Barion Pixel

A mostani gyógyító kvíz egy nagy hatású NŐI GYÓGYÍTÓRÓL szól. Először egy hosszú leírást adunk erről a máig nagyon nagy hatású és képességű női gyógyítóról. Egy olyan korban élt, amikor a nők tudása még egyáltalán nem volt elfogadott. Magas szintű kvalitásai azonban egyedülálló módon a leghíresebb gyógyítók közé repítették. Ehhez azonban messze túl kellett szárnyalnia kora férfi gyógyítóit. Hatása máig él, könyveit máig idézik. Ki lehet ő?

Gyógyító kvíz egy női gyógyítóról

1098-ban született Bermersheimben, a család tizedik, utolsó gyermekeként. Szülei már születésekor Isten kegyelmébe ajánlották.

8 éves korában került Jutte Sponheim grófnőhöz, ahol elsősorban zsoltárokat tanult.

A disibodenbergi remetelakban a latin nyelv oktatása a vallási szövegekre korlátozódott.

Ebből a remetelakból alakult ki később a Benedek-rendi apácák kolostora.

Születésétől fogva beteges és gyenge volt, azonban látomásain keresztül betekintést nyerhetett a természet rejtett titkaiba.

Éjjel-nappal, anélkül, hogy extázisba esett volna éberen élte meg a vízióit. Számára ezek a látomások természetesek voltak.

Tizenöt éves korában tudatosodott benne, hogy másoknak ezekben a víziókban nincs részük. Ettől kezdve mélyen hallgatott róluk.

43 éves korában a következő “megbízatást” kapta:

“Te, gyarló ember, ki porból lettél, és porrá leszel, jegyezz fel mindent, amit látsz és amit hallasz!… De ne azt írd le, amit Te vagy egy másik ember jónak tartasz, hanem azt, amit a mindent látó és rejtelmes titokzatosságában mindent elrendező akaratának felel meg.”

 

Innentől tehát a saját megjegyzései nélkül kellett lejegyzetelnie a látomásait. Mivel azonban nem tudott eléggé jól latinul, felkért egy disibodenbergi szerzetest, akit már korábban is beavatott különleges élményeibe, hogy legyen a titkára.

Az 1147-1148-ban megrendezett trieri zsinaton III. Jenő pápa is elismerte a látnoki képességeit.

A gyógyító szerek alkalmazását tekintve gyógymódjai átfogó jellegűek, komplexek. Különféle terápiás módszereket fog össze egy egységes, egyedi gyógymóddá, amely magában foglalja a gyógynövényekkel és a drágakövekkel való gyógyítást, a balneoterápiát, a pszichoterápiát, a diabetikus eljárásokat, a hőkezelést és ok más eljárást is. Gyógymódjai közé tartozik a betegségek tudati hátterének feltárása is.

A modern kor számára egy orvos, Dr. Gottfried Hertzka “fedezte fel” újra ezeket a gyógyító eljárásokat. Ő hozta a középkori feljegyzések alapján újra nyilvánosságra ezt az alternatív gyógymód rendszert.

 

Ki lehet ez a nagy gyógyító? Tedd próbára a tudásodat a gyógyító kvíz játékunk segítségével!

 

 

SZERETNÉL MÉG JÁTSZANI? TOVÁBBI KVÍZEKHEZ KATTINTS IDE!

A szerző