Barion Pixel

Daróczi Zoltán természetgyógyász nagyon sok embernek segített az egészségügyi problémáin felülkerekedni. Folyamatosan oktat, vizsgáztat ás tart oktatást, tanfolyamokat természetgyógyászat témakörében. Vele beszélgettünk.

Naturportal Magazin: Milyen területeken értél el ez idáig komoly terápiás eredményeket? Melyik természetgyógyászati terület személyesen a kedvenced?

Daróczi Zoltán:

Több, mint 35 éve tanulom a természetgyógyászatot.

Családi örökségként hozom a népi gyógyászattal való kapcsolatot. Az apiterápiát és azt a szellemiséget, ami a javasainkban, táltosainkban és más gyógyító embereinkben megvolt, de mára elvesző félben van.

Saját érintettség folytán a népi gyógyászat mellett, a jóga terápiában mélyültem el. Ezt követte a Hagyományos Kínai Orvoslás, majd a különböző, elme tudatosságot segítő mentális technikák. Nagyon jó eredményeket érek el energetikai hanggyertyázással összekötött mély, tudati oldásokkal. Mindezt akupunktúrás pontok kezelésével egészítem ki.

Daróczi Zoltán köpölyözés

Naturportal Magazin: Milyen témákban tartasz előadás sorozatot, tanfolyamokat, életmódtáborokat?

Daróczi Zoltán:

Előadásokat rendszeresen tartok különböző intézmények egészségnapjain. Tanfolyamokat tartok a természetgyógyászat különböző területein. Például természetgyógyász alapmodul, akupresszúra, thai jóga, masszázs, önismereti és szupervíziós napok.

Önismereti táborokat, elvonulásokat 1997. óta tartok minden évben 2-3 alkalommal.

Az alábbi gombokra kattintva érhetőek el információk:

ÖNISMERETI ÉLETMÓD TÁBOROK

 

KÉPZÉSEK

Daróczi Zoltán természetgyógyász, TÁDÉ fülgyertya

Naturportal Magazin: Vannak fejlesztéseitek is, pl. a TÁDÉ gyertyák és a „TöbbMintMéz” termékcsalád. Miben különleges a TÁDÉ gyertya?

Daróczi Zoltán:

A TÁDÉ gyertyák, használatával, mind az öt őselemet tudjuk egyesíteni a terápiás folyamatban. Alapanyaguk csak organikus méhviasz és tiszta lenvászon, valamint ellenőrzött esszenciális illóolajok. A gyertyázás tudatos, lélekre ható, hatékony technikáját külön energetikai képzéseken lehet elsajátítani. A pszichés feszültségek oldásában is nagy segítséget nyújt. A terapeuta tudatosságától függően mély, tudati blokkok is feloldódhatnak.

Akik érzékenyek a lelki és szellemi folyamatokra, mindazoknál megjelenik az öt őselem együttes, harmonikus alkalmazása és hatása. Segít elindítani a személyiségben lévő gátak, fájó, eltemetett emlékek oldódását és azok mélyebb szintű megdolgozását. Használata folyamán az energiák összegződnek, így a hatékonyság jóval eredményesebb. Akik összehasonlították más gyertyákkal, a TÁDÉ gyertyákat használják a későbbiekben.

KATTINTS IDE A TÁDÉ GYERTYÁKHOZ

 

Naturportal Magazin: Miben különlegesek a „TöbbMintMéz” termékek és mire használhatóak?

Daróczi Zoltán:

A „TöbbMintMéz” termékcsalád szabadalommal is védett eljárás alapján készül. Lényege, hogy nem a mézekhez adunk hozzá gyógynövényeket (bár az is jó) hanem a gyógynövények összetevői koncentráltan már eleve a méz részévé válnak. Így a terápiás hatóanyag tartalom többszörösére emelkedik. A méhek által előállított méhtermék együttesen hordozza a méz és a gyógynövények előnyös élettani hatásait. Megtalálhatóak benne a gyógynövény hatóanyagok és az illóolaj komponensek is.

Naturportal Magazin: Ha jól tudom, akkor van egy olyan méh termék, amit cukorbetegek is fogyaszthatnak. Mondanál erről néhány szót?

Daróczi Zoltán:

A zöld dió méhtermékek bizonyítottak humán klinikai vizsgálatokon is, ahol az éhgyomri vércukorszint szignifikánsan csökkent. A kezeltek testsúlycsökkenést tapasztaltak, és étvágyuk is mérséklődött. Ez lehetőségeket nyit az inzulinrezisztenciára hajlamos betegek kezelésében. E hatást hatékonyan egészítik ki az alga méhtermékek, melyek a thrombocita szám pozitív irányú emelkedését segítik elő. Ez a hematológiai, betegségek kezelésében is biztató távlatokat nyit.

PUBLIKÁCIÓK ITT ELÉRHETŐEK


Daróczi Zoltán természetgyógyász

Daróczi Zoltán természetgyógyász az elmúlt 35 évben folyamatosan fejlesztette tapasztalat alapú tudását, a természetgyógyászat különféle rendszereiben.

Tanult ősi, magyar gyógyítóktól, japán – indiai – kínai mesterektől. Több alkalommal járt távol-keleten. Hét szakvizsgával rendelkezik: AKU, AMM, BIO, ÉTT, FITO, FÜA, REF.

Alkalmazza a Pszichodráma, az NLP és a Fúziós Családállítás eszközeit is.

2003 óta vizsgáztatói és szakértői feladatokat is ellát.

Társszerzője a természetgyógyászok tankönyvének. Oktatott a PTE Integratív Medicina Tanszékén.

Oktatói munkássága elismeréseként hallgatói részt vehetnek a PTE Akkreditált HKO képzésein.

Alapító tagja a Magyar Integratív Medicina Szövetségnek (MIMSZ), munkássága elismeréseként alelnöknek választották.

Jelenleg a Természetes Gyógymódok Baráti Társaságának létrehozásán is dolgozik.

 

 

A szerző