Barion Pixel

Termésnövelő anyagok környezettudatosság, ökológiai gazdálkodás.

A világban történő változások egyre inkább arra figyelmeztetnek minket, hogy az eddigieknél sokkal nagyobb mértékben kell foglalkozunk környezetünk védelmével, óvásával.

A környezetvédelem mellett azonban szükséges, hogy a megtermelt növények mennyisége ne csökkenjen drasztikusan, hiszen a népességszám összességében folyamatosan növekszik.

Ezzel együtt az általuk elfogyasztott, felhasznált élelmiszerek száma is emelkedik.

A mezőgazdaságban már sok-sok éve jelen vannak a különböző, termelésnövelő anyagok, amelyekkel növelni lehet a mennyiségeket is, ezek azonban sajnos nem minden esetben környezetbarát termékek, anyagok.

Sokan sajnos talán még most sincsenek tisztában azzal, hogy az ökológiai gazdálkodásban is léteznek használható termelésnövelő anyagok, amelyek alkalmazhatók a gazdálkodás élénkítésére.

Ezek minél szélesebb körű megismertetéséhez készült el az alábbi kiadvány.

 

Ökológiai gazdálkodásban használható termésnövelő anyagok

A kiadvány célja, hogy áttekintést adjon az ökológiai termelésben felhasználható termésnövelő anyagokról.

A cél – 2030-ra az agrárterületek 25 %-os ökológiai átállítása – eléréséhez a technológiai ismeretek bővítése szükséges.

A növénytermesztés alapja a talaj, és azon keresztül a növények tápanyagellátása. Ezért szükséges az egyébként felhasználható anyagokra vonatkozó ismeretek rendszerezése.

A friss istállótrágyán kívüli termésnövelőknek különböző egyéb hazai vagy EU-s jogszabályoknak is meg kell felelniük.

Az ökológiai termelésben használható termékek listáira az öko rendeletnek és a hazai követelményeknek megfelelő termékek kerülhetnek fel.

A kiadványban a felhasználható termékeket nem az engedélyezési háttér logikája alapján csoportosították, hanem igyekeztek a mezőgazdasági termelő által könnyen átlátható, gyakorlatias csoportokat létrehozni.

 

fenntartható fogyasztás, környezetvédelem, zöldfelület

 

Termés növelő anyagok kiskertekben

A kiadvány elsősorban a nagyobb mezőgazdasági tevékenységet végzők, őstermelők, gazdálkodók számára készült.

Érdemes azonban kézbe venni, megismerkedni vele azoknak is, akik otthon folytatnak kisebb-nagyobb területen termesztést.

Ha nem is azonnal, de fokozatosan bevezetve a talajvédelemmel egybekötött termésnövelő anyagokat a kiskerti ökológiai gazdálkodásban is nagy sikereket érhetünk el.

Érdemes megosztani a kiadvány letöltésének lehetőségét, valamint a kiadványban szereplő ismereteket szomszédokkal, családtagokkal ismerősökkel, így folyamatosan egyre csökkenthető a talajba kerülő mesterséges anyagok negatív hatása is.

 

 

ITT TÖLTHETED LE AZ INGYENES KIADVÁNYT!

A szerző