Barion Pixel

Béky László természetgyógyász, Magyarország egyik legismertebb és a legnagyobb tiszteletnek örvendő természetgyógyásza. 9 tárgyból természetgyógyászati vizsgabizottsági elnök, folyamatosan tanítja az új generáció természetgyógyászait, és folyamatosan adja át a tudását a médián, rádión, televízión keresztül. Nagyon örülünk, hogy lehetőségünk nyílt vele interjút készíteni, és hogy ezen keresztül is átadhatja a tudását a jövő generációinak.

1. Naturportal: Kedves Tanár Úr! Hogyan telt a gyerekkora? Volt-e valamilyen jel arra, hogy ennyire meghatározó lesz a természetgyógyászat az életében?

Béky László:

Kicsiny gyermekkoromat – és ebben benne van a II. világháború is – Alsóvasdinnyepusztán töltöttem. Ez a szabad élet életre szóló alap élmény volt. Belső elhatározás vezetett az Orvostudományi Egyetemre, ahova helyhiány miatt nem vettek fel.

Így lettem agrármérnök és ebben a munkakörben több mint két évtizeden keresztül a saját bőrömön tapasztaltam, hogy nem az ember, hanem a természet rendje az Úr!

Agrármérnöki növényismeret birtokában a gyógynövények alkalmazása szinte gyerekjáték volt, hiszen a tudás nagy része már készen volt csak használni kellett.

dr. Oláh Andor természetgyógyász

2. Naturportal: Hogyan és minek a hatására fordult a természetgyógyászat felé? Hány éve praktizál és oktatja a természetgyógyászatot?

Béky László:

Az 1980-as évek második felében csatlakoztam a Dr. Oláh Andor vezette Magyar Természetgyógyászok és Életreformerek Tudományos Egyesületéhez, ahol Főorvos Úr felkért a hivatalos rendelés elkezdésére. Ez így közel 35 év tapasztalata! Ugyanitt kezdtem el az oktatást is, bioenergetikát, reflexológia gyakorlatot! A mai napig meghatározó szellemiséget innen származtatom.

Elsőnek vezettem be a reflexológiában a két láb egyszerre történő masszírozását. Elég nehéz volt elfogadtatni!

1991. óta saját rendelőmben szolgálok, az Aura Természetgyógyászati Gyógyító és Oktató Központban.

3. Naturportal: Kedves Tanár Úr 5 diplomával is rendelkezik… Hogyan alakult így az élete, hogy ennyire sokrétű tudásra tett szert? Miért pont ezeket a végzettségeket szerezte meg?

Béky László:

A két alap agrár és agrár szakmérnöki mellett, ha már természetgyógyász vagyok, felvettem Debrecenben a mentálhigiénikus, Pécsett az andragógus, majd az ELTE-n a szakpedagógus diplomát.

Így a testi-lelki alap ismereteim, tanácsaim és az oktatói tevékenységeim egyetemi diplomákkal van alá támasztva.

“Jó pap holtáig tanul”

 

4. Naturportal: Kik voltak a Mesterei, Tanárai, akiktől a legtöbbet tanulhatott az élete során?

Béky László:

 

Dr Szabó Lajos Atya Dr. Szabó Lajos lazariánus missziós Atya

dr. Oláh Andor természetgyógyász Dr Oláh Andor Főorvos Úr

Prof. dr. Török Szilveszter természetgyógyász Prof. Dr. Török Szilveszter

és az a sok-sok beteg, akik a rendelőben megfordultak.

Számos kitűnő orvos és egyéb diplomás tanítványom van, s közülük néhány bizonyos szakterületeken már többet tud, mint én, s így tőlük is tanulok!

Béky László természetgyógyász

5. Naturportal:  A természetgyógyászatnak szinte minden ágában otthonosan mozog, 9 természetgyógyászati terápiás módszer esetében vizsgabizottsági elnök is. Melyek ezek a területek? Vannak-e kedvenc területek ezek közül?

Béky László:

Vizsgabizottsági elnök vagyok az alábbi területeken. Akupresszúra,  Alternatív fizioterápia, Bioenergetika, Keleti mozgás és masszázs terápia, Fitoterápia, Fülakunktúrás addiktológia, Reflexológia, Szemtréning, Életmód tanácsadó és terapeuta.

Nem is lehet kedvenc terület, mindenkinél szinte mindent alkalmazok, amire szükség van, szerintem ez a sok szakág a végén egyként használható tudásban öszpontosul.

Legfontosabb azonban az egész élet lelki traumáinak feltárása, megbocsátás mindenkinek, új életcél kitűzése és az odavezető út megbeszélése.

Mindezeket a hit és a tudomány módszereivel!

Béky László természetgyógyász

6. Naturportal: Az Ön által nyújtott oktatás DUÁLIS rendszerben zajlik. Mit jelent ez pontosan?

Béky László:

Az elmélet mellett igen nagy hangsúlyt fektetek a gyakorlati ismeretek átadására! Ebbe a hallgatókat is bevonom!

Nagyon fontosnak tartom, hogy ne a vizsgán való megfelelés legyen a cél, hanem az életben használható tudást adjak a hallgatóknak, mert a nagy vizsga majd akkor lesz ha már gyakorló természetgyógyászok lesznek.

Béky László természetgyógyász

7. Naturportal: Miért tartja fontosnak, hogy az orvostudomány képviselőit is bevonja az oktatásba? Milyen állandó orvos és alternatív gyógyász partnerekkel működik együtt az oktatás során?

Béky László:

Szinte nincs olyan betegség, állapot, ahova ne lenne kitűnő személyi és szakmai kapcsolatom a szakorvosi karhoz.

Vannak korlátaim, ezeket ismerni kell. Ha beismerjük, akkor ne legyen szégyen segítséget kérni egy adott területen jobban jártas személytől.

A természetgyógyászat akkor lenne a megfelelő helyen kezelve, ha

orvos és természetgyógyász békében megférne egymás mellett és segítené egymás munkáját.

Nem az ellenségeskedés lenne a cél.

Nálam ez a lehető legjobban megvalósul mind az okatás mind a rendelés folyamán.

Béky László természetgyógyász

8. Naturportal: Mit jelent életfilozófiája szempontjából, hogy munkáját a keresztény értékrend és az ősi keleti vallási-filozófiai rendszerek alapozzák meg? Hogyan segítik ezek a rendszerek a páciensek kezelésében, illetve az oktatásban?

Béky László:

A Világ teremtését egyik vallási filozófia sem tagadja, csak másképpen közelíti meg.

Nálam ezek a rendszerek jól megférnek egymással, de a hit és az ima ereje a keresztény alapokon kerül megbeszélésére, a terápiában pedig igen sok a keleti filozófia.

Természetes gyógymódok kézikönyve

9. Naturportal: Milyen könyvei jelentek meg idáig, és hol lehet ezekhez hozzájutni?

Béky László:

Három könyvem jelent meg, de ezek már sehol sem kaphatóak, néha antikváriumban. Tervben van egy következő könyv is, viszont arról még nem árulhatok el többet!

Ezek a könyvek:

  1. Természetes gyógymódok kézikönyve
  2. Természetgyógyász postája és egy
  3. Természetgyógyászati lexikon, ahol szerző és szerkesztő voltam.

 

Béky László

10. Naturportal: Ha jól tudjuk van Önnek egy bevált és széles spektrumban alkalmazható termékcsaládja. Hol lehet azokhoz hozzájutni?

Béky László:

Valóban így van!

Gondos, odaadó kezek munkája által készülnek. Legfőbb céljuk, hogy segítsenek a modern kor embere számára megtalálni a természettel való harmóniát a mindennapokban, és jó irányba tereljék a belső énnel való kapcsolatot.

A saját névvel ellátott táplálékkiegészítő termékek leginkább azok számára jelentenek jó megoldást, akik a kiegyensúlyozott, egészséges életmód hívei, és a megfelelő táplálkozás mellett szeretnék biztosítani szervezetük számára a megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyag-bevitelt.

Ennek érdekében a termékpaletta rendkívül széles, a kínálatban gyógynövények, enzimek, vitaminok és egyéb készítmények széles választéka egyaránt megtalálható. Ezek mindegyike kimagasló minőséget képvisel a táplálék kiegészítők hazai piacán.

Békés álom teakeverék, Máj lájk teakeverék, Cukornorm teakeverék, TéliTea keverék,  D3-K-2 liposzómás vitamin, Gastenzy emésztés könnyítő kapszula, FloraKomplex probiotikum és persze Fekete berkenye ital.

Kapható bizonyos gyógynövény szaküzletekben és persze saját webshopunkban is.

KATTINTS IDE A WEBSHOPHOZ

11. Naturportal: Van-e kedvenc terméke, melyet Ön is nap mint nap használ?

Béky László:

Saját termékeim közöl a Békés álom teakeverék és D3 K2 liposzómás vitamin, mellette a Herbafulvo essencia, Viniseera szőlőmag mikroőrlemény és persze mindig az amire a szervezetnek éppen akutálisan szüksége van.

 

12. Naturportal: Hogyan lehet Önnél a jelenlegi helyzetben betegként jelentkezni, amennyiben valaki Önnél szeretne gyógyulni? Van-e erre mód és lehetőség?

Béky László:

Keressenek bátran az alábbi telefonszámon:
+36309404179 vagy a bekylaszlo@t-online.hu email címen.

Szeretettel várom mindazokat, akik bíznak a természetes élet- és gyógymódokban.

Valamint azokat, akik nem csodát várnak és képesek az együttműködésre!

Béky László

13. Naturportal:  Körülbelül hány óra felvett videóanyagot / TV felvételt forgattak már Önnel, amin keresztül tanította az embereket?

Béky László:

Nehéz kérdés, de rádiós és televíziós szerkesztő-műsorvezetői munkám igencsak 5000 /nem tévedés/ óra körül van, hiszen már a 90-es évektől folyamatosan saját műsoridőm van. Ennek a hatalmas média munkásságnak az anyagai a László Béky YouTube csatornán megtalálhatóak.

Béky László

14. Naturportal: Körülbelül hány természetgyógyász képzése fűződik a nevéhez? Hány páciens / vizit volt életében?

Béky László:

A páciensek mintegy 30-35.000 vizitet vettek fel, hallgató meg több ezer volt. Mondhatni az elmúlt évtizedekben ki számolta!

 

15. Naturportal: Ön szerint mi a mai kor és mai emberek legnagyobb lelki – testi problémája, mi a tapasztalata ezzel kapcsolatosan?

Béky László:

Elszakadtak Istentől, a teremtett világtól, a GDP, a látszat értékek kerültek előtérbe.

Összességében utat tévesztettünk és ezt nem akarjuk, vagy nem merjük bevallani!

16. Naturportal: Ön szerint létezik-e olyan, hogy tökéletes boldogság és mi ennek a feltétele?

Béky László:

Van tökéletes boldogság, a feltétel nélküli, gyermeki hit!

Életemben csak néhány ilyen emberrel találkoztam!

Béky László természetgyógyász

17. Naturportal: Mi jelenleg a legfontosabb dolog az életében? Mit szeretne átadni a tudásából? Milyen céljai vannak?

Béky László:

Több van előttem mint mögöttem a feladatokból!

A feltétel nélküli hit a természet rendjében, a betegségek lelki okainak feltárása, az új életcélhoz vezető számtalan út oktatása, az ember feltétel nélküli elfogadása, akár ha a legnagyobb bűn is terheli az életét!

A stafétabotot adom át, nem tanítok! Ez sokkal több, mert ebben benne van a személyes felelősség is! Hiszen a jövő természetgyógyászai az általam átadott tudsából tudnak majd megfelelni az életnek, ami hatalmas felelősség mindkét fél számára.

18. Naturportal: Ön szerint létezik-e panacea, azaz olyan módszer, amely minden betegség esetén alkalmazható?

Béky László:

Ilyen még nem volt, nincs, és nem is lesz, viszont van a hit ereje, ami a legnehezebb esetekben is segít, még akkor is ha nincs gyógyulási lehetőség!

Béky László természetgyógyász

19. Naturportal: Ön szerint mi az egészség legfőbb záloga? A jó genetika? A pozitív gondolkodás? A mozgás? A helyes táplálkozás?

Béky László:

A becsületes életvezetés, a célzott helyes táplálkozás, a mozgás, a vidámság, a félelem nélküli élet, a hit, a remény, a szeretet, nem a pénz, hanem a természet törvényeinek elfogadása!

20. Naturportal: Mit üzenne a jövő generációi számára? Mit tart a legfontosabbnak, amit a számukra át kéne adnunk?

Béky László:

Bízzanak magukban, ne dőljenek be a hamis prófétáknak, akárhogy csillognak, villognak!

A józan paraszti ész sokszor többet ér mint bármi más!

 

21. Naturportal: Mi az amire a legbüszkébb az élete során?

Béky László:

A családomra, a feleségemre, aki összetartja a családot, a sikeres lányaimra, a sikeres unokáimra!

Jó egészséget, sok örömet kívánunk az életében és a munkájában minden ember javára!

 

BÉKY LÁSZLÓ ELÉRHETŐSÉGEI ITT TALÁLHATÓAK

 

A szerző