Barion Pixel
Az erdők védelme sajnos ismét időszerűvé vált, talán jobban, mint eddig.

A gáz- és klímaválság oltárán (“ürügyén”?) egy válság jogszabállyal (kormányrendelet, mely törvényt ír felül) lehetővé válna, hogy a természetvédelmi területen lévő erdőket irtsák, akár költési, denevér telelési időben is.
Erről itt írtunk, bemutatva a jogszabályi hátteret:  >>>>>>>>>> INDULHAT A TARVÁGÁS A VÉDETT TERMÉSZETI TERÜLETEKEN
Végre elindult egy CIVIL kezdeményezés, teljesen politikától függetlenül, melyhez immár mi is tudunk csatlakozni kizárólag az erdők és az állatok védelme érdekében.

A kezdeményező szervezetek:

  • WWF Magyarország,
  • Magyar Természetvédők Szövetsége,
  • Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület,
  • 10 millió Fa Alapítvány,
  • Greenpeace Magyarország,
  • Levegő Munkacsoport.

 

Ha úgy érzed, hogy Te is szeretnél tenni az erdők védelme érdekében, akkor kattints az alábbi gombra

KATTINTS IDE A PETÍCIÓHOZ!

Írd alá a miniszterelnöknek címzett nyílt levelet: https://peticio.wwf.hu
Magyarország kormánya egy augusztus 5-én hatályba lépő rendelettel szélesre nyitotta a kaput a védett területeken zajló fakitermelések előtt. Ezzel az ország energiaellátásának javítását indokként használva a védett természeti területen lévő értékes erdőkben is lehetőség nyílik a tarvágásra. A fák vágáskorára és az erdők felújítására vonatkozó szabályokat is indokolatlanul felülíró rendelet emellett lehetőséget ad arra, hogy az agrárminiszter korlátozás nélkül dönthessen bármely erdő kivágásáról. A kormányrendelet példátlan módon veszélyezteti a védett hazai erdőket és az állatvilágot, és akár évtizedekkel is hátráltathatja országunk klímaváltozás hatásaival szembeni védekezését.
Ha te is egyetértesz azzal, hogy az értelmetlen pusztítást nem engedhetjük és erdeink megóvása érdekében ezt a kormányrendeletet vissza kell vonni, kérjük, aláírásoddal csatlakozz a miniszterelnöknek írt nyílt levélhez!
Ez egy pártpolitikától független, kizárólag szakmai alapokon nyugvó civil véleménynyilvánítás, és szeretnénk, ha az is maradna.

A szerző