A Spar Magyarország létrehozott egy térképes online keresőt a szelektív gyűjtés elősegítésére.

A Spar minden üzletében visszaveszi a papír, fém, műanyag és üveg csomagolási szelektív hulladékot. Egyre több áruházban alakítanak ki erre a célra speciális hulladékgyűjtőket.

Három évtized alatt az áruházlánc a szelektív gyűjtés feldolgozását segítve a kezdeti 46 százalékos újrahasznosítási arányt 70 százalékra növelte.

A szelektálási arány növekedésében szerepet játszottak a Spar Magyarország intézkedései. A vállalat valamennyi áruházában visszaveszik a vásárlók kereskedelmi csomagolásból származó hulladékát.

Ezen kívül PET és aludobozok, üvegek, műanyag bevásárló reklámtáskák, Tetra Pak dobozok, hullámkarton, fólia, vegyes papír és reklámújságok, valamint egyéb papíralapú hulladékok elhelyezésére is lehetőséget biztosítanak az áruházláncnál.

A papír-, műanyag-, fém- és üveghulladékok újrahasznosításának mértékét jelentősen támogatta az üzletekben található hulladékgyűjtő szigetek kialakítása.

A vásárlók pedig mostantól egy interaktív térképén kereshetik meg, hogy a Spar Magyarország melyik áruházban találnak speciális hulladékgyűjtőket a PET, az aludoboz, a papír és az üveg, vagy a használt elemek és a sütőolaj számára.

Az online felületen jelölték azokat a helyszíneket is, ahol aludoboz visszaváltó automatákat üzemeltetnek az országban.

A Spar szelektív gyűjtőpontok térképes keresője a következő linken érhető el: https://www.sparafenntarthatojovoert.hu/szelektiv-hulladek

 

MTI

A szerző


A Naturportal Magazin azért jött létre, hogy az embereket tanítsa, edukálja egy értékesebb, EGÉSZ-ségesebb ÉLET-re.

Jelenleg az ország egyik legnagyobb online természetgyógyászati-gyógynövényes magazinja lettünk.

Támogatóink nélkül nem tehetnénk meg, hogy minden nap friss cikkekkel, tartalommal jelenjünk meg és hogy folyamatosan hozzunk létre újabb és újabb fejlesztéseket (pl. keresőket) a weboldalon.

Minden (a honlap teljes felülete, Podcast műsorok, YouTube csatorna, Spotify csatorna) ingyenesen elérhető a számodra.

Néhány ezer forint támogatás ½ cikk és 1/100 kereső létrehozására elég.

Ha szeretnéd a munkánkat támogatni kattints az alábbi gombra!