Barion Pixel

Naspolya rügyelixír.

 

A naspolya

Ez az elképesztően sokoldalú, félvad gyümölcsfánk, amely a rózsafélék családjába tartozik. Rokona egyaránt a körtének, almának és a birsnek is. Hatalmas gyógyerővel bír, a benne rejlő lehetőségeket nem kiaknázni esztelenség.

Nem állítom, hogy nem a legidegesítőbb tevékenység a szedése, mert tényleg miniatűr méretű rügyei vannak, de fitoembryonális kivonatában képesek lehetünk az egész növény erejét egyszerre, egy időben magunkhoz venni.

A kéreg erejét, a gyümölcs erejét, a levélzet erejét, a gyümölcsmag különleges tulajdonságait.

Milyenek a hatásai, mire számíthatunk esszenciájától?

Vesekő, vérzéscsillapítás, lórúgásnyi mennyiségű C-vitamin, B1-vitamin, flavonoidok, cseranyagok, ásványi anyagok nagy dózisban, réz, cink, vas, mangán, magnézium, kalcium, kálium, stb.

Bélfertőzések kezelése, száj- és garat gyulladásainak visszafordítása, leírhatatlanul sok energia a mindennapokban, öregedésgátlás.

Belátom, nem mindennapos előfordulású gyümölcsfa, legfeljebb itt-ott megtalálható.

Akinek viszont elérhető közelségben leledzik egy-egy öregebb növény, érdemes számba venni.

Sem külföldi oldalakon, sem hazaiakon senki semmit sem fog találni a naspolya rügyelixírről, ritkasága miatt teljesen kívül esik az esszencia készítők látóköréből.

Az elixírt én készítem egyedül, aligha hiszem, hogy ebben az országban rajtam kívül készített már ilyet bárki is, ha mégis, jelezze, neki milyen tapasztalatai voltak vele.

A Távol-Keleten rendkívüli népszerűségnek örvend a napsolya. Az ottani hölgyek elsősorban az érett gyümölcsből készítenek áttetsző gyümölcskocsonyát Osmanthus fragrans virággal kombinálva.

Ezt a verziót könnyen és viszonylag hasonló ízvilággal lehet reprodukálni hazai körülményeknek megfelelően bodzavirággal vagy bodza és réti legyezőfű virággal helyettesítve.

Fogyasztása, alkalmazása előtt mindenképpen kérjük ki egy természetgyógyász, fitoterapeuta szakértő segítségét is!

 

KATTINTS IDE A FITOTERAPEUTA SZAKÉRTŐK ELÉRÉSÉHEZ!

A szerző