Barion Pixel

Van-e olyan, hogy gyors regenerálódás, ha nincs sok időd?

Popper Péter ezt mondta.

“Ha én ördög lennék, és megbízást kapnék egy még nagyobb ördögtől, hogy tegyem tönkre az Isten által teremtett világot, pontosan azt csinálnám, amit most az ember: siettetnék.

Gyorsítanám a fejlődést, az élményeket, az információkat, a történéseket, az érzelmi hatásokat, és mint tehetséges Sátán, pörgetni kezdeném a világot.

És addig pörgetném, amíg ennek a pörgésnek a sebessége meghaladja az emberi agy élmény-feldolgozási képességét, az emocionális teherbírását. Amíg minden tönkre nem megy.”

Ebből mi következik?

körhinta

Első lépés

Túl sokat szeretnénk egyszerre. Sok élményt, sok látnivalót, sok történést, sok versenyt, sok küzdelmet, sok szerzést. Mindenből túl sokat.

Ezért arra a kérdésre, hogy milyen regenerációs technikák léteznek arra, hogy gyorsan regenerálódjunk, az a válasz, hogy LASSÍTS!

Ne akarj gyorsan regenerálni, mert megúszós technika nincsen!

A saját életedet, globálisan, egészében véve kell átgondolnod, elvágva a gyorsítás okait és gyökereit. Ehhez idő kell!

Végig kellene gondolnod, hogy hová és miért rohansz?

Mit szeretnél ezáltal elérni?

Mi a célod vele?

Mi a motivációd?

Nem lenne-e üdvösebb megállni és gyönyörködni egy szál virágban?

Nem kéne-e levenni a válladról a sok terhet?

Nem kéne-e meghúzni a határokat, racionalizálni a feladatokat?

meditálás, egyedül, énidő, relaxálás, meditáció

Második lépés – A modern ember 10 perces meditációja

Ha végképp elúsztál, és nem látsz ki belőle, akkor érdemes megtanulni néhány technikát, mellyel talán elviselhetőbb a hétköznapok sűrűsége.

Gyors regenerációra törekedve érdemes olyan meditációs technikákat alkalmazni, amelyek segítenek lazítani, pihenni és feltöltődni rövid idő alatt.

Az alábbi meditációs technikák közül választhatsz

Légzőgyakorlatok

A mély légzés segít ellazulni és csökkenti a stresszt. Próbáld ki a hasi légzést, amikor a hasadat feszíted ki lassú, mély lélegzésekkel. Ezzel csökkentheted a szívverést és a stresszszintet. Koncentrálj a has emelkedésére és süllyedésére! Ülj csendesen, behunyt szemmel!

Testtudatosság meditáció

Ülj le kényelmesen, és koncentrálj a tested különböző részeire, hogy észleld a feszültséget vagy a fájdalmat. Próbáld meg megfeszíteni, majd ellazítani ezeket a területeket.

Vizualizáció

Képzelj el egy gyönyörű, nyugodt helyet, ahol teljesen pihenhetsz. Képzeld el, ahogyan körülvesz a nyugalom és a harmónia.

Mantra meditáció

Válassz egy egyszerű szót vagy mondatot, amit ismételgetsz magadban, miközben meditálsz. Ez segíthet lecsendesíteni az elmét és koncentrálni a jelen pillanatra.

Progresszív izomlazítás

Fokozatosan lazítsd el az izmokat a tested különböző részein, kezdve a lábaidtól és haladva felfelé egészen a fejedig. Ez segít csökkenteni a testi feszültséget.

Hangmeditáció

Hallgass meg egy nyugtató zenét vagy természeti hangokat, amik segítenek ellazulni és regenerálódni.

Gyors meditáció

Ha nincs sok időd, próbálj meg egy rövid, 5-10 perces meditációt. Ülj le kényelmesen, zárd be a szemedet, és próbálj meg teljesen befelé figyelni. Ha külső zajt hallasz, csak az arra adott belső reakcióidat figyeld!

 

Ezek csak néhány példa a gyors regenerációt elősegítő meditációs technikákra.

Fontos megjegyezni, hogy mindenki más, így kísérletezz ezekkel a módszerekkel, és találd meg azt, ami a legjobban működik számodra.

Rendszeres gyakorlással a meditáció hozzájárulhat a stressz csökkentéséhez és a gyorsabb regenerációhoz.

És végezetül…

Mit tegyél, ha 10 perced sincs meditálni?

 

Nincsen időd 10 percet mediálni? Akkor térj vissza az “Első lépés” fejezethez! És Meditálj leglább egy fél órát!

A szerző