpercet vesz igénybe, alkalmas nagy mennyiségű szűrővizsgálat elvégzésére. A módszer további fejlesztéssel akár szemiquantitatív módszerré is tehető. Az irodalomban és az interneten is számos különböző frekvencia táblázat található, mely adatoknak csak egy része alapul rezonancia-frekvencia meghatározáson. A világ számos országában működnek olyan – főleg magán – klinikák, ahol elektromos frekvenciával való diagnózist és kezelést, mint új alternatív módszert alkalmazzák.

A különböző kórokozók specikfikusan elpusztíthatók a rezonancia frekvenciájuknak megfelelő hullámmal, ennek alapján lehet használni sz RFR-terápiát, mint új technológiát.

Ki mondaná ma azt, az NMR-re, hogy alternatív vizsgálati módszer? Mi úgy gondoljuk, hogy az RFR is néhány éven belül a klasszikus orvostudomány rutin vizsgáló módszerei között kap helyet, és használata széles körben el fog terjedni.

 

Források, felhasznált irodalom, publikációk:

 • dr. Ábrahám Lajos
 • Rádió frekvenciás rezonancia vizsgálata – Vértesi Csaba PhD. és R. R, Rigler MD., MS., MPH.
 • Vértesi Csaba dr.: Infectious Disease Treatment with Radio Frequency Resonance. First Edition. Washington, 2005. 315 p.
 • Rife, R. R.: Rife Research Laboratory Manual 1920 – 1946.
 • Rife, R. R.: The Rife Scrapbook, 1920 to 1971, Contains some 400 publications about Rife and his research.
 • Rife, R. R, – Kendall, A. I.: Observations on Bacillus Typhosis in its Filterable State, 1931, Calif. & Western Medicine., Vol 35.6, 450 St., S. F. , Ca.
 • Rife, R. R.: Communications to the Author, information from 1920 to 1971 as an associate, employee, and confident regarding his work and research and development in the medical fields.
 • Rife, R. R.: Bacteria, presented 4-28-39, Northwestern University Medical School.
 • ife, R. R.: The Filterable Virus of Carcinoma and Sarcoma, presented, 4-26-39, at Northwestern University Medical School of Chicago, IL.
 • Clark, R. H.: The Cure for All Disease 1995 ISBN 1-890035-01-7
 • Clark, R. H.: The Cure for All Cancers 1995 ISBN 1-890035-00-9
 • Clark, R. H.: The Cure for HIV and AIDS 1995 ISBN 1-890035-02-5
 • Garvey, J, Energy Medicine Clinic 465 Crooked Creek Rd. Black Mountain, N.C. 74-669-7762 (Internet)
 • Master Rate Seet Guidelines (Internet)
 • Boehm, C.: A Look at the Frequencies of Rife-related Plasma Emission Devices (Internet)
 • Table of Rife Device Frequency Codes VS. Actual Frequency (in Hz)
 • Crane Frequencies (Internet)
 • The Consolidates Annotated Frequency List CAFL .txt at www.mindspring.com (Internet)

 

 

Kattints ide a frekvencia terápiával kezelő szakértőkhöz!

 

A szerző