Barion Pixel

Az arcjóga gyakorlatok a teljes arcon óriási változást képesek előidézni. Frissebbnek, üdébbnek látszunk majd tőle, hosszú távon pedig jelentősen csökkenti a ráncokat. Hogyan lehetséges ez?

Területről-területre haladva megvizsgáltuk a homlok területét. Arra kerestünk megoldást, hogyan lehet simává varázsolni, rájőve arra, hogy a ránctalanítás alappillére a lazítás.

A homlok után, most a szem és a szemkörnyék területét „vasaljuk ki” és lépéseket teszünk annak érdekében, hogy sugárzó, csábító legyen a tekintetünk.

Felkészültél? Kezdhetjük?

Az arcjóga gyakorlatok első lépése: teszteld a szemkörnyék területét!

A szem a lélek tükre. Egy tekintettel elvarázsolhatunk, de meg is „ölhetünk” bárkit.

Tudtad azt, hogy a szem és a szem környékének állapotából nagyon sok minden kiolvasható?

A szemed utal az egészséged állapotára, a bőröd típusára és arra is, hogy mi zajlik a lelkedben.

A szem környékén jelentkező ráncok az első jelei az öregedési folyamatnak. Mi nők pedig nagyon kényesek vagyunk a ráncainkra, főként, ha azok időnap előtt jelentkeznek (és a ráncok mindig időnap előtt jelentkeznek).

Ahhoz, hogy lásd, honnan indulsz, mérd fel a szemkörnyéked állapotát.

Ezt egy egyszerű, tükör előtt elvégezhető teszttel megteheted a következőképpen:⠀⠀⠀⠀⠀⠀

  1. Mosolyogj!! Nézz a tükörbe – Vannak ráncaid? ⠀

Az esetek nagy többségében „igen” a válasz, ami rendben van!  A ráncokat, amiket látsz, kifejező vonalaknak hívják és teljesen normális, hogy mosolygás közben ráncolódik a szemkörnyék területe.

  1. Most NE mosolyogj! Maradt még ránc a szemed alatt? ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Ha a válasz „nem”, akkor gratulálok! A szemkörnyéked teljesen rendben van!

Azok közé a szerencsések közé tartozol, akiknek a továbbiakban a ráncok megelőzésére szükséges fókuszálni. Ez azt jelenti, hogy megfelelő ápolással, a homlok és szemkörnyék izmok lazításával ez így is fog maradni hosszú ideig. ⠀⠀⠀⠀

Ha „igen” a válaszod, akkor itt az ideje, hogy arcod ezen területe több figyelmet kapjon.

A szem körüli bőr 10-szor vékonyabb, mint az arc többi részén, és ezért ez a terület extra ápolást igényel.

De hogyan és mivel is kezdd az arcjóga gyakorlatok sorát?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Azt már talán tudod, ha sokat ráncolod a homlokod, az a homlokizom feszültségéhez vezet és ez felelős a megereszkedett szemhéj, szem alatti táskák és szarkalábak kialakulásáért is.

Ezért nagyon fontos megérteni, hogy nincs olyan, hogy az arcnak csupán azt az egy területét lazítjuk, dolgoztatjuk meg, ahol változást szeretnénk elérni. A látványos változáshoz az arc összes izmát edzeni kell! Ha kiemelten egy területen szeretnél rövid idő alatt szembetűnő eredményt, akkor a problémás területre több gyakorlatot kell végezni, de nem szabad elhanyagolni a többi izmot sem.

Ahhoz, hogy megakadályozzuk a szemkörnyék ráncainak kialakulását vagy a már meglévők mértékét csökkentsük, lazítanunk kell a körkörös szemizmot, vissza kell állítanunk annak természetes hosszát. Hiszen, ha ez az izom feszültség alatt van, nem csak szarkalábakat és táskákat okoz, de felelős a megereszkedett szemhéj kialakulásáért is.

Ebben a videóban három olyan, az arc egész területét ellazító technikát találsz, ami mind támogat abban, hogy csábító legyen a tekinteted.


Az arcizmok és a körkörös szemizom lazításán túl, fontos, hogy az arc vér- és nyirokkeringést fokozása, a bőrtípusnak megfelelő kozmetikumok használata és nem utolsó sorban a legalább 6 óra alvás.

anya, szeretet, vidám, boldog, elég jó szülő

Lelki háttér

A szem környékén lévő ráncok, a szem alatti táskák és karikák megszüntetéséhez, a megereszkedett szemhéj kezeléséhez jelentős hozzájárulás lehet, ha a rendszeresen végzett arcjóga gyakorlatok mellett megvizsgáljuk az egyes panaszok lelki hátterét is.

A duzzadt szemek, a megereszkedett szemhéj, a táskák a szem alatt a szomorúság jelei. Arra utalnak, hogy sírni tudnék, de visszatartom a könnyeimet, el akarom zárni a fájdalmam, nem mutatni azt. A szemhéj védi a szemet, amikor becsukjuk a szemünket kivonjuk magunkat a világ forgatagából és csak a belső világunkra figyelünk.

Arra is utalnak, hogy egy olyan helyzet vagy személy van az életünkben akitől vagy amitől menekülni szeretnénk, vagy nincs bátorságunk szembenézni vele, ezért inkább „becsukjuk” a szemünket.

Mi az, amit nem szeretnél látni? Mivel nem vagy hajlandó szembe nézi? Milyen félelem tart fogva? Milyen gyász van benned, amit még nem sirattál el? Mi lenne, ha tágra nyitnám a szemem és beengedném az Univerzum szépségeit? Mi lenne, ha el kezdeném áramoltatni az érzelmeimet, hagynám őket felszínre törni?

Tedd fel magadnak a fenti kérdéseket, akarj rájuk választ kapni miközben a gyakorlatokat végzed.

testápoló, krém, természetes kozmetikumok

Kozmetikumok

A lelki háttéren túl fontos említést tenni a bőrtípusnak megfelelő kozmetikumok használatáról is.

Sajnos nagyon sokan nem ismerik vagy nem jól ismerik a bőrüket, így nem azt adják neki amire szüksége van. A szem alatti sötét karikák például kezeletlen bőrérzékenységre utalnak. Ez azt jelenti, hogy bár a bosszantó sötét karikák eltüntethetők lennének, mégis ott maradnak, azzal magyarázva meglétüket, hogy örököltem, nem tehetek ellenük semmit.

Pedig lehet tenni. Ha a bőrérzékenység megfelelő hatóanyagokkal kezelve van a karikák is eltűnnek rövid időn belül. Ez a folyamat rendszeresen végzett arcjógával felgyorsítható, és így nem csak a karikák szűnnek meg, de a tápláló hatóanyagoknak köszönhetően a bőr és a megjelenés is éveket fiatalodik.

Mint látható a plasztikai beavatkozás nélküli szépség és fiatalság megőrzés egy több tényezőből álló folyamat.

 

légzés, felszabadul

Helyes tartás és légzés

Az arcjóga tréningek során hangsúlyt fektetünk a helyes tartás és légzés elsajátítására, a nyakizmok valamint a homlokizom lazítására, a bőrtípusnak megfelelő kozmetikumok használatára és önmagunk megismerésére is.

Minden esetben az arc összes izmát megdolgoztatjuk, de a fókuszt az adott területre helyezzük.

A látványos eredmény elérése érdekében masszázsokkal, arcjóga gyakorlatokkal, rózsakvarcból készült gua sha kővel és az izmok lazítását elősegítő kinesiotape technikákkal is dolgozunk.

Az alábbi videókban kifejezetten a szem és szemkörnyék területére koncentráló gyakorlatsorokat ismerhetsz meg.

 

Kellemes grimaszolást!

 

A szerző