Barion Pixel

Létezik-e egy trópusi gyógynövény cukorbetegségre, mely az inzulinos cukorbetegeknek is segíthet?

Az egyik leghíresebb amerikai gyógynövényszakértő, dr. James A. Duke szerint igen. Sőt, tovább is megy: azt állítja, hogy ez a világ leghatásosabb cukorbetegség elleni gyógynövénye. A cikkből kiderül, hogy mi ez a növény és hogy hogyan hathat.

Gyógynövény cukorbetegségre: Neurolaena lobata vagyis Gavilana.

A gyógynövény hazájában (Trinidad, Belize és Közép-Amerikai térség) a növényt likőrbe, vermutba, vagy más alkoholos italba teszik, kiáztatják, és ebből hörpintenek naponta 2-szer. Olyan hatásos, hogy ez a módszer az inzulinos betegeknél is 6 hónap alatt visszaállítja a vércukorszintet a normális állapotba. A Gavilana azonban nem csak cukorbetegségre használható. Vizes kivonata, mely Magyarországon nem kapható, de a tengerentúlról ITT megrendelhető >>>> a diabétesz mellett a karibi térségben ősi gyógymód a nátha, a láz, a malária, a menstruációs görcsök, és a magas vérnyomás kezelésére.

Tények:

1. Állatkísérletekben kimutatták, hogy a gyógynövény tinktúrája anti-hiperglikémiás (magas vércukorszint elleni) hatású, azaz segít abban, hogy a vércukorszint ne emelkedjen. A magas vércukorszint az oka azoknak a súlyos szövődményeknek, amelyek a cukorbetegeknél felléphetnek. Amennyiben az állatkísérletekben alkalmazott mennyiségek az emberre is érvényesek, egy 70 kg-os személynek 25 g gyógynövényt kellene elfogyasztania ahhoz, hogy jelentős vércukorszint-csökkentő hatást eredményezzen.

2. Az orvosi tapasztalat azonban az, hogy vannak, akiknél ennél jóval kevesebb is valódi segítséget jelent.

3. A szívbetegségekhez és a rák sok formájához hasonlóan a cukorbaj is erősen kötődik a nyugati kultúrához és az evési szokásokhoz. Amikor a nem nyugati kultúrához tartozó népek, például az amerikai indiánok és az ausztrál bennszülöttek áttértek hagyományos étrendjükről a nyugati típusú táplálkozásra, látványosan megnőtt közöttük a cukorbetegségben szenvedők száma.

A cukorbaj súlyos betegségnek számít. A diagnosztizálása, vagy akár a gyógynövényes kezelése (főleg, ha egyéb hagyományos kezelési módot, például inzulint is alkalmazunk) szigorú orvosi felügyeletet és ellenőrzést kíván. Ugyanakkor a páciens is sokat tehet állapota egyensúlyban tartásáért. A testsúly megfelelő normalizálásával, rendszeres, közepesen megerőltető testmozgással, a diéta betartásával máris javíthatunk az állapotunkon.

Jobbulást kívánunk!

 

Fotó: tropicjoes.com

A szerző