Barion Pixel

Rügyelixír szeder bokorról.

 

Szeder rügyelixír

 

A rügyelixírek imádójaként és alkalmazójaként teljesen elámított, amit az erdei szederről olvastam, és úgy éreztem, ezt bármi áron, mert KELL.

Első sorban ugye a felső-légúti betegségek kezelőjeként ragadott meg (sajnos erre különösen hajlamos vagyok), de nőként számomra elsődleges, hogy pl. nőkre olyan hatással is lenni tud, ami a legkényesebb kategória, egyben a legfontosabb is: méhciszták, méh miómák ellen bevethető.

Vesékre ugyanúgy.

Lendületességet, magabiztosságot és energiát ad, ezért már önmagában is megéri kivonatolni.

A csontképződésre alapvetően serkentő hatással van, a várandósság második trimeszterében pl. tökéletes választás rügyesszenciája, de amúgy is, terhesség ide vagy oda. Idős embereknél van ám bőven probléma a csontszövetek állományos szegényedésével: rossz táplálkozás, mozgáshiány, vagy gagyi mozgás, nem elégséges mennyiségű kollagén bevitel, vagy a kollagén bevitel teljes hiánya okán.

Nekik elengedhetetlen lenne a szeder rügyelixírt fogyasztani kúraszerűen.

A tüdő szövetére olyan hatással van, hogy azt regenerálja, roborálja, elősegíti annak újra képződését.

Nagy szó. Rengeteg ember küzd a roncsolt tüdejével: COPD-s betegek és dohányosok elmaradhatatlan kivonata.

Asztmánál és hörghurutnál csodát tesz.

Erősíti a légzés funkcióit, nagyszerű dolog a szeder.

Akut problémák esetén inkább fekete ribizlivel érdemes kombinálni, krónikus tüneteknél pedig mogyoróval (főleg, ami a COPD-t illeti) – ebben az esetlen a két elixírt váltogatva érdemes kúrát tartani.

A rügyelixír a tökéletes választás, ha szedret kívánunk kivonatolni, de ne féljünk fogyasztani, mert rosttartalma nagyszerűen serkenti az emésztést. És nincs rossz íze.

A növény igénytelen, de nehogy azt higgye bárki is, hogy a jól tartott otthoni, mesterségesen nemesített változatok adni fogják az erdei szedertől várható hatásokat.

A növénynek csak az eredeti élőhelyén, változatlan genetikával rendelkező, vad változata tartalmaz értelmezhető mennyiségű hatóanyagot.

És tiszta, erdei közegben gyűjtsünk.

Alkalmazása előtt érdemes kikérni fitoterapeuta természetgyógyász véleményét is.

 

KATTINTS IDE A FITOTERAPEUTA SZAKÉRTŐK ELÉRÉSÉHEZ!

 

 

 

A szerző